×

Vervang uw modem en synchroniseer uw apparaten

U ontving een nieuwe b-box 3? Vervang uw oude modem door de nieuwe versie.

U hebt draadloze oplossingen: Wi-Fi Bridge of Wi-Fi Extender? U moet deze hersynchroniseren met uw nieuwe b-box.

Uw modem vervangen

PLC with 1 light indicator

Uw b-box 3 modem installeren

1. Schrijf de wifi-toegangscodes op het etiket op de achterkant van uw nieuwe b-box 3 op dit memo kaartje.
  2. Trek de kabels uit uw oude modem.
  3. Klik alle ethernetkabels goed vast in uw nieuwe b-box 3 (gele poorten).
    Hebt U een Wi-Fi Bridge met de modem verbonden?

U hoeft geen Wi-Fi Bridge aan te sluiten op de b-box 3 want deze heeft een geïntegreerde zender. De Wi-Fi Bridge die aangesloten is op uw Proximus TV-decoder moet blijven.

4. Steek de internetnetkabel in de blauwe poort.
  5. Gebruik enkel de nieuwe elektrische voedingskabel die U bij uw nieuwe b-box 3 gekregen hebt.
  6. Schakel uw modem in door de schakelaar op « I » te zetten.
    on-off modem b-box 3
    Maximaal 30 minuten later brandt het lampje internet . Werkt uw b-box 3 na een half uur nog altijd niet? Bel ons dan op 0800 22 800.

Uw apparaten herverbinden met het nieuwe wi-fi netwerk.

1. Controleer of het lampje brandt. Als dat niet het geval is, druk dan twee seconden op de toets naast het wifi lampje.
  2. Zoek en selecteer op uw computers, tablets en gsm uw nieuwe draadloze netwerk. De naam van het netwerk bevindt zich op de achterzijde van de modem naast het woord SSID.
  3. Het paswoord bevindt zich op de achterzijde van de modem naast het woord Wifi Key. Tik dit in en valideer.
Nu kan uw opnieuw draadloos internet gebruiken vanop uw toestellen.
Uw b-box 2 modem door een nieuwe b-box 3 / b-box 3V+ vervangen In deze video wordt uitgelegd hoe u uw oude b-box 2-modem kunt loskoppelen en uw nieuwe b-box3 in de plaats hiervan kunt aansluiten. Men gaat ervan uit dat u nog gebruik maakt van uw b-box 2 op het moment van verandering. Als u de oude modem niet meer hebt, volgt u de installatie rechtstreeks in de b-box 3-gids.

Uw Wi-Fi Bridge synchronisieren

PLC with 1 light indicator

Hebt U een Wi-Fi Bridge ? U moet deze niet meer verbinden met uw modem. Daarentegen hebt U altijd een Wi-Fi Bridge nodig verbonden met uw decoder. U moet deze hersynchroniseren met uw nieuwe modem.

1. Check of de schakelaar aan de achterkant van uw Wi-Fi Bridge op 'Auto' Wi-Fi Bridge auto knop staat.
  2. Druk 2 seconden op de WPS-knop b-box 3 WPS-knop van uw b-box 3.
  3.  Druk, binnen de 2 minuten, gedurende 2 seconden op de WPS-knop Wi-Fi Bridge WPS knop van uw Wi-Fi Bridge.

Eerst knipperen de WPS-lampjes van de b-box 3 en van de Wi-Fi Bridge, daarna kleurt het WPS-lampje van de Wi-Fi Bridge continu groen. De lampjes wireless en linq quality van de Wi-Fi Bridge gaan branden: een teken dat uw decoder de gegevens van de b-box ontvangt zoals het hoort.

Hebt U meerdere Wi-Fi Bridges? Synchroniseer elke Wi-Fi Bridge zoals hierboven uitgelegd.

Uw decoder via een Wi-Fi Bridge verbinden De Wi-Fi Bridge stuurt het tv-signaal van uw modem naar uw decoder via wifi. Helemaal draadloos dus! De onderstaande stappen helpen u bij het installeren van uw Wi-Fi Bridge.

Uw Wi-Fi Extender synchroniseren

Hebt U een Wi-Fi Extender ? U moet deze hersynchroniseren met uw nieuwe modem. Heeft het 2 of 4 controlelampjes?

Wi-Fi Extender met 2 controlelampjes

Wi-Fi Extender à 2 témoins lumineux
  1. Haal de kabels uit de Wi-Fi Extender en steek hem in een stopcontact in de buurt van de b-box. Wacht ongeveer 45 seconden.
  2. Druk gedurende 2 à 3 seconden op de knop WPS lampje  van uw b-box tot het controlelampje begint te branden.
  3. Druk kort op de knop dLANvan de Wi-Fi Extender.
  4. Het lampje Wi-fivan de Wi-Fi Extender zal knipperen gedurende maximaal 2 minuten. Wanneer het lampje wit wordt, is de synchronisatie beëindigd.
  5. Wanneer de controlelampjes branden en niet langer knipperen, sluit u uw Wi-Fi Extender weer aan op zijn oorspronkelijke plaats en deze herverbinden met de decoder via een Ethernetkabel.
Synchronisatie van uw Wi-Fi Extender (2 LEDs) U hebt uw Wi-Fi Extender gereset of u hebt een aparte Wi-Fi Extender, zonder PLC gekocht? Dan moet u deze synchroniseren met uw PLC. We leggen u uit hoe.

Wi-Fi Extender met 4 controlelampjes

CPL à un témoin lumineux
  1. Haal de kabels uit de Wi-Fi Extender en steek hem in een stopcontact in de buurt van de b-box. Wacht 45 seconden.
  2. Druk gedurende 2 à 3 seconden op de knop WPS lampje van uw b-box tot het controlelampje begint te branden.
  3. Druk op de knop PLCof van de Wi-Fi Extender.
  4. Het lampje Wi-fi van de Wi-Fi Extender zal knipperen gedurende maximaal 2 minuten. Wanneer het lampje groen wordt, is de synchronisatie beëindigd.
  5. Wanneer de controlelampjes branden en niet langer knipperen, sluit u uw Wi-Fi Extender weer aan op zijn oorspronkelijke plaats en deze herverbinden met de decoder via een Ethernetkabel.