Hoe kan ik een Wordpress webshop maken?

Gepubliceerd op 17/03/2021 in Start Like A Pro

De website van je bedrijf is online en werpt zijn vruchten af, maar misschien wil je graag nog een stapje verder gaan? Waarom er dan geen online winkel van maken? Dankzij verschillende plug-ins is het zeer eenvoudig om een webshop aan je professionele website toe te voegen. Ontdek hier hoe je dat moet doen.

Hoe kan ik een Wordpress webshop maken?

De website van je bedrijf helpt je om aan zichtbaarheid te winnen en zo nieuwe klanten te bereiken. Het is een essentieel instrument om jouw bedrijf te laten groeien, maar je kan gerust nog verder gaan door een online winkel te starten. En als je site gehost wordt op WordPress, is het nog eenvoudiger.

Met een webshop kan je producten en diensten 24 uur per dag en 7 dagen per week verkopen en zo nieuwe klanten aantrekken die niet naar je fysieke winkel komen. Het vergroot ook de geloofwaardigheid van je bedrijf, dat voortaan op het web net zo actief zal zijn als in de echte wereld. Het maken en aanpassen van een webshop op WordPress is kinderspel met onze gids.

Een Wordpress webshop maken met WooCommerce

Op WordPress is de meest bekende, efficiënte en complete plugin om je webshop te starten WooCommerce. Om te beginnen moet je eerst de plugin installeren. Daarvoor klik je op de "Plugins"-tab in het linkermenu van de editor. Zoek dan naar "WooCommerce" en klik op "Installeren". Wanneer je de plugin voor het eerst gebruikt, kan je een kleine tutorial volgen om de basis te leren. Eerst gaan we de basisinstellingen aanpassen:

 • De locatie of de hoofdzetel van je bedrijf
 • De munteenheid, bijvoorbeeld euro
 • Het metrisch systeem (meter, kilogram etc.)
 • De leveringskosten
 • Het percentage btw op jouw producten en diensten
 • De betaalmethoden in jouw webshop

Begin meteen aan je eigen zaak met ons aanbod voor Starters.

Dat klinkt interessant!

Nu kan je het visuele thema voor je webshop kiezen. Let op, sommige WordPress-thema's zijn niet compatibel met bepaalde WooCommerce-thema's. Het kan dus zijn dat je de look van je website moet veranderen voordat je het thema voor je webshop kan toepassen. Surf naar de website van StorefrontNieuw venster om alle thema’s die compatibel zijn met WooCommerce in een handig overzicht te bekijken. Zodra je je thema geïnstalleerd hebt, kan je beginnen aan de opstart van je webshop zelf.


De belangrijkse pagina’s van je webshop in WooCommerce

Bij elke webshop zijn er bepaalde pagina's die je zeker nodig hebt. Dit zijn ze:

 • De homepage van je online winkel
 • Het winkelmandje met de aankopen van je online klanten
 • De bestelpagina waarop je klanten hun gegevens invullen voor de levering
 • “Mijn account”, een pagina exclusief voor klanten die een account willen aanmaken in je webshop voor toekomstige aankopen
 • En tot slot een pagina met de algemene voorwaarden bij aankoop

Om deze pagina’s aan te maken, ga je naar de "Pagina”-module van WordPress. Daar kan je de hierboven genoemde pagina's maken door de titel toe te voegen. Zodra je dat gedaan hebt, moet je ze wel nog aan de webshop toevoegen. Daarvoor ga je naar de "WooCommerce"-pagina, dan naar "Instellingen" en naar "Producten".

Selecteer vervolgens de startpagina die je hebt gemaakt in het eerste uitklapmenu. Bovenaan het scherm zie je dat er een tabblad is voor elke essentiële pagina. Ga gewoon naar elk tabblad en selecteer dan de pagina die je daarvoor gemaakt had.


Producten en diensten toevoegen

Een online winkel kan natuurlijk niet bestaan zonder producten en diensten om te verkopen. Dit is de laatste stap voordat we alles online zetten. Om producten toe te voegen, ga je naar het menu "Producten" in WordPress en klik je op "Product toevoegen". Vervolgens geef je de nodige info op:

 • De naam van het product of de dienst
 • Een omschrijving van het product.
 • Praktische info over jouw product: maat, kleur, materiaal en prijs. Geef ook duidelijk aan of het om een fysiek product gaat of een virtuele dienst.
 • Een korte beschrijving die onder de titel van het product komt te staan.
 • De productcategorie zodat je producten makkelijk kan onderverdelen.
 • Een tag zodat je je producten kan sorteren, bijvoorbeeld per merk.
 • Een afbeelding van het product die je als miniatuur kan gebruiken op je homepage.
 • Een galerij met gedetailleerde afbeeldingen van je product.

Ziezo, jij bent helemaal klaar om je webshop te creëren in WordPress. Bovendien is de WooCommerce-plugin volledig gratis! Niet slecht, toch?

Voor nog meer deskundig advies, interessante links of suggesties voor tools om je als Starter stap voor stap te begeleiden, kan je terecht op Start Like A Pro.

Start Like A Pro

Start Like A Pro

Start je eigen zaak met deskundig advies, interessante links en suggesties voor tools!

Andere artikels van Start Like A Pro
Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar