Ondertitels op je tv-scherm aanzetten

Versta je niet alles van een programma of ben je slechthorend?

Ondertitels via het tv-menu zijn beschikbaar voor bepaalde programma’s op de volgende zenders: La Une, La Une HD, La Deux, La Deux HD, La Trois, La Trois HD, France 5, Arte, Mangas, Disney Channel, BBC One, BBC Two, Eén, vtm, Canvas, NPO 1, NPO 2, NPO 3, ZDF, ARD, TF1, TF1 HD , France 2, France 2 HD, France 3, France 4, 13ème Rue, TV Breizh, Canal J, SyFy, Voyage, TCM cinéma, Rai 2.

Pickx menu

menu met blauw-mauve Proximus-logo

Er zijn 3 manieren om de ondertiteleling op je scherm te tonen.

Telkens er ondertiteling beschikbaar is, kan ze automatisch worden geactiveerd in een of meer talen naar keuze.
  1. Druk op de de Menu-toets van je afstandsbediening en selecteer instellingen > mijn voorkeur > gesproken taal en ondertitels.
  2. Kies ondertitels taal. Selecteer eventueel 2de ondertitels taal om de ondertiteling in een tweede taal te activeren, indien ze niet in de 1e taal van je keuze beschikbaar zou zijn. Om de ondertiteling uit te schakelen, selecteer je gedeactiveerd.
  3. Selecteer bevestigen, druk op de ok-toets, vervolgens op de TV-toets, en wijzig ten slotte de zender. De ondertiteling is geactiveerd of gedeactiveerd volgens je keuze.

Je krijgt de ondertiteling zowel voor rechtstreekse uitzendingen als voor opnames en programma’s in TV Replay.

Mogelijke problemen met de ondertiteling
  • Heb je gekozen voor Franse ondertiteling? Het zou kunnen dat er gekleurde menu’s onderaan je scherm verschijnen. Om dat te vermijden, moet je de Franse ondertiteling uitschakelen op La Une. Raadpleeg hiervoor onze onderstaande rubriek: Ondertiteling activeren voor een welbepaalde zender.
  • Kijk je naar NPO1, NPO2 of NPO3? De ondertiteling verschijnt niet indien NL werd geselecteerd in instellingen . Je moet ze op elk van die zenders activeren en ze opnieuw activeren telkens je naar een van die zenders kijkt. Raadpleeg hiervoor onze onderstaande rubriek: Ondertiteling activeren voor een welbepaalde zender.

Indien je de ondertiteling activeert op een welbepaalde zender zal deze keuze voorrang krijgen op de keuze die je hebt gemaakt in de rubriek Instellingen (zie hierboven).
  1. Wanneer je de uitzending bekijkt, druk op de ok-toets . Daal af in de lijst tot aan ondertitels of gesproken taal en ondertitels en druk op de ok-toets. Indien geen enkele van die opties beschikbaar is, is er geen ondertiteling mogelijk voor deze uitzending.
  2. Selecteer de taal van uw keuze om ze uitsluitend op je zender te activeren en druk op de OK-toets. Selecteer vervolgens bevestigen. Druk op de ok-toets en daarna op TV.

Om de ondertiteling enkel op deze zender uit te schakelen, selecteer gedeactiveerd, daarna bevestigen en druk op de ok-toets.

Kijk je naar een opname? Je kunt een andere taal of ondertitels activeren als het programma dit aanbiedt.
  1. Wanneer je een opname bekijkt, druk op de ok-toets. Daal af in de lijst tot aan ondertitels of gesproken taal en ondertitels en druk op de ok-toets. Indien geen enkele van deze opties beschikbaar is, is er geen ondertiteling mogelijk voor deze opname.
  2. Selecteer de taal van je keuze om ze uitsluitend op uw opname te activeren en druk op de OK-toets. Selecteer vervolgens bevestigen. Druk op de ok-toets en daarna op BACK.

Om de ondertiteling enkel op deze zender uit te schakelen, selecteer gedeactiveerd , daarna bevestigen en druk op de ok-toets.

TV menu classic

TV Menu

Er zijn twee manieren om die op je scherm te tonen.

Telkens er ondertiteling beschikbaar is, kan ze automatisch worden geactiveerd in een of meer talen naar keuze.
  1. Druk op de de menu-toets van je afstandsbediening en selecteer mijn account > instellingen > audio en ondertitels.
  2. Kies ondertitels taal. Selecteer eventueel 2de ondertitels taal om de ondertiteling in een tweede taal te activeren, indien ze niet in de 1e taal van je keuze beschikbaar zou zijn. Om de ondertiteling uit te schakelen, selecteer je gedeactiveerd.
  3. Selecteer bevestigen, druk op de ok-toets, vervolgens op de TV-toets, en wijzig ten slotte de zender. De ondertiteling is geactiveerd of gedeactiveerd volgens uw keuze.

Je krijgt de ondertiteling zowel voor rechtstreekse uitzendingen als voor opnames en programma’s in TV Replay.

Mogelijke problemen met de ondertiteling
  • Heb je gekozen voor Franse ondertiteling? Het zou kunnen dat er gekleurde menu’s onderaan je scherm verschijnen. Om dat te vermijden, moet je de Franse ondertiteling uitschakelen op La Une. Raadpleeg hiervoor onze onderstaande rubriek: Ondertiteling activeren voor een welbepaalde zender.
  • Kijk je naar NPO1, NPO2 of NPO3? De ondertiteling verschijnt niet indien NL werd geselecteerd in instellingen. Je moet ze op elk van die zenders activeren en ze opnieuw activeren telkens je naar een van die zenders kijkt. Raadpleeg hiervoor onze onderstaande rubriek: Ondertiteling activeren voor een welbepaalde zender.

Indien je de ondertiteling activeert op een welbepaalde zender zal deze keuze voorrang krijgen op de keuze die je hebt gemaakt in de rubriek Instellingen (zie hierboven).
  1. Wanneer je een uitzending bekijkt, druk op de OK-toets . Daal af in de lijst tot aan ondertitels of gesproken taal en ondertitels en druk op de OK-toets. Indien geen enkele van die opties beschikbaar is, is er geen ondertiteling mogelijk voor deze uitzending.
  2. Selecteer de taal van je keuze om ze uitsluitend op je zender te activeren en druk op de OK-toets. Selecteer vervolgens bevestigen. Druk op de OK-toets en daarna op TV.

Om de ondertiteling enkel op deze zender uit te schakelen, selecteergedeactiveerd, daarna bevestigen en druk op de OK-toets.

Nieuwe Pickx menu

menu met wit Proximus-logo

Twee manieren om ondertitels te laten verschijnen.

Druk op de menu  - toests van je afstandsbediening. Ga in je tv-menu door naar  Instellingen en druk vervolgens op  Taalvoorkeuren.

Je krijgt de ondertiteling zowel voor rechtstreekse uitzendingen als voor opnames en programma’s in tv-replay (indien beschikbaar).

Als je een programma bekijkt, druk op  OK -toets van je afstandsbediening. Ga in je tv-menu door naar  Ondertitels