Morgane Vanhelmont: “In mijn beroep is hij onmisbaar!”

Gepubliceerd op 01/08/2017 in Jouw verhalen

Morgane Vanhelmont is een hands-ontype: niet bang om de handen uit de mouwen te steken. Twee jaar geleden zette deze jonge starter van 23 haar eigen evenementenbedrijf op poten. Zonder diploma, want dat moest ze toen nog behalen.

Morgane Vanhelmont: “In mijn beroep is hij onmisbaar!”

Morgane regelt álles, tot in de kleinste details. Maar ze zou het niet kunnen zonder de hulp van haar trouwste metgezel, die 24 uur per dag aan haar zijde staat. “In mijn beroep is hij onmisbaar”, geeft ze toe. Maar wie is zo exceptioneel dat hij alle eer opstrijkt? Haar smartphone met mobiel internet, natuurlijk. Hey, what did you expect?

“Ik hou ervan om mensen gelukkig te maken. Dat geeft zoveel voldoening.”
Als klein meisje was Morgane - net zoals de meeste kleine meisjes - fan van huwelijksfeesten. Dus maakte ze van haar passie haar beroep. Maar dat is niet alles. Vandaag organiseert ze allerlei soorten evenementen, zowel privéfeesten als bedrijfsevents. Want zoals ze zelf graag zegt: Caplife is er voor elk moment in het leven.

“Google is mijn beste vriend.”
“Als ik geen evenementen organiseer, beantwoord ik mails of bel ik met klanten en leveranciers. En vooral: vul ik mijn dagen met Google-zoektochten. Locaties, traiteurs, verhuurbedrijven, decoratie, … Zonder internet zou me dat twintig keer zoveel tijd kosten. Stel je voor dat ik het papieren telefoonboek zou moeten openslaan, catalogi uitpluizen en elke keer ter plaatse gaan. Dat is gewoon ondenkbaar!”

Social media: de nieuwe mond-tot-mondreclame
Of het nu met haar pc, tablet of smartphone is: deze jonge onderneemster is constant online. “En niet alleen voor mijn opzoekwerk of om ideetjes te sprokkelen op Pinterest of Instagram. Ik beheer ook zelf mijn website, bankrekening en ik post regelmatig updates op mijn Facebook, Instagram en Snapchat.”

“Werken zonder mijn smartphone en internet? Onmogelijk!”

Nooit zonder smartphone
De iPhone van Morgane trilt. Een snelle blik op het scherm: weer een mail. “Die berichtgeving, da’s toch echt geniaal? Ik mis nooit nog een berichtje. En eerlijk gezegd: ik zou apps zoals WhatsApp of Messenger niet meer kunnen missen. Ik gebruik ze om te communiceren met mijn klanten en met vrienden en familie. Andere musts: rekenmachine, fotobewerkingen, Waze (gps) en de weerberichtapp.

Superbelangrijk als je events doet! Jammer genoeg is-ie niet altijd 100% betrouwbaar ... Laatst werd er schitterend weer voorspeld. En een paar uur later trok de hemel dicht en viel het water met bakken uit de lucht. Pure horror! Ik heb online moeten zoeken om lastminute toch nog een tent en paraplu’s te pakken te krijgen”, lacht ze. “Tja, dat maakt deel uit van de job. En dat is nu ook net wat het zo leuk maakt: die adrenaline.”

De ezel en de steen
In het verleden heeft de pc van Morgane haar meermaals in de steek gelaten. Resultaat: heel wat dossiers voor altijd kwijt. Sindsdien heeft ze de goede gewoonte om al haar toestellen (agenda, foto’s, contacten, …) te synchroniseren en haar dossiers in de cloud en op haar Dropbox te bewaren. Zo kan ze van overal aan het werk, met een eenvoudige klik op het scherm.

“Tijdens een huwelijk had ik mijn dossiermap op een tafeltje buiten gelegd. Een flinke windstoot en kijk: daar vlogen mijn tafelindeling, contactenlijst en gastenlijst door de lucht.” Op zo’n moment ben je blij met een back-up in de cloud. “Met mijn smartphone en mobiel internet vond ik alles meteen online, alsof er niks gebeurd was.”

Johan

Proximus-schrijver.

Andere artikels van Johan
Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar