×

Installatie van de Wi-Fi Bridge

Met de Wi-Fi Bridge kunt u uw modem draadloos verbinden met uw Proximus TV-decoder. De installatie hangt af van het model van uw modem: b-box 3 of b-box 2:

B-box 3 en Wi-Fi Bridge

Wi-Fi BridgeB-box 3
Uw decoder via een Wi-Fi Bridge verbinden De Wi-Fi Bridge stuurt het tv-signaal van uw modem naar uw decoder via wifi. Helemaal draadloos dus! De onderstaande stappen helpen u bij het installeren van uw Wi-Fi Bridge.
  1. Check of de schakelaar aan de achterkant van uw Wi-Fi Bridge op 'Auto' Wi-Fi Bridge auto knop staat.
  2. Sluit uw Wi-Fi Bridge aan met de ethernetkabel op uw decoder.
  3. Steek de stekker van uw Wi-Fi Bridge in het stopcontact.
  4. Zet uw Wi-Fi Bridge aan met de knop Power aan de achterkant. Het lampje Power gaat branden.
  5. Druk 2 seconden op de WPS-knop b-box 3 WPS-knop van uw b-box 3.
  6.  Druk, binnen de 2 minuten, gedurende 2 seconden op de WPS-knop Wi-Fi Bridge WPS knop van uw Wi-Fi Bridge.

Eerst knipperen de WPS-lampjes van de b-box 3 en van de Wi-Fi Bridge, daarna kleurt het WPS-lampje van de Wi-Fi Bridge continu groen. De lampjes wireless en linq quality van de Wi-Fi Bridge gaan branden: een teken dat uw decoder de gegevens van de b-box ontvangt zoals het hoort.

Hebt u meer dan één decoder, installeer dan een Wi-Fi Bridge per decoder zoals hierboven beschreven.

B-box 2 en Wi-Fi Bridge

Wi-Fi BridgeB-box 2

Er zijn 2 Wi-Fi Bridges nodig om uw decoder te verbinden met uw b-box 2.

Update eerst de software van uw b-box 2
  1. Bel naar het nummer 0800 96 332.
  2. Voer uw lijnnummer in (te vinden op uw laatste factuur) en volg de instructies van het menu.
  3. Wacht 20 minuten. De b-box 2 start automatisch weer op.

Installeer de eerste Wi-Fi Bridge bij de modem

1. Check of de schakelaar aan de achterkant van uw Wi-Fi Bridge op 'Access point' access point schakelaar staat.
  2. Sluit de Wi-Fi Bridge met de ethernetkabel aan op een tv-poort Wi-Fi Bridge port tv van de b-box 2.
  3. Steek de stekker van uw Wi-Fi Bridge in het stopcontact.
  4. Zet uw Wi-Fi Bridge aan met de knop Power aan de achterkant. Het lampje Power gaat branden.
Na maximaal 2 minuten gaat het lampje access pointbranden. Uw eerste Wi-Fi Bridge is nu juist geconfigureerd om het signaal draadloos te verzenden.

Installeer de tweede Wi-Fi Bridge bij de decoder
  1. Check of de schakelaar aan de achterkant van uw Wi-Fi Bridge op 'Auto' auto schakelaar staat.
  2. Sluit de tweede Wi-Fi Bridge met de grijze ethernet kabel aan op de decoder.
  3. Steek de stekker van deze Wi-Fi Bridge in het stopcontact.
  4. Zet deze Wi-Fi Bridge aan met de  knop power aan de achterkant. Het lampje Power gaat branden.

Synchroniseer de twee Wi-Fi Bridges

1. Druk 2 seconden op de WPS-knop WPS lampje van de Wi-Fi Bridge die op de b-box 2 aangesloten is.
  2. Druk daarna, binnen 2 minuten, gedurende 2 seconden op de WPS-knop Wi-Fi Bridge WPS lampje van de Wi-Fi Bridge die op de decoder aangesloten is.

Gedurende enige tijd knipperen de WPS-lampjes van beide Wi-Fi Bridges. Daarna gaan de wifi-lampjes wirelessaan op beide Wi-Fi Bridges, alsook het lampjeLinq quality op de Wi-Fi Bridge van uw decoder. Dit is een teken dat uw decoder de gegevens van de b-box 2 ontvangt het hoort.

Hebt u meer dan één decoder, installeer dan een Wi-Fi Bridge per decoder zoals hierboven beschreven.