De nieuwe slimme wifi (Smart Wi-Fi) van Proximus

De nieuwe intelligente wifi beheert de twee wifi-frequentiebanden volgens de aangesloten apparaten. In de praktijk zie je slechts één netwerknaam verschijnen, die betrekking heeft op de 2,4 GHz-frequentieband.

De 5Ghz frequentie verdwijnt? Nee, de 5Ghz-frequentieband bestaat nog steeds, maar het is je modem die voor je bepaalt op welke frequentie je elk apparaat wilt aansluiten. We hebben de naam verbonden aan de 2.4Ghz-frequentieband omdat de meeste apparaten (oude pc's, smartphones, tablets, printers, camera's, thermostaten, ...) erop aangesloten zijn.

Wat gebeurt er als ik de naam van mijn wifi-netwerk heb veranderd? Als je je wifi-naam heeft aangepast, zal de naam van de 2,4 Ghz-frequentie worden gebruikt.

Moet ik de apparaten opnieuw verbinden met wifi? Je hoeft alleen recente apparaten opnieuw aan te sluiten als ze nog nooit op de 2,4 Ghz-frequentie zijn aangesloten.

Activeer gratis Smart Wi-Fi!