Het energieverbruik van je decoder beperken

Hoe de energieconsumptie van je decoder beperken? Zet je decoder altijd in standby als je geen tv meer kijkt. Druk hiervoor op de on-off-toets van je afstandsbediening.

Je kunt het stroomverbruik van de decoder nog lager houden door de sluimerstand aan te passen:


Android TV-decoder

menu with white Proximus logo
Je kunt 2 manieren kiezen om het energieverbruik van je decoder te verminderen:
  • Druk 2 seconden op de V7 Proximus afstanbedieening toets-toets om de eco-modus te activeren. Je decoder verbruikt dan slechts 0,005 watt. Het duurt 1-2 min om je decoder op te starten.
  • Druk kort op de V7 Proximus afstanbedieening toets-toets om de normale modus te activeren. Je decoder verbruikt dan 0,2 watt en start meteen op.

Andere decoder

menu with blue Proximus logo

Je decoder in sluimerstand zetten

Stel de decoder zo in dat hij na een aantal uur (instelbaar van 1 tot 9 uur) automatisch in sluimerstand gaat. Dit gebeurt als je geen enkele actie doet gedurende een voorafingestelde tijd. Indien je dan vergeet om je decoder af te zetten dan gebeurt dit automatisch na een bepaalde tijd.
  1. Druk op de menu-toets en selecteer Menu > Instellingen > Systeem > Sluimerstand > Sluimerstand. Het aanbevolen tijdsinterval voor sluimerstand is 4 uur. Vooraleer de decoder in sluimerstand gaat, krijg je een verwittiging op het scherm. Indien gewenst kun je er op dat moment voor kiezen om toch niet in sluimerstand te gaan.
  2. Is je decoder in sluimerstand en wens je terug tv te kijken, dan druk je op de on-off-toets.
  3. Wat gebeurt er met je opnames? De decoder komt automatisch uit de sluimerstand om een geplande opname te doen.

Hulp nodig?