“We hebben nu de stabiliteit en capaciteit die we nodig hadden.”

Gepubliceerd op 07/02/2023 in Service

Stabiliteit. Dat is de reden dat bouwbedrijf Beneens overstapte van coax naar fiber. Stabiliteit die nodig is om 140 mensen te laten samenwerken en te kunnen blijven groeien.

“We hebben nu de stabiliteit en capaciteit die we nodig hadden.”

Beneens Bouw & Interieur werkte vroeger met coax. “Doordat de lengte van de kabel te groot werd, hadden we een verlies in de kwaliteit van onze connectie”, legt ICT-verantwoordelijke Bart Geerinckx uit. “We hebben recent ook bijgebouwd, wat ons de kans gaf om meteen voor een future-proof oplossing te gaan. Fiber is namelijk ook heel gemakkelijk op te schalen bij uitbreidingen.”

Stabiliteit voor thuiswerkers en back-up in de cloud

Omwille van die problemen stapte Beneens over naar een volledig nieuwe aansluiting via fiber. “Voor onze 140 medewerkers hebben we nu een stabiele verbinding met meer dan genoeg capaciteit. Die stabiliteit is ook nodig, want in het gebouw werken 55 bedienden en veel van onze mensen werken van thuis uit. Dankzij fiber is ons bedrijf voor onze thuiswerkers nu altijd en van overal bereikbaar via een snelle verbinding. En ook onze back-up in de cloud heeft een stabiele verbinding nodig.”

Met fiber hebben we een verbinding die stabiel genoeg is en genoeg capaciteit heeft om 140 medewerkers tegelijk te laten werken zonder onderbrekingen en kwaliteitsverlies.

Bart Geerinckx, ICT-verantwoordelijke bij Beneens

Beneens is een bedrijf in volle groei. “Met fiber hebben we geen beperkingen meer en zijn we klaar voor de toekomst. Als we willen opschalen, is dat zo gebeurd. Met onze coaxverbinding zaten we aan het maximum en was uitbreiding niet meer mogelijk”, besluit Bart Geerinckx.

Beneens is een bouwbedrijf met meer dan 140 medewerkers dat ook gespecialiseerd is in interieur, buitenschrijnwerk en CLT-houtbouw.

Bent u geïnteresseerd in de technologie van de toekomst? Bespreek met een expert de mogelijkheden om uw organisatie op fiber aan te sluiten, of bekijk meteen de beschikbaarheid van fiber in uw buurt.

Meer informatie over fiber

Proximus Business

Jouw bron voor nieuws over telecommunicatie en ICT voor kmo’s

Andere artikels van Proximus Business
Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar