×
×

Fiber voor je bouwsite: wat met het lastenboek?

Gepubliceerd op 25/09/2018 in Tech, tips & tricks

Fiber voor je bouwsite: wat met het lastenboek?

Meer en meer bedrijven stappen over op fiber. Ze willen klaar zijn voor de digitale revolutie. Met fiber surfen, streamen en wisselen ze bestanden uit aan lichtsnelheid. Hoe weet je dat fiber op de bouwsite van jouw klanten mogelijk is? En hoe maak je gebouw verbindingsklaar? Om je te helpen stelde Proximus een lastenboek op.

Uitbouw van het fibernetwerk in appartementsgebouwen

Proximus is volop bezig om het bestaande kopernetwerk te upgraden naar fiberverbindingen. Appartementsgebouwen met meer dan 20 wooneenheden worden systematisch verbonden met fiber. 

Bouw je een appartementsgebouw met minder wooneenheden? Dan vraag je best eerst na bij een van onze studiebureaus of je site verbonden kan worden. Dat doe je door een mail te sturen naar het bureau in jouw regio:

Lastenboek voor je bouwsite

Nu je weet dat fiber op je bouwsite mogelijk is, moet je er natuurlijk voor zorgen dat je gebouw er klaar voor is. Om je daarbij te ondersteunen heeft Proximus een lastenboek opgesteld die je helpt bij de uitrol. Het geeft je een overzicht van de levering, de plaatsing, het testen en de inbedrijfstelling van de nodige onderdelen en volgt de laatste internationaal geldende normen.

Download het lastenboek voor fiberbekabeling

Tip: voor huizen verandert er niets

Voor huizen verandert er niet veel voor de interne bedrading. Zorg indien mogelijk voor RJ45-bekabeling. Je voorziet best ook twee extra 230V-stopcontacten voor de fiberinstallatie naast het Proximus-aansluitpunt. Deze staat meestal in de wasruimte of de garage.

Kijk hier voor meer fiber-info

Blog topics

 

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot je dienst. Kies zelf hoe je contact met ons wil opnemen.

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar