Deze juwelier wil mensen gelukkig maken

Gepubliceerd op 05/10/2018 in Inspiratie

Deze juwelier wil mensen gelukkig maken

Sonja Borms heeft een juwelierszaak op de markt in Lokeren. Maar een ondernemer voelt ze zich niet. “Als een klant hier komt binnenwandelen, vraag ik me nooit af wat ik hem of haar kan verkopen. Wél: hoe kan ik die persoon gelukkig maken?” Een gesprek met een atypische zelfstandige voor wie creativiteit voorop staat.

Naam : Sonja Borms
Functie :  Zaakvoerster
Zaak :  Borms Juwelen
Haar ding : Klanten blij maken met eigenzinnige juwelen
Website :  bormsjuwelen.be

Geluk als drijfveer

Sonja haalt haar energie vooral uit haar klanten. “Als ik een mindere dag heb of me niet zo best voel, dan hoeft er gewoon een klant binnen te komen en ben ik meteen van dat gevoel verlost.”

“Ondernemen is geen job. Ik heb mijn passie gerealiseerd. En dat is spannend.”

Echte parels, echte edelstenen

De grootste uitdaging voor Sonja? De mode die de afgelopen jaren helemaal veranderd is. “Ik ben begonnen in 1986: toen zag je heel veel fantasiejuwelen. Dat was de basis van mijn juwelenwinkel. Op een zeker moment moest ik een andere richting uit.” Vandaag verkoopt Sonja uitsluitend gouden en zilveren juwelen. En ze werkt ook alleen met echte parels en echte edelstenen.

Speelse juwelen

“De creaties die ik maak zijn een beetje asymmetrisch”, zegt Sonja. “Er zit altijd iets onverwachts in. Ik hou bovendien van een beetje romantiek. Juwelen zijn best niet te strak, het mag een beetje speels zijn voor mij. Wat ik maak is trouwens volstrekt uniek en dat is juist het leuke eraan.”

Waarom Bizz Online Sonja gelukkig maakt

Proximus Business

  

Andere artikels van Proximus Business

Categorieën

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar