Ontdek de beste SEO checkers voor jouw website

Gepubliceerd op 12/05/2021 in Start Like A Pro

Zonder een echte SEO-strategie kan je het volledige potentieel van je bedrijfswebsite nooit benutten. Om je te helpen de SEO-score van je website te optimaliseren, zijn er tal van online hulpmiddelen. Wij selecteerden alvast 5 handige SEO checkers.

Ontdek de beste SEO checkers voor jouw website

Om verkeer naar je professionele website te genereren en zo je diensten of producten bekend te maken, kan je gebruikmaken van sociale media. Toch zijn er nog andere opties, zoals zoekmachines. Ontgrendel het volledige potentieel van zoekmachines door de pagina's van je site te optimaliseren voor SEO of ‘Search Engine Optimization’.

Er zijn tal van online tools die je te helpen om de SEO van je site te analyseren en te optimaliseren. Sommige SEO checkers zijn gratis, andere zijn betalend. Het ligt voor de hand dat de betalende tools meestal efficiënter zijn en meer mogelijkheden bieden. Wij zullen het daarom eerder over betalende SEO checkers hebben.

1. SEMRush

SEMRush is de bekendste en waarschijnlijk meest efficiënte tool op het gebied van SEO. Met SEMRush kan je namelijk alles. De SEO checker is onderverdeeld in verschillende belangrijke tools die je SEO sterk zullen verbeteren: zoekmachines, sociale media, content marketing, etc.

SEMRush kan trefwoorden aanbevelen of analyseren om te zien of je inhoud relevant is. Met de tool kan je ook een zogenaamde gezondheidsaudit uitvoeren om uit te zoeken wat er ontbreekt aan je site om een betere SEO score te behalen. SEMRush helpt je om betere teksten te schrijven, je Google ranking te verhogen, interne links te analyseren en zelfs de domeinnamen van concurrenten te analyseren. Het enige nadeel van SEMRush is dat het niet gratis is, maar je haalt je geld er al snel weer uit.


2. Moz

Moz is ook zeer bekend in de SEO-wereld. Met deze SEO checker kan je op een schaal van 0 tot 100 de sterkte van je website bij Google meten. Met andere woorden, hoe beter naar de site wordt verwezen in de zoekmachine, hoe hoger de score zal zijn.

Andere functies zijn onderzoek naar trefwoorden en externe links, competitive intelligence, SEO-rapporten en het dagelijks bijhouden van de SEO-voortgang van je website. Moz biedt een gratis versie, maar als je de beste functies wil gebruiken, zal je voor de betalende versie moeten gaan.


3. Google Search Console

Google Seach Console is een volledig gratis tool, aangeboden door de meest gebruikte zoekmachine. Naast essentiële functies om je SEO-score te beheren, kan je met deze tool ook rechtstreeks contact opnemen met Google als er zich een probleem met de website voordoet.

Met Google Search Console kan je de indexering van je website in de zoekmachine controleren. Je kan dus nakijken of het algoritme van Google rekening houdt met de inhoud van je site. Bovendien kan je met Google Search Console nagaan wanneer je site wordt bestraft als je een verkeerde aanpassing doet. Daarnaast laat de SEO checker ook zien waar in de zoekresultaten je precies verschijnt.


4. Majestic

De kracht van Majestic? Deze SEO checker geeft je een hoop informatie over backlinks. Majestic vertelt je bijvoorbeeld hoeveel andere sites naar die van jou via externe links. Want hoe meer je geciteerd wordt op andere domeinnamen, hoe meer je SEO geoptimaliseerd wordt. Bovendien kan je deze informatie zelfs krijgen voor sites die met die van jou concurreren.

Het enige probleem is dat Majestic relatief duur is. Je telt al gauw enkele honderden euro's per maand neer om van alle beschikbare opties gebruik te kunnen maken.


5. SEO Hero Ninja

SEO Hero Ninja is volledig gratis en laat je zien hoe je website scoort in de zoekresultaten op basis van een specifiek trefwoord. Geef een trefwoord en het adres van je website in en je ziet meteen of de inhoud van je website heeft gewerkt. Voor een volledig gratis programma is dit uitzonderlijk.


Ontdek nog meer tips van onze experts, interessante links en handige tools voor startende ondernemers in onze rubriek Start Like A Pro.

Start Like A Pro

Start Like A Pro

Start je eigen zaak met deskundig advies, interessante links en suggesties voor tools!

Andere artikels van Start Like A Pro
Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar