×

Installatie van de PLC-adapter Wi-Fi Extender

De PLC-adapter Wi-Fi Extender (of Wi-Fi Extender) maakt het mogelijk het wifi-bereik van uw modem uit te breiden en uw decoder via het elektriciteitsnet aan te sluiten op uw modem. Om een WiFi Extender (met 2 of 4 lampjes) te gebruiken, moet u ook een PLC-adapter (met 1  of 3 controlelampjes) hebben.

Wi-Fi Extender met 2 controlelampjes

Wi-Fi Extender met 2 controlelampjes

Sluit eerst een PLC-adapter (met 1 of 3 controlelampjes) aan op uw b-box 3- of b-box 2-modem om daarna een Wi-Fi Extender te kunnen aansluiten.

PLC 1 en  3 leds

Uw wifi- en tv-oplossing over het elektriciteitsnet/Wi-Fi Extender installeren U hebt net onze wifi- en tv-oplossing over het elektriciteitsnet gekocht? Je vindt 2 toestellen in de doos : een Wi-Fi Extender en een PLC. We helpen u bij de installatie.

Sluit uw PLC-adapter aan op uw b-box

b-box 3
  1. Sluit de PLC-adapter (met 1 of 3 controlelampjes) aan op een stopcontact in de nabijheid van uw modem.
  2. Sluit de PLC-adapter aan op de b-box 3 met behulp van de ethernetkabel.
    PLC-adapter installatie
  3. Sluit de stekker van de b-box 3 aan op de PLC-adapter of op een verdeelstekker die op de PLC-adapter is aangesloten.
    PLC-adapter installatie
b-box 2
  1. Bel 0800 96 332 om uw modem te updaten.
  2. Voer uw lijnnummer in (te vinden op uw laatste factuur) en volg de instructies van het menu.
  3. Wacht 20 minuten. De modem start automatisch weer op.
  4. Sluit de PLC-adapter (met controlelampje) aan op een stopcontact in de nabijheid van uw modem.
  5. Sluit de PLC-adapter aan op de b-box 2 met behulp van de ethernetkabel.
    PLC-adapter installatie
  6. Sluit de stekker van de b-box 3 aan op de PLC-adapter of op een verdeelstekker die op de PLC-adapter is aangesloten.
    PLC-adapter installatie

Synchroniseer de Wi-Fi Extender

1. Sluit de Wi-Fi Extender aan in de nabijheid van uw b-box. Wacht 45 seconden.
    Opgelet: indien u reeds een PLC installatie had vóór de aankoop van uw Wi-Fi Extender, druk dan kort op de knop die zich bevindt vlak onder of boven de PLC adapter verbonden met uw modem en op de knop
    dLAN  van de Wi-Fi Extender. Wacht tot dLAN wit wordt en blijft branden.
  2. Druk gedurende 2 à 3 seconden op de WPS-knop WPS-toetsof WPS-toetsvan uw b-box tot het controlelampje begint te branden.
  3. Druk kort op de knop dLAN van de Wi-Fi Extender.
  4. Het lampjeWifi van de Wi-Fi Extender knippert, maximaal 2 minuten lang. Eens het lampje wit is; is de synchronisatie gelukt.
  5. Plaats nu uw Wi-Fi Extender in een ander stopcontact in uw huis, waar u een sterker wifi-signaal wenst.

Indien u uw decoder wenst te verbinden via de Wi-Fi Extender, verbind de Wi-Fi Extender met uw decoder via de ethernet kabel.

Sluit uw draadloze toestellen aan

Was uw computer, gsm of tablet voordien aangesloten op het wifi-netwerk, dan zijn deze toestellen nu automatisch aangesloten op het versterkte wifi-signaal van de Wi-Fi Extender.

Voor elk nieuwe toestel maakt u een verbinding met uw wifi-netwerk. Deze toestellen maken, dankzij het versterkte wifi-signaal, ook automatisch verbinding met de Wi-Fi Extender.

Wi-Fi Extender met 4 controlelampjes

Wi-Fi Extender met 4 controlelampjes

Sluit eerst een PLC-adapter (met 1 of 3 controlelampje) aan op uw b-box 3- of b-box 2-modem om daarna een Wi-Fi Extender te kunnen aansluiten.
PLC 1 en 3 leds

Sluit uw PLC-adapter aan op uw b-box

b-box 3
  1. Sluit de PLC-adapter (met controlelampje) aan op een stopcontact in de nabijheid van uw modem.
  2. Sluit de PLC-adapter aan op de b-box 3 met behulp van de ethernetkabel.
    PLC-adapter installatie
  3. Sluit de stekker van de b-box 3 aan op de PLC-adapter of op een verdeelstekker die op de PLC-adapter is aangesloten.
    PLC-adapter installatie
b-box 2
  1. Bel 0800 96 332 om uw modem te updaten.
  2. Voer uw lijnnummer in (te vinden op uw laatste factuur) en volg de instructies van het menu.
  3. Wacht 20 minuten. De modem start automatisch weer op.
  4. Sluit de PLC-adapter (met controlelampje) aan op een stopcontact in de nabijheid van uw modem.
  5. Sluit de PLC-adapter aan op de b-box 2 met behulp van de ethernetkabel.
    PLC-adapter installatie
  6. Sluit de stekker van de b-box 3 aan op de PLC-adapter of op een verdeelstekker die op de PLC-adapter is aangesloten.
    PLC-adapter installatie

Synchroniseer de Wi-Fi Extender

1. Sluit de Wi-Fi Extender aan in de nabijheid van uw b-box. Wacht 45 seconden.
    Opgelet: indien u reeds een PLC installatie had vóór de aankoop van uw Wi-Fi Extender, druk dan kort op de knop die zich bevindt vlak onder of boven de PLC adapter verbonden met uw modem.
  2. Druk gedurende 2 à 3 seconden op de WPS-knop WPSof WPSvan uw b-box tot het controlelampje begint te branden.
  3. Druk kort op de knop PLC lampjes of PLC lampjes van de Wi-Fi Extender.
  4. Het lampjeWifi van de Wi-Fi Extender knippert, maximaal 2 minuten lang. Eens het lampje groen is; is de synchronisatie gelukt.
  5. Plaats nu uw Wi-Fi Extender in een ander stopcontact in uw huis, waar u een sterker wifi-signaal wenst.

Indien u uw decoder wenst te verbinden via de Wi-Fi Extender, verbind de Wi-Fi Extender met uw decoder via de grijze ethernet kabel.

Sluit uw draadloze toestellen aan

Was uw computer, gsm of tablet voordien aangesloten op het wifi-netwerk, dan zijn deze toestellen nu automatisch aangesloten op het versterkte wifi-signaal van de Wi-Fi Extender.

Voor elk nieuwe toestel maakt u een verbinding met uw wifi-netwerk. Deze toestellen maken, dankzij het versterkte wifi-signaal, ook automatisch verbinding met de Wi-Fi Extender.