Hoe en waarom gebruik je Majestic SEO voor je backlinks?

Gepubliceerd op 20/08/2021 in Start Like A Pro

De online zichtbaarheid van je onderneming hangt af van sociale netwerken, maar ook van een goede website die gevonden wordt in zoekmachines. Daarvoor moet je verschillende SEO-technieken beheersen. Een daarvan is het genereren van backlinks of externe links. Majestic SEO is daarvoor het beste hulpmiddel. Je ontdekt het hier.

Hoe en waarom gebruik je Majestic SEO voor je backlinks?

Een backlink wordt ook wel een "externe link" genoemd. Het is een link op een site die naar jouw website verwijst. Deze backlinks helpen om je SEO-score bij zoekmachines te versterken. Concreet: hoe meer backlinks je hebt, hoe beter je gevonden wordt.

Maar kwantiteit is niet genoeg, je hebt ook kwalitatieve backlinks nodig. Dat hangt af van de website waarop de link zich bevindt. Als de externe link op een site staat waar veel naar verwezen wordt, is hij beter dan een link op een obscure site met weinig bezoekers. Idealiter zou de link ook op een pagina moeten staan die over een soortgelijk thema gaat als jouw site.

De beste backlinks komen op natuurlijke wijze tot stand. Met andere woorden, het is het beste als je wordt geciteerd omdat je deskundig bent op je vakgebied. Om je backlinks zo goed mogelijk te beheren, is er de Majestic SEO tool.

Ontdek alvast 5 tools om de SEO van je website te optimaliseren via deze link.

Wat is Majestic SEO?

Majestic SEO is het beste hulpmiddel voor het analyseren van backlinks. De tool is online beschikbaar als gratis versie. Er is zelfs een extensie voor Google Chrome en een plugin voor WordPress, een van de beste CMS-systemen voor het bouwen van een website.

Met Majestic SEO kan je de kwaliteit van links, externe websites en het aantal links dat naar je site verwijst, onderzoeken. Het voordeel van Majestic ten opzichte van andere tools is dat je ook de backlinks van concurrenten kan onderzoeken. Zo kan je hen bijbenen of voorsprong nemen.


Majestic SEO-indicatoren

Om het leven gemakkelijker te maken, heeft Majestic indicatoren opgesteld om je alles te vertellen over backlinks en de verschillende websites waarop deze externe links worden gevonden. Dit zijn de indicatoren:

 • Trust Flow: dit is een indicator die websites rangschikt volgens hun niveau van vertrouwen. Hoe hoger deze index is, hoe betrouwbaarder een site en de backlinks zijn.
 • Citation Flow: met deze indicator beoordelen we niet de kwaliteit van backlinks, maar de kwantiteit. Als een site veel externe links bevat, krijgt ze een goede score. Citation Flow beoordeelt dus de populariteit van een site of webpagina aan de hand van haar backlinks.

Majestic SEO-hulpmiddelen

Naast de indicatoren, biedt Majestic SEO ook verschillende hulpmiddelen om backlinks te analyseren:

 • Site Explorer: hiermee kan je een specifieke URL analyseren. Je krijgt dan een aantal zeer gedetailleerde analyses van de backlinks van een site.
 • Domeinvergelijking: dit lijkt op Site Explorer, maar hiermee kan je de backlinks van verschillende sites tegelijk vergelijken. Het is een ideaal instrument om een vergelijkende studie te maken van 5 sites.
 • Search Explorer: met deze tool ontdek je welke site de meeste invloed heeft op een bepaald trefwoord. Je kan dan nagaan welke site de meeste autoriteit heeft op een bepaald gebied. Dit geldt echter wel enkel voor SEO, niet voor advertenties.

Start uw bedrijf als een pro met ons aanbod voor Starters.

Ik heb interesse!


Hoe werkt de Majestic SEO Chrome-extensie?

Zoals we al zeiden, is er ook een Google Chrome-extensie van Majestic SEO. Het grote voordeel is dat die een heleboel gratis functies biedt. Installeer daarvoor de extensie op je browser via deze linkNieuw venster . Daarna verschijnt het Majestic SEO-logo rechtsboven in het Google Chrome-venster.

Nu hoef je alleen maar naar een webpagina te gaan en de Majestic-extensie te openen. Je krijgt dan gratis toegang tot heel wat informatie:

 • Het aantal links naar de pagina in kwestie.
 • Het aantal links dat naar het domein (en sub-domein) verwijst.
 • Het aantal domeinen dat aan de webpagina is gekoppeld of het domein (of subdomein) dat de webpagina host.
 • De Citation Flow-index van de pagina
 • De Trust Flow-index
 • Grafieken die de Citation Flow en Trust Flow op verschillende manieren illustreren.

Als je een betalend account aanmaakt bij Majestic SEO, krijg je ook toegang tot andere zeer nuttige tabbladen:

 • Het tabblad "backlinks" met info over de 10 populairste backlinks van een pagina, de vertrouwensindex en datum van publicatie.
 • Met het tabblad "Anchor detail" kan je de 10 meest voorkomende ankers (de tekst waaraan een hyperlink wordt toegevoegd) voor een URL ontdekken. Over het algemeen zijn dit sleutelwoorden die gebruikers aanmoedigen op de link te klikken. Je ziet ook hoeveel domeinen en pagina's verwijzen naar de URL die je bezoekt.
 • • Het tabblad "Tools" geeft je toegang tot Site Explorer, de backlinkgeschiedenis van een pagina en andere hulpmiddelen waarmee je de SEO-score van pagina's of websites kan observeren.

Als je nog verder wil gaan in het optimaliseren van je SEO, kan je ons artikel lezen over hoe je een volledige SEO analyse van je site kan uitvoeren! Klik hier om te starten.


Majestic SEO is dus een zeer uitgebreide tool die je website helpt groeien en aan zichtbaarheid laat winnen. Hoe zichtbaarder je bent op het internet, hoe meer je bedrijf zal groeien. Bovendien is de gratis versie van Majestic al zeer compleet.

Voor meer tips van onze experts, interessante links of handige tools om je te helpen als Starter, ontdek Start Like A Pro.

Start Like A Pro

Start Like A Pro

Start je eigen zaak met deskundig advies, interessante links en suggesties voor tools!

Andere artikels van Start Like A Pro
Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar