Je TV Box op je audiosysteem aansluiten

Je kunt audiosystemen op de TV Box aansluiten via een HDMI-kabel of een optische kabel (S/PDIF).

Er bestaan ook mogelijkheden om je audiosysteem (bv. koptelefoon, oortjes) rechtstreeks aan te sluiten op de TV Box, afhankelijk van het decodermodel.

Android TV Box

Android TV TV Box

Over het algemeen worden audiosystemen op de TV Box aangesloten via een HDMI-kabel of een optische kabel (S/PDIF).

Als je audiosystemen enkel met een mini-jack of RCA-stekker/tulpstekker werken, maak je gebruik van een converter, die verkrijgbaar is in elektronicazaken.

Je kunt je audiosysteem ook via Bluetooth op de TV Box aansluiten om programma's in streaming te bekijken (opnames, replay, video on demand, applicaties). Opgelet: Bluetooth werkt momenteel niet voor liveprogramma's van Proximus TV.

Geluidsprobleem
Heb je een geluidsprobleem met je Android TV Box? Druk gelijktijdig op de knop  SUB en het volume   van je Proximus-afstandsbediening en controleer of het geluid van je TV Box op maximum staat.
Het volume van uw Android TV Box op maximum zetten Merkt u dat wanneer u uw Android TV Box gebruikt, het volume te laag blijft of dat er helemaal geen volume is? Controleer dan of het volume van de TV Box op maximum staat.

V6 TV Box

V6 TV Box

Over het algemeen worden audiosystemen op de TV Box aangesloten via een HDMI-kabel of een optische kabel (S/PDIF).

Aan de achterkant van de TV Box is ook een mini-jack-aansluiting beschikbaar. De meeste koptelefoons met draad worden standaard geleverd met een mini-jack-stekker.

V5 compact TV Box

V5 compact TV Box

Over het algemeen worden audiosystemen op de TV Box aangesloten via een HDMI-kabel of een optische kabel (S/PDIF).

Aan de achterkant van de TV Box is ook een mini-scart-aansluiting (mini DIN 9-pins) beschikbaar. Om de TV Box te verbinden met een stereo-installatie is een adapter nodig, van de mini-scart naar de analoge RCA-/tulp-stekkers (mannelijk ) (rood-witte kabel). Deze is verkrijgbaar in de Proximus Centers. Om een koptelefoon met jack/mini-jack rechtstreeks aan te sluiten, is een extra adapter nodig om van de RCA-/tulp-stekker (vrouwelijk) naar de (mini-)jack (vrouwelijk) te gaan.

V5 TV Box

V5 TV Box

Over het algemeen worden audiosystemen op de TV Box aangesloten via een HDMI-kabel of een optische kabel (S/PDIF).

Aan de achterkant van de TV Box zijn ook analoge RCA-/tulpaansluitingen (vrouwelijk) beschikbaar. Voor oudere toestellen is ook een scart-aansluiting beschikbaar. Voor een koptelefoon met een jack-/mini-jack-aansluiting is een extra kabel van de RCA naar de
(mini-)jack nodig.