Wat zijn de beste Mailchimp templates en hoe gebruik je ze?

Gepubliceerd op 17/03/2021 in Start Like A Pro

Gebruik jij Mailchimp om nieuwsbrieven naar klanten te sturen? Je hebt gelijk, het is de beste tool op de markt daarvoor. Een van de sterke punten is de mogelijkheid om verschillende templates te gebruiken om nieuwsbrieven te personaliseren. Ontdek hieronder de beste gratis templates in Mailchimp.

Wat zijn de beste Mailchimp templates en hoe gebruik je ze?

In elke degelijke nieuwsbrief zijn er twee belangrijke aspecten: de inhoud natuurlijk, maar ook het visuele aspect. Als je nieuwsbrief een lust voor het oog is, zal hij de ontvangers ervan aanmoedigen verder te lezen en bijvoorbeeld te klikken op een artikel of een promotie uit de mail.

Mailchimp biedt een heleboel gratis templates die je kan gebruiken om je nieuwsbrieven van een lay-out te voorzien. Daarnaast kan je ook honderden templates vinden op sites van derden. Ontdek hieronder een kleine selectie en vooral hoe je deze templates kan installeren.

Hoe installeer ik een Mailchimp template?

Welke template je ook kiest, je kan hem altijd naar wens aanpassen dankzij het "drag-and-drop"-systeem van Mailchimp. Om de aangeboden templates te raadplegen, ga je naar de pagina "Sjablonen" vanuit het dashboard. Klik dan op "Sjabloon maken". In het tabblad "Thema's" vind je verschillende categorieën met templates die je gemakkelijk kan toepassen op je nieuwsbrief. Er zijn heel wat opties beschikbaar via een dropdownmenu: e-commerce, nieuwsbrief, evenement, fotografie, enz. Het is aan jou om het beste sjabloon te kiezen op basis van wat je wil communiceren.

In het tabblad "Lay-outs" kan je vervolgens de lay-out van de nieuwsbrief wijzigen. Ook vind je hier aanbevolen sjablonen, afhankelijk van wat je met de nieuwsbrief wil doen: een product verkopen, een aankondiging geven, informeren, een verhaal vertellen, enz. Je vindt ook heel wat templates op sites buiten Mailchimp. Die moet je dan importeren op het platform. Ga daarvoor naar het tabblad "Zelf coderen" en kies uit de volgende drie opties: plak een HTML-code (Code plakken), importeer een HTML- bestand (HTML importeren) of importeer een Zip-bestand (ZIP importeren). De optie hangt af van de site waarop je het sjabloon hebt gevonden.

Ontdek hieronder een kleine selectie van gratis Mailchimp templates voor nieuwsbrieven, allemaal geschikt voor vertoning op zowel computers als mobiele apparaten.

Begin meteen aan je eigen zaak met ons aanbod voor Starters.

Dat klinkt interessant!


1. MailBakery Corporate

Deze eenvoudige template is perfect voor professionele nieuwsbrieven. Het is een ideaal sjabloon om je eerste nieuwsbrief over zaken en ondernemerschap op te starten en te lanceren. Je kan de template downloaden via deze paginaNieuw venster.


2. MailBakery Classy

Deze template lijkt een beetje op de vorige en is perfect om blogberichten met bijvoorbeeld info over de evolutie van het bedrijf of nieuws over huidige projecten te delen. Een template voor het verspreiden van serieuze inhoud dus. Je kan de template vinden via deze paginaNieuw venster.


3. MailBakery Theta

Zijn er nieuwe producten te koop en wil je die graag in de kijker zetten? Of ben je een promotie aan het opzetten die je klanten niet mogen missen? Kijk dan zeker eens naar Mailbakery Theta, de template speciaal voor dit soort communicatie. Download de template door hier te klikkenNieuw venster.


4. Mailbakery Pi

Deze template is iets stijlvoller en zal je nieuwsbrief meer cachet geven. Het is een ideaal sjabloon om nieuws over je bedrijf of activiteiten te delen, maar ook om nieuwe producten voor te stellen. Ontdek en download deze template hierNieuw venster.


5. Template Basics

Deze template is rechtstreeks op Mailchimp beschikbaar. Met de eenvoudige titel "Basic" is hij ideaal om een evenement te promoten omdat er veel plaats is voor afbeeldingen. Je kan dus bijvoorbeeld de affiche van je evenement in de kijker zetten. Deze template vind je rechtstreeks op de Mailchimp-website door hier te klikkenNieuw venster.


6. Appointement reminder

Deze template is bijzonder handig om klanten te herinneren aan hun afspraak met jou of met een van je medewerkers. Met deze stijlvolle template kan je een foto toevoegen van de persoon waarmee ze een afspraak hebben of het gebouw waar ze moeten zijn en een link naar de pagina waar de klant alle details van de afspraak kan vinden. Je vindt deze praktische template hierNieuw venster.


7. Subtle

Verkoop je veel verschillende producten? Dan is de Subtle-template misschien interessant voor jou! Hiermee kan je namelijk tal van verschillende producten in dezelfde e-mail weergeven met allerlei informatie zoals de productnaam, de prijs en een link naar de pagina waar je het kan kopen. Ontdek deze template hierNieuw venster.


Voor nog meer deskundig advies, interessante links of suggesties voor tools om je als Starter stap voor stap te begeleiden, kan je terecht op Start Like A Pro.

Start Like a Pro

Proximus Business

  

Andere artikels van Proximus Business
Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar