×
×

Waar vind je als starter coaching in België?

Gepubliceerd op 08/03/2018 in Start

Waar vind je als starter coaching in België?

Je brandt van ambitie om een eigen zaak te starten, maar je zit nog met allerlei vragen en twijfels? Weet dan dat er heel wat instanties bestaan die beginnende ondernemers met veel plezier op weg helpen. Coaching in België: een overzicht.

Het uit de grond stampen van een eigen onderneming, hoe kleinschalig ook, vraagt voorbereiding en tijd. Gelukkig kunt u terugvallen op een uitgebreid aanbod aan coaching en begeleiding, waar u maar beter gretig gebruik van maakt. 

Unizo en UCM

Bij middenstandsfederatie Unizo en haar Franstalige tegenhanger UCM bent u als beginnend ondernemer aan het goede adres. Ze helpen u uw businessidee stap voor stap te ontwikkelen tot een opstartklaar bedrijf. Met brochures vol nuttige weetjes, een online stappenplan, infosessies, persoonlijke begeleiding, ... Ook kunnen ze u alles vertellen over financiële en andere steunmaatregelen voor starters. 

Agentschap Innoveren en Ondernemen

Het Agentschap Innoveren en Ondernemen is het aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor ondernemers. In samenwerking met tal van partners begeleidt het agentschap KMO’s doorheen hun (pre)start- en groeiproces. Ook in omgevingsfactoren wordt geïnvesteerd. Denk aan de ontwikkeling van bedrijventerreinen en bedrijfshuisvesting. 

Startup Weekend

Startup Weekend is een van de bekendste en meest laagdrempelige coaching-initiatieven. Over de hele wereld – geregeld ook in Brussel – worden meerdaagse events georganiseerd die we elke starter warm aanbevelen. Een Startup Weekend is de ideale manier om in sneltempo te worden klaargestoomd voor het ondernemerschap. Zo leert u er een businessplan op te stellen en kan u uw plan voorleggen aan een gespecialiseerd panel van topondernemers. Hou dus zeker de kalender van Startup Weekend in de gaten.

Co.Station

U bent op zoek naar een plek om te netwerken en bij te leren? Dan kan u terecht in de hypermoderne hub Co.Station. De organisatie wil het ondernemerschap in België stimuleren, onder andere met haar drietalige Virtuology Academy. Ook starters coaching behoort tot het aanbod. 

Een overzicht van Vlaamse coworking spaces vindt u in dit gratis e-book van Xerius.
Voor coworkingspaces in Wallonië kan u op de website van CoWallonie terecht.

Business Angels

Business Angels Netwerk Vlaanderen brengt beginnende ondernemers in contact met privé-investeerders: de zogenaamde Business Angels. Zeer interessant voor wie op zoek is naar starterskapitaal, maar u kan bij hen ook steeds aankloppen voor coaching en advies. 

Benieuwd hoe u een Angel kan verleiden om geld en kennis te investeren in uw startup? Business Angel Cédric Donck legt het u uit. Of evalueer uw eigen business plan gratis op www.pimentomap.com

Crowdfunding

Steeds meer beginnende bedrijven nemen hun toevlucht tot Kickstarter en andere platformen voor crowdfunding. Niet alleen kan u op deze manier de nodige centen binnenrijven, het is ook een razend interessante leerschool voor iedere starter. Wie een campagne lanceert op Kickstarter, doet bijna spelenderwijs allerlei kennis op over het ondernemerschap. Startup Bambooti spreekt uit ervaring, volgens hen is het de ideale leerschool voor beginnende ondernemers.

Blog topics

 

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot je dienst. Kies zelf hoe je contact met ons wil opnemen.

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar