×
×

Vijf apps om beter samen te werken

door Proximus Bizz teamLaat je inspireren12/09/2016

Vijf apps om beter samen te werken
Via email wisselt u al veel informatie met collega’s uit. Er zijn daarnaast heel wat snelle en efficiënte apps ontwikkeld om samenwerken zo gemakkelijk en productief mogelijk te maken. Een overzicht van vijf aanraders.

1) SLACK

Om goed samen te werken, is efficiënte communicatie levensnoodzakelijk. En dat is precies waar Slack in excelleert. Slack is een soort chat-cliënt, maar dan eentje met mogelijkheden en tools die zich helemaal op productiviteit richten. Bepaalde onderwerpen worden in Slack besproken in specifieke “kanalen”, waardoor alle gesprekken overzichtelijk blijven. U kan privégesprekken opstarten, kanalen voor iedereen openstellen of groepen maken die men enkel op uitnodiging kan vervoegen. Slack integreert ook zeer gemakkelijk met bijvoorbeeld project management software of zelfs de Twitter-feed van het bedrijf.
 
Download Slack

2) TRELLO

Trello is een zeer populaire tool voor project management die op een erg visuele manier werkt. De app bestaat uit verschillende lijstjes (zoveel u maar wilt) die op hun beurt weer opgebouwd zijn uit “kaarten”. Die kaarten kunnen to-dolijstjes bevatten, checklists, foto’s, bijlagen van mails of conversaties van mensen die Trello met u delen. Kaarten kunnen bepaalde kleuren krijgen (bijvoorbeeld: groen voor “nog te doen”, rood voor “klaar) en kunnen binnen een lijst willekeurig gerangschikt worden. Zeker voor mensen die visueel denken is Trello een zeer gemakkelijke manier om het overzicht te behouden over een project of een drukke werkweek.

Download Trello

3) ASANA

Asana begon zijn leven als een interne tool bij Facebook, tegenwoordig strijdt het met Trello voor de titel van populairste project management app. Waar Trello vooral door individuele gebruikers ingezet wordt, is Asana een tool die zich evengoed leent om het overzicht te behouden over verschillende projecten tegelijk. U kan bijvoorbeeld taken verzamelen die u werden toegewezen over verschillende projecten en groepen tegelijk en deze naar gelang hun prioriteit sorteren. Asana heeft ook een In- en OutBox waarmee u updates, commentaar, deadlines of statusupdates over taken of medewerkers kan uitwisselen.

Start met Asana

4) BASECAMP

Basecamp is al een oudgediende in het wereldje van de project management apps en het is niet moeilijk om te zien waarom het programma het al zo lang uitzingt. De app biedt verschillende mogelijkheden om bestanden, kalenders en berichtjes uit te wisselen, u kan to-dolijstjes opmaken of zelfs wiki-achtige documenten schrijven. Al die mogelijkheden zitten in een overzichtelijke en simpele interface verpakt. Ook leuke toevoegingen zoals een “Niet Storen”-knop maken Basecamp een stukje software dat professionele teams zeker eens moeten proberen. 

Download Basecamp

5) OFFICE 365

Uiteraard kent iedereen Office 365 als de tool om professionele documenten aan te maken, maar de software bevat ook heel wat componenten om het leven van collega’s op de werkvloer te vergemakkelijken. Door de aangemaakte bestanden in Onedrive Voor Bedrijven op te slaan, zijn ze zeer gemakkelijk te organiseren en te delen. U kan via deze dienst samen met collega’s aan de documenten werken en perfect nagaan wie wat heeft geschreven. Ook documenten delen met zakenpartners of klanten is kinderspel. Werkt u aan een document terwijl u niet online bent? Dan wordt het automatisch met Onedrive Voor Bedrijven gesynchroniseerd de volgende keer dat u inlogt. En aangezien alles online geüpdatet wordt, heeft iedereen altijd de meest recente versie bij de hand.

Kies voor Microsoft Office 365 in een Bizz Pack van Proximus en geniet van een vlotte service

Meer nieuws over:

 • Samenwerking
 • Apps
 • Office365
 • Asana
 • Slack
 • Basecamp
 • Trello

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

 • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

 • Chat met een Bizz Expert via deze site

  Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar