Think Possible

Netwerken

Welkom aan de grootse ideeën

Fibre en 5G uitrollen, dat doen we zodat grote ideeën zouden kunnen bestaan.

Ideeën als de zelfrijdende wagen en dus veiliger verkeer in de toekomst, of de landbouwdrone die vandaag al meehelpt aan de productie van gezonder voedsel.
De uitdagingen zijn eindeloos, maar ons netwerk is er klaar voor.

Dus welkom aan de grootse ideeën

Via 5G, drones en AI naar een duurzamere landbouw

Proximus en partners demonstreren 5G-dronetoepassing die gerichte onkruidbestrijding mogelijk maakt.

Journalisten en stakeholders werden uitgenodigd op de terreinen van het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) in het Oost-Vlaamse Merelbeke.

Het A.S.Z. Ziekenhuis van Aalst test hoe het met slimme brillen en 5G op afstand hulp kan bieden.

Hulp vanop afstand, dat betekent medische ondersteuning kunnen bieden zonder op dezelfde plek te hoeven zijn. Dan zijn de real time verbinding en betrouwbaarheid van 5G natuurlijk essentieel.
Door het gebruik van gedetailleerde live videobeelden en het makkelijk delen van grote bestanden worden experten en gebruikers maximaal ondersteund. Zo kan een medisch team dat op weg is naar een patiënt al vanop afstand de nodige informatie en bestanden opvragen. Zoals bijvoorbeeld scans of röntgenfoto’s. En in een noodsituatie, wanneer het eerste uur vaak doorslaggevend is, staan hulpverleners dan via een slimme bril in direct contact met de artsen in het ziekenhuis. Die kunnen belangrijke en gerichte instructies geven aan de ambulanciers.

Elektrische motorfiets herkent obstakels op de weg dankzij 5G

Proximus heeft in samenwerking met Saroléa, een Belgisch merk van elektrische motorfietsen, en ML6, een technologiebedrijf gespecialiseerd in AI-diensten, met succes een nieuwe 5G-toepassing getest die op termijn kan bijdragen tot een veiliger verkeer. Daarbij werd een elektrische motorfiets uitgerust met een 5G-modem en een camera die mensen, voertuigen of obstakels identificeert via artificiële intelligentie. De tests vonden plaats op de site van DronePort in Sint-Truiden.

Antwerpen, de perfecte plaats om de droom van een kunstenaar waar te maken.

Proximus wil van elke plaats een perfecte plaats maken. Perfect voor jou, maar ook voor Geert Nys, alias ABSUMO (ABSolute Unique Moments). Deze kunstenaar met een beperking heeft er altijd van gedroomd om een muurschildering te realiseren. Dankzij het Proximus-netwerk en een robot is Antwerpen nu de perfecte plaats om zijn droom waar te maken.

Proximus en stad Mechelen starten proefproject waarbij oplaadpunten voor elektrische voertuigen aangesloten kunnen worden op straatkasten van Proximus

Proximus en de stad Mechelen hebben de handen in elkaar geslagen om een proefproject van vier maanden op te starten waarbij laadstations voor elektrische voertuigen aangesloten worden op straatkasten met telecomapparatuur van Proximus.

Meer weten over ons netwerk

Hier is de perfecte plaats om alles over onze netwerken te weten

Ik heb een vraag over 5G, ik stel hem hier

Dit jaar brachten we elke 18 seconden ons glasvezelnetwerk/fiber tot bij een nieuwe familie of een nieuw bedrijf in België.

Een ritme dat we nog willen versnellen om 400.000 families per jaar te bereiken, met als doelstelling 4,2 miljoen families (en bedrijven) aan te sluiten op glasvezel/op fiber tegen 2028. Het is ons ultieme doel om snel internet aan te bieden aan elke familie en elk bedrijf.

1 nieuwe familie of bedrijf elke

18 sec.

Meer dan

400,000

gezinnen en bedrijven zijn aansluitbaar op ons fibernetwerk

0

Huizen aangesloten op glasvezel sinds u op deze pagina bladert!

Proximus versnelt de uitrol van 5G

De toekomst heeft nieuwe ideeën nodig. En nieuwe netwerken. Ga nu een nieuw tijdperk in met Proximus.

Meer info

Sluit jouw woning aan op fiber

Fiber verstuurt data aan lichtsnelheid over grote afstanden en garandeert je een ultrasnelle en stabiele internetverbinding, zelfs wanneer iedereen online is. En je geniet van een scherper beeld dan ooit op al jouw schermen.

Meer info