Hoe regel ik de overname van een domeinnaam?

Gepubliceerd op 05/03/2021 in Tech, tips & tricks

Als je eigenaar bent van een website, kan het gebeuren dat de diensten van je hostingbedrijf niet meer geschikt zijn voor jouw behoeften. Dan zal je de domeinnaam van je website aan een andere host moeten overdragen. Weet je niet hoe je zo’n overname van een domeinnaam regelt ? Dan zetten we je graag op weg.

Hoe regel ik de overname van een domeinnaam?

De domeinnaam is als het ware de identiteitskaart van een website. Dat is wat internetgebruikers in de zoekbalk van hun internetbrowser ingeven om op jouw site terecht te komen. De domeinnaam van een website is dus onlosmakelijk verbonden met het imago van je bedrijf. Het veranderen of verliezen van je domeinnaam leidt meestal tot minder verkeer naar je site.

Wanneer je een website aanmaakt, moet je gebruikmaken van de diensten van een hostingbedrijf om je domeinnaam in een databank te kunnen registreren. Soms zijn na verloop van tijd de diensten van je hostingdienst niet meer voldoende, bijvoorbeeld omdat je te weinig opslagruimte hebt. Als je van hostingdienst wil veranderen, moet je je domeinnaam verhuizen zodat je je unieke url kan behouden.

Leer meer over domeinnamen in dit artikel.

Hoe draag ik mijn domeinnaam over?

Een overname van een domeinnaam is eigenlijk niet zo moeilijk. Als je website de extensie ".be" heeft, ga je naar de website van DNS België om de domeinnaam in te geven en een transfercode te verkrijgen. Surf naar deze pagina via deze link.Nieuw venster

Je kan ook je nieuwe hostingbedrijf om een transfercode vragen, maar dat kan je net zo goed zelf doen. Het hostingbedrijf moet toch ook contact opnemen met DNS Belgium.

Nadat je de transfercode aangevraagd hebt, zal die naar je e-mailadres worden gestuurd. Het mailadres dat aan de website gekoppeld is, moet daarom hetzelfde zijn als het adres dat in het registratiesysteem van DNS Belgium zit of dat bij het hostingbedrijf geregistreerd staat. Als dat niet overeenkomt, moet je je gegevens updaten via deze pagina.Nieuw venster


Je domeinnaam overdragen aan het hostingbedrijf

Zodra je de transfercode ontvangen hebt, hoef je alleen nog maar contact op te nemen met het nieuwe hostingbedrijf en je gegevens door te geven. Vergeet daarbij ook niet je eerder ontvangen transfercode door te geven.

Nog een laatste weetje om te onthouden: je kan maar 4 keer in een periode van 7 dagen een transfercode aanvragen bij DNS Belgium.

En jij, heb jij als eens nagedacht over digitale oplossingen voor jouw bedrijf?

Business Booster helpt je om je bedrijf online lokaal te doen groeien, ongeacht jouw sector of jouw ambities.

Geniet van advies, begeleiding en een follow-up door een digitale expert bij elke fase.

Start Like A Pro

Start je eigen zaak met deskundig advies, interessante links en suggesties voor tools!

Andere artikels van Start Like A Pro
Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar