×

Sneller surfen door het wifi-kanaal te wijzigen

Hebt u een slechte wifi-verbinding? Dit kan zijn omdat meerdere draadloze netwerken in uw omgeving hetzelfde wifi-kanaal (met dezelfde frequentie) gebruiken. Wijzig het wifi-kanaal van uw modem voor een betere internetverbinding.

B-box 3

B-box 3

Hoe past u het wifi-kanaal van uw b-box 3 aan?

Verander het wifi-kanaal van uw modem om het wifinetwerk te verbeteren. Standaard kiest uw b-box 3 automatisch het beste kanaal wanneer u begint te surfen. Wordt uw verbinding slecht tijdens uw surfsessie (bv. omdat uw buren blijken hetzelfde kanaal te gebruiken), kunt u manueel een van de 12 andere beschikbare kanalen kiezen.

1. Surf naar het configuratiemenu van uw modem op http://192.168.1.1 met een recente internetbrowser.
  2. Vul de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw modem in en klik vervolgens op de knop Inloggen.
    Als gebruikersnaam dient u User te selecteren in het dropdownmenu Username.
    Als wachtwoord dient u het wachtwoord te kopiëren dat u terugvindt op het label op de achterzijde van uw modem, naast het woord User Password.
    Scherm om toegang te krijgen naar het configuratiemenu van de modem
  3. Klik op het wifinetwerk dat u gebruikt, bv. 2,4 GHz draadloos.
  4. Selecteer een ander kanaal in het Kanaal dropdownmenu. De kanalen 1, 6 en 11 geven het beste resultaat.
    NB: in sommige gevallen moet u klikken op Geavanceerd in de rubriek Toegangspunt om dit dropdownmenu te laten verschijnen.
    Selecteer het kanaal 1, 6 of 11 in het configuratiemenu van uw modem om een beter wifi-signaal te ontvangen
  5. Klik op de knop OK onderaan op het scherm.

Controleer of het geselecteerde kanaal een beter wifinetwerk oplevert. Indien niet, herhaal dan de bovenstaande stappen om een ander kanaal te proberen.

B-box 2

B-box 2

Hoe past u het wifi-kanaal van uw b-box 2 aan?

Verander het wifi-kanaal van uw modem om het wifinetwerk te verbeteren. Standaard wordt kanaal 1 gebruikt, maar u hebt de keuze tussen 13 kanalen.

1. Surf naar het configuratiemenu van uw modem op http://192.168.1.1 met een recente internetbrowser.
  2. Voer het serienummer van uw modem in. Dit vindt u terug op het label op de achterzijde van de modem, naast het woord S/N. Klik vervolgens op de knop OK.
    Scherm om toegang te krijgen naar het configuratiemenu
  3. Klik in de linkerkolom op Advanced Settings en vervolgens op Wireless.
  4. Selecteer een ander kanaal in het Channel dropdownmenu. De kanalen 1, 6 en 11 geven het beste resultaat.
    Selecteer het kanaal 1, 6 of 11 in het configuratiemenu van uw modem om een beter wifi-signaal te ontvangen
  5. Klik op de knop Apply onderaan op het scherm.

Controleer of het geselecteerde kanaal een beter wifinetwerk oplevert. Indien niet, herhaal dan de bovenstaande stappen om een ander kanaal te proberen.