×
×

4 handigheidjes om goed bereikbaar te zijn op uw smartphone

door Ann en MatthiasLaat je inspireren13/10/2016

4 handigheidjes om goed bereikbaar te zijn op uw smartphone
Als zelfstandige bent u best altijd bereikbaar op uw gsm. Of soms juist niet, bijvoorbeeld wanneer u een belangrijke presentatie geeft. Om te voorkomen dat u opdrachten misloopt of gestoord wordt op een ongepast moment, zetten we 4 handige instellingen voor oproepen op uw smartphone op een rijtje.

 1. Rinkeltijd aanpassen

  Bent u altijd nét te laat met het opnemen van uw gsm? Of rinkelt hij net altijd te lang? Dan kan u eenvoudigweg de rinkeltijd zélf aanpassen. Toets daarvoor
  **61*+32475151516**AantalSeconden# in en druk op de beltoets. In de plaats van ‘Aantal Seconden’ vult u een waarde in van 5, 10, 15, 20, 25 of 30. Wil u bijvoorbeeld 20 seconden beltijd voor de voicemail aanspringt? Dan toetst u **61*+32475151516**20#. 

 2. Onmiddellijk naar voicemail

  Wil u oproepen onmiddellijk naar de voicemail doorschakelen, zonder dat uw telefoon rinkelt? Typ **21*Telefoonnummer# en druk op de beltoets. In de plaats van Telefoonnummer vult u het nummer in waarnaar u uw oproepen wil doorschakelen, bijvoorbeeld **21*+32475123456#. Om dit te deactiveren, typ ##21# en druk op de beltoets.

 3. Oproepen beantwoorden met een snelle sms

  Heeft u geen tijd om een oproep aan te nemen, maar wil u uw correspondent wel laten weten dat u zijn oproep gezien heeft? Dan kan u de oproep weigeren door een ‘snelle sms’ te sturen. Bijvoorbeeld: “Ik kan nu niet antwoorden” of “Ik zit achter het stuur”. Wanneer u een oproep binnenkrijgt op een Android-telefoon drukt u niet op het groene telefoontje, maar op het sms-icoontje. Waar dat precies staat, verschilt wel van merk tot merk. Bij een Samsung moet u dan bijvoorbeeld omhoog vegen. Op een Sony-gsm drukt u op ‘Antwoordopties’. Daarna kiest u de sms-boodschap die u wil verzenden. Op een iPhone drukt u op het icoontje ‘Bericht’ om een tekst te kiezen. Die teksten past u in de Instellingen van uw telefoon trouwens ook zelf aan. 

 4. Uitzonderingen op Niet Storen

  We begrijpen het: af en toe wil u ook weleens niet gestoord worden en zet u uw telefoon in de ‘Niet Storen’-stand. Wist u dat u hierop uitzonderingen kan maken en toch bepaalde telefoontjes kan doorlaten? Bij de iPhone gaat u hiervoor naar ‘Instellingen’, tik dan op ‘Niet Storen’ en tenslotte op ‘Sta oproepen toe van’. Hier kiest u om toch bereikbaar te blijven voor contacten die in uw ‘Favorieten’ staan. Op een Android-gsm veegt u van boven naar beneden en drukt u op ‘Niet Storen’, kies voor ‘Alleen Prioriteit’ en enkel de bellers, herinneringen, alarmen en afspraken die u kiest komen dan door.

Meer handige tips & tricks voor gsm’s en tablets vindt u hier.

Meer nieuws over:

 • mobiel
 • bellen
 • tips

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

 • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

 • Chat met een Bizz Expert via deze site

  Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar