Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Problemen met een hotspot?

Slaagt u er niet in om zich te verbinden met een Public Wi-Fi hotspot of is de verbinding van slechte kwaliteit? Of blijft u net te lang verbonden? Hieronder vindt u de meest voorkomende oorzaken, en de bijhorende oplossingen.

U hebt geen verbinding

Lukt het u niet om zich te verbinden met een Public Wi-Fi hotspot? Controleer eerst dat uw wifi-functie is ingeschakeld en dat u verbonden bent met een Public Wi-Fi netwerk.

 • Is de wifi-functie ingeschakeld op uw toestel?
  De manier om dit na te kijken hangt af van toestel tot toestel, maar gsm's en tablets hebben meestal een Netwerk-menu (binnen uw Instellingen), waar dataverbindingen zoals 3G, 4G, 5G, wifi, enz. worden beheerd.
  Let op, soms duurt het wat langer om in te loggen. Afhankelijk van het type modem kan het tot 30 seconden duren alvorens u bent verbonden.
 • Probeert u te verbinden in het buitenland?
  Door een dalend gebruik van de Wi-Fi hotspots in het buitenland, hebben we besloten om de samenwerking met onze internationale partner FON stop te zetten. We merken dat er in het buitenland vooral gebruik gemaakt wordt van mobiele data of wifi in hotels. Vanaf 01/01/2019 kunt u niet langer gratis wereldwijd surfen op de FON-hotspots. In België blijft u wel gratis surfen op Wi-Fi hotspots als u Public Wi-Fi activeert. Binnen de EU betaalt u sowieso geen roamingkosten en surft u op 3G/4G net als in België! Niet tevreden? Opzeggen kan kosteloos.
 • Bent u verbonden met het juiste netwerk?
  Verifieer of u met een Public Wi-Fi hotspot verbonden bent door te controleren of de naam van het netwerk (SSID) het woord Proximus Public Wi-Fi bevat.
 • Kunt u zich nog steeds niet verbinden?
  Afhankelijk van de foutmelding die u ziet op het scherm, kunt u de onderstaande oplossingen proberen.
  • Too many users: er zijn te veel verbindingen op deze Public Wi-Fi hotspot. U zoekt best een andere Public Wi-Fi hotspot.
  • Session limit exceeded: u hebt het maximum aantal verbindingen bereikt. Uw account kan slechts worden gebruikt door 1 toestel tegelijkertijd.
  • No such user: verkeerde login. U kunt uw login terugvinden of een nieuwe instellen, als u deze bent vergeten.
  • Bad password: verkeerd wachtwoord. U kunt een nieuw wachtwoord instellen, als u dit bent vergeten.
  • Server timeout: geen antwoord van de server. Probeer het nog eens.
  • Unknown error: er heeft zich een fout voorgedaan. Probeer het nog eens.
  • Empty or unknown: er heeft zich een netwerkfout voorgedaan. Probeer het nog eens.

U hebt een slechte of onderbroken verbinding

Als uw verbinding van slechte kwaliteit is, of als deze wegvalt, dan kunt u de onderstaande tips proberen.

 • Is uw verbinding van slechte kwaliteit?
  Als u zich niet dicht genoeg bij een Public Wi-Fi hotspot bevindt, of als er te veel mensen tegelijkertijd dezelfde Public Wi-Fi hotspot gebruiken, helpt het om zich enkele meters te verplaatsen. U kunt ook proberen om zich te verbinden met een andere nabijgelegen hotspot.
 • Is uw verbinding plots onderbroken?
  Als u langer dan 15 minuten inactief bent, valt de verbinding automatisch weg (tenzij u een Android-toestel hebt). Log opnieuw in om de verbinding te herstellen.

U blijft te lang verbonden

Verbindt uw toestel zich thuis met Public Wi-Fi i.p.v. uw thuisnetwerk? Dit heeft amper negatieve invloed op uw surfervaring: beide netwerken zijn quasi even snel. U hoeft dus niets te doen.

Lukt het niet meer om toestellen te bedienen die zich in uw thuisnetwerk bevinden (zoals mediaservers, printers, een SwipeBox, enz.)? Selecteer dan eerst handmatig uw thuisnetwerk op uw gsm, tablet of computer.

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot je dienst. Kies zelf hoe je contact met ons wil opnemen.

Hulp nodig?