×

Installeren en gebruiken van de Home Optimizer-app

Verbind je met je gsm of tablet via wifi met internet? De MyProximus-app verbetert voortdurend je wifi: wifi optimalisatie, gepersonaliseerde aanbevelingen, speedtest...

Heb je een Wi-Fi Booster?  De Home Optimizer-app helpt je bij het vinden van de beste plaats voor je Wi-Fi Booster en meet wifi in elke kamer van je huis.

Raadpleeg ook onze tips om uw wifi te optimaliseren.

Android

Android

Home Optimizer-app installeren

1. Download en installeer Home Optimizer gratis via de Play Store.

Gsm of tablet met Android 4.2 of hoger

2. Controleer of je verbonden bent met het wifi-netwerk van je b-box-modem.
  3. Log in op MyProximus met je gebruikersnaam en wachtwoord. Opgelet: je moet de gebruikersnaam en het wachtwoord van de MyProximus-beheerder gebruiken. Ben je deze gegevens verloren of beschik je nog niet over een MyProximus account? Schrijf je in of herstel je identificatiegegevens.

Home Optimizer-app gebruiken

Is je huis groot? Je kunt een Wi-Fi Booster installeren om je wifi te verbeteren. De app adviseert je waar je het moet installeren. Druk op Thuisnetwerk daarna op Plaatsing Extender. De app vertelt je of je te dicht of te ver van de modem bent om een Wi-Fi Booster te installeren.

• De app geeft een te hoog percentage aan? Je bevindt je te dicht bij de modem om een Wi-Fi Booster te installeren.
  • De app geeft een te laag percentage aan? Je bent te ver van de modem verwijderd om een Wi-Fi Booster te installeren.

Druk op Wifitools daarna op Wifisignaal sterkte meten. Hoe verder naar rechts, hoe beter de wifi-ontvangst. Is de ontvangst slecht? Wij adviseren je een Wi-Fi Booster te installeren.

Druk op Snelheidstest, daarna op Starten. De internetsnelheid op je apparaat wordt weergegeven op het exacte moment dat de test wordt uitgevoerd. De app vertelt je of de bitsnelheid voldoende is om naar muziek te luisteren, video in hd te bekijken of op het web te surfen.

Druk op Thuisnetwerk daarna op Networkscan. Alle apparaten die momenteel op je modem zijn aangesloten, worden weergegeven.

iOS

iOS
Waarom een andere app op de iPhone/iPad?

Met de beveiligingsprotocollen van de iPhone en iPad kun je een iOS-versie van de Home Optimizer niet zo compleet aanbieden als de Android-versie, maar de belangrijkste functies zijn wel aanwezig. Apple biedt ook tips voor het verbeteren van Wi-Fi op iOS- en Mac-apparaten.

Home Optimizer-app installeren

1. Download en installeer Home Optimizer gratis via de App Store.

iPhone ou iPad iOS 10 of hoger

2. Controleer of je verbonden bent met het wifi-netwerk van je b-box-modem.
    Heb je extenders of repeaters?

Als je Wi-Fi Booster of Wi-Fi extenders of andere repeaters gebruikt, controleer dan of je direct met je b-box verbonden bent en niet met een van deze apparaten. Als je twijfelt, schakel je de wifi van je toestel uit, beweeg je zo dicht mogelijk bij je b-box en schakel je de wifi opnieuw in. Deze wordt weer rechtstreeks op de b-box aangesloten.

3. Log in op MyProximus met je gebruikersnaam en wachtwoord. Opgelet: je moet de gebruikersnaam en het wachtwoord van de MyProximus-beheerder gebruiken. Ben je deze gegevens verloren of beschik je nog niet over een MyProximus account? Schrijf je in of herstel je identificatiegegevens.

Home Optimizer-app gebruiken

Druk op Snelheidstest en tik vervolgens op Start. De internetsnelheid op je apparaat wordt weergegeven op het exacte moment dat de test wordt uitgevoerd. De app vertelt je of de bitsnelheid voldoende is om naar muziek te luisteren, HD-video te bekijken of op het web te surfen.

Druk op Networkscan. Alle apparaten die momenteel op je modem zijn aangesloten, worden weergegeven.