×

Je USB-modem of wifi-router installeren

Heb je een mobiele router of modem van het merk Huawei of Vodafone en wil je surfen via het 4G/3G-netwerk? De installatie van de wifi-router of USB-stick gebeurt in enkele muisklikken. Opgelet: geen van de toestellen ondersteunen momenteel 5G, dus het is niet mogelijk om te surfen via het 5G-netwerk.

Huawei R218H & R216H

Huawei 216 & 218 H

Om je wifi-router met het internet te verbinden, ga je als volgt te werk:

1. Zet je wifi-router aan of sluit deze aan op de USB-poort van je computer.
  2. Maak eerst verbinding met het wifi-netwerk vanaf je computer. De naam (SSID) en het wachtwoord (Wi-Fi Key) van je wifi-netwerk staan vermeld op de Vodafone Mobile Wi-Fi Reminder Card die bij je wifi-router geleverd werd.
  3. Surf naar het configuratiemenu van je router op http://vodafonemobile.wifi met een recente internetbrowser.
  4. Toets je pincode in het veld Huidige pincode invoeren in en klik op OK.
    Ben je de pincode vergeten? Na 3 foutieve pogingen zal er om je pukcode gevraagd worden. Voer de pukcode in om je simkaart te deblokkeren.
  5. Je bent nu met het internet verbonden.

Wil je ook surfen in het buitenland? Volg dan ook deze stappen:

1. Surf naar het configuratiemenu van je router op http://vodafonemobile.wifi met een recente internetbrowser.
  2. Geef in het veld Wachtwoord admin in en klik op Inloggen.
  3. Klik in de tab Mobile Wi-Fi op Mobiel breedband.
  4. Klik op Verbinding.
  5. Vink het vakje naast Automatisch verbinding maken, ook tijdens roaming aan en klik op Opslaan.
  6. Je kunt je wifi-router nu ook in het buitenland gebruiken.

Huawei E5573

Huawei E 5573

Om je wifi-router met het internet te verbinden, ga je als volgt te werk:

1. Zet je wifi-router aan.
  2. Maak een verbinding met het wifi-netwerk vanaf je computer. De naam (SSID) en het wachtwoord (Wi-Fi Key) van je wifi-netwerk staan vermeld op de achterkant van je wifi-router. je vindt deze informatie aan de binnenzijde, dus je moet hiervoor het toestel openen.
  3. Je bent nu verbonden met het internet.

Wil je de naam en/of het wachtwoord van je wifi-netwerk wijzigen? Volg dan ook deze stappen:

1. Sluit je wifi-router aan op de USB-poort van je computer.
  2. Surf naar het configuratiemenu van je router op http://192.168.8.1 met een recente internetbrowser. Indien gewenst, kun je rechts bovenaan de taal wijzigen.
  3. Typ als gebruikersnaam admin in en als paswoord admin en klik op Aanmelden.
  4. Vink de optie Automatisch downloaden (en bijwerken na herstart) aan en klik op Volgende.
  5. In het veld SSID, kies je een naam voor je wifi-netwerk van maximaal 32 tekens. Dit is de naam die je in de lijst van wifi-netwerken zult zien staan.
  6. In het veld WPA pre-Shared key, kies je een wachtwoord voor je wifi-netwerk.
  7. Vink de optie Wijzig wachtwoord aan en klik op Volgende.
  8. Maak opnieuw verbinding met wifi vanaf je computer door de naam van je wifi-netwerk te kiezen die je zonet hebt ingesteld en geef je wachtwoord in.
  9. De naam en/of het wachtwoord van je wifi-netwerk zijn nu gewijzigd.

je kunt ook de volledige handleiding (.pdf) (meertalig) van het toestel downloaden.

Huawei K5160 & K4203

Huawei K 5160

Je kunt de Vodafone Mobile Broadband Dashboard software voor je USB-stick downloaden (op vodafone.nl) en installeren.