Katrien Herdewyn – Elegnano: UNIZO Starter van het Jaar 2015

Gepubliceerd op 04/01/2016 in Jouw verhalen

Op 25 november ll. werd Katrien Herdewyn, zaakvoerster van Elegnano uit Wezemaal, verkozen tot UNIZO Starter van het Jaar 2015. Haar verhaal is er eentje van creativiteit en doorzettingsvermogen. Lees mee…

Katrien Herdewyn – Elegnano: UNIZO Starter van het Jaar 2015

Katrien Herdewyn is gedoctoreerd in de nanotechnologie en doet niets liever dan wiskundige raadsels te ontcijferen. Maar tegelijk is ze sinds haar 4 jaar gepassioneerd door schoenen. Als klein meisje zat ze steevast onder tafel om de schoenen van de volwassenen te bestuderen. Nu combineert ze haar wetenschappelijke achtergrond met haar passie. Herdewyn ontwerpt schoenen die door behulp van nanotechnologie volledig vuil- en waterafstotend zijn. Tegelijk is ze voortdurend op zoek naar welke nanotechnologie het comfort van haar schoenen nog kan verbeteren. 

Ondernemen doet ze, naar eigen zeggen, uit pure passie. Als Starter van het Jaar wil ze starters en potentiële starters motiveren om erin te (blijven) geloven. En ook in zichzelf. “Zowel man als vrouw, je moet gewoon durven uit “je kot” komen. Want als je een eigen onderneming hebt, is er geen glazen plafond. Ik wil jongeren en kinderen ook tonen, dat je in onze maatschappij zelf je pad kan bepalen in het leven en dromen waarmaken, als je durft. Het is niet omdat je voor burgerlijk ingenieur studeert, dat je geen toekomst kan creëren voor jezelf in de modesector”, aldus Katrien Herdewyn. Katrien Herdewyn overtuigde de jury omwille van haar doordachte strategie, haar stevig businessplan en de passie die ze als onderneemster uitstraalt. 
Haar eigen schoenen verkoopt ze via verschillende kanalen: een webshop, vaste verkooppunten en pop-up stores. Op dit moment richt ze zich nog op de Belgische markt, maar Katrien mikt ook op het buitenland. 
 
Ook wij vinden starters belangrijk en we bieden hen dan ook graag het advies en de oplossingen die nodig zijn bij de opstart van een eigen zaak. Aangezien Proximus ook een partner is van UNIZO hebben we deze wedstrijd onze volle steun gegeven.
Als onderdeel van het winnaarspakket konden we Katrien afgelopen week verwelkomen in onze Proximus Shop in Leuven, waar ze een volledige telecom-audit kreeg van Bizz Expert Myriam Van Eyken.
Naast de audit kreeg Katrien van ons nog een Bizz Smart XL 60 abonnement en een gloednieuwe Huawei G8 . En vermits zij regelmatig in het buitenland verblijft voor haar zaak zal ze daar zeker haar voordeel mee kunnen doen.

We wensen Katrien heel veel succes met haar zaak!

Proximus Bizz team

Proximus Bizz: Een team van meer dan 40 experts die zelfstandigen en kleine ondernemers de beste ideeën en oplossingen aanreiken voor hun noden.

Andere artikels van Proximus Bizz team
Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar