Fiber gaat nu nog harder

Het snelste internet van ‘t land

Kan ik fiber hebben?

Kan ik fiber hebben?

Controleer of fiber in jouw woning kan worden geïnstalleerd en/of geactiveerd voor de beste internetprestaties.

De 3 voordelen van fiber

Ultrasnel internet

Ongeëvenaarde snelheden zodat je in een mum van tijd bestanden, foto's, series of games kan downloaden en uploaden.

Ultra-stabiele verbinding

Een straffe verbinding voor het hele gezin, op al jouw aangesloten apparaten, en overal in jouw huis.

Ultralage latency

Vliegensvlugge reactietijd zonder vertraging of onderbreking om je een voorsprong te geven op jouw tegenstanders.

Flex Fiber, jouw pack op maat

Stel jouw pack samen volgens jouw behoeften:

 • Een ongeëvenaarde internetervaring op jouw maat
 • Supervoordelige mobiele abonnementen
 • Een hoogwaardige Pickx TV -ervaring op al jouw schermen
 • Onbeperkte toegang tot Het Laatste Nieuws (digitaal)

Fiber, het snelste internet van België

Download de Lord of the Rings trilogie in HD (30 GB)

Deel een vakantiefotoalbum met je familie (10 GB)

Waarom nu kiezen voor fiber?

Voor de hele familie

Allemaal tegelijk online

Belgische huishoudens hebben gemiddeld 7 toestellen verbonden met hun internet, wat een impact kan hebben op de kwaliteit van de verbinding en frustratie kan veroorzaken.

Met fiber kan je in alle veiligheid thuiswerken, ongeacht het aantal toestellen dat tegelijkertijd verbonden zijn, zelfs wanneer de rest van het gezin content streamt of videogames spelen.

Klaar voor de toekomst

Een verbinding die de test der tijd doorstaat

Het huidige kopernetwerk zal geleidelijk verdwijnen. Wees proactief en laat gratis fiber bij je thuis installeren om te genieten van de krachtigste internetverbinding.

Dit zal je jarenlang gemoedsrust geven.

Een nieuwe wifi-generatie

Internet Box

Onze nieuwe Internet Box is ontworpen om jouw fiberverbinding optimaal te benutten. Uitgerust met de nieuwste Wi-Fi 6-technologie biedt hij een ongekende connectiviteit. Sneller en betrouwbaarder, in elke kamer van jouw woning, om te voldoen aan de behoeften van het hele gezin, wat je ook doet.

Wi-Fi Boosters

En dankzij onze Wi-Fi Boosters, uitgerust met Mesh-technologie, geniet je van een betere wifi-dekking in een groter aantal kamers.

Gratis installatie

Fiber tot in het hart van jouw woning

Proximus is de eerste Belgische operator die echter fiber van a tot z installeert, tot in het hart van jouw woning, in tegenstelling tot VOO of Telenet die coaxkabels gebruiken voor de laatste meters. En dat maakt net het verschil in prestaties.

Bovendien is de installatie volledig  en zorgt onze technieker voor alles.

Hoe krijg ik fiber?

  • Ja? Wacht dan geen seconde langer en kies je Flex Fiber-pack.
  • Nog niet? Vul dan het Proximus-formulier in om als eerste te weten dat fiber eraan komt.

Vragen die je misschien nog hebt

Fiber of glasvezel is een toekomstbestendige technologie: het verzendt gegevens over grote afstanden met de snelheid van het licht. Fiber biedt tal van voordelen, waaronder een ultrasnelle en veel stabielere internetverbinding en een ultralage latency.

Proximus moderniseert zijn netwerk (samen met andere partners zoals Fiberklaar en Unifiber) en vervangt geleidelijk zijn huidige koperkabels door fiberkabels. En in tegenstelling tot de meeste andere operatoren installeert Proximus fiber tot in de huizen van zijn klanten om de best mogelijke prestaties te garanderen, vandaag en morgen. Uiteindelijk zal het kopernetwerk van Proximus volledig vervangen worden door deze nieuwe technologie.

De meeste nieuwe woonwijken en appartementsgebouwen worden onmiddellijk op ons fibernetwerk aangesloten, in overleg met de bouwsector.

Ontdek wat fiber is in een video.

Momenteel bedraagt de norm voor "ultrasnelle" of "Gigabit"-internetdiensten tot 1 Gigabit per seconde (of Gbps).

Proximus lanceerde onlangs deze 10 Gbps-technologie en laat je dus genieten van het snelste internet van het land, met snelheden tot 8,5 Gbps voor downloaden en 1 Gbps voor uploaden. En dat is nog maar het begin! Door te kiezen voor deze toekomstbestendige technologie ben je goed voorbereid op de toekomst.

Terwijl je met een 1 Gbps-verbinding een bestand van 30 GB in 4 minuten kunt downloaden, kan dat met 10 Gbps-technologie in slechts 24 seconden. Je kunt je dus het verschil voorstellen!

Sommige operatoren, zoals VOO of Telenet, gebruiken fiberkabels op een deel van hun netwerk, maar voor het laatste stuk, de aansluiting in de woningen, wordt een klassieke coaxkabel geplaatst. Proximus installeert echter fiber van a tot z, dat wil zeggen tot in de woning van zijn klanten. Doordat de fiberkabel rechtstreeks op jouw huis is aangesloten, beschik je over jouw eigen kabel, die je niet deelt met jouw buren, zodat je volledig onafhankelijk bent van externe storingsfactoren. Dat maakt een groot verschil, omdat het een superkrachtige aansluiting mogelijk maakt qua snelheid en stabiliteit.

Meer over end-to-endfiber.

Met ons fiberaanbod kies je de internetervaring die bij jouw behoeften past:

 • Mega Fiber, ideaal voor thuiswerkers en streamers met snelheden tot 500 Mbps download en 500 Mbps upload: supersnel internet om te voldoen aan de behoeften van meerdere gebruikers met gelijke download- en uploadsnelheden.
 • Giga Fiber, ideaal voor gezinnen met snelheden tot 2,5 Gbps download en 500 Mbps upload: gigasnel internet om te voldoen aan de behoeften van meerdere gelijktijdige gebruikers, tot 2 Wi-Fi Boosters voor een betere verbinding in elke kamer van jouw huis en een vaste lijn met onbeperkt bellen in België 24/7.
 • Ultra Fiber, ideaal voor grote gezinnen en gamers met snelheden tot 8,5 Gbps download en 1 Gbps upload: het snelste internet beschikbaar in België zowel in download als in upload om te voldoen aan de behoeften van de meest veeleisende internetgebruikers, tot 2 Wi-Fi Boosters voor een betere verbinding in alle kamers van jouw huis en een vaste lijn met onbeperkt bellen in België 24/7.

Houd er rekening mee dat in sommige specifieke gevallen de bekabeling in jouw gebouw het alleen mogelijk maakt om te profiteren van maximale snelheden van 1 Gbps/500 Mbps. Voor meer informatie kan je contact opnemen met je syndicus of eigenaar.

Als je je afvraagt wie deze snelheden nodig heeft, zul je verrast zijn! Vandaag de dag is 1 Gbps de norm geworden, maar we vragen steeds meer van onze internetverbinding. De behoeften nemen voortdurend toe en met de technologische evoluties (4K, 8K, virtual reality, …) en de talrijke verbonden objecten die zich razendsnel ontwikkelen, is de fibertechnologie de oplossing. Hiermee kan je voldoen aan de huidige behoeften, maar je kan zich je ook voorbereiden op de komende 70 jaar. Hiermee kan je niet alleen efficiënter werken, maar ook tijd besparen.

Nee, het feit dat er fiber in jouw straat is aangelegd betekent niet dat je er automatisch van profiteert. Om van alle voordelen te kunnen genieten, moet jouw woning worden aangesloten op het fibernetwerk, wat betekent dat er een afspraak moet worden gemaakt met een technicus om fiber in jouw woning te installeren.

Als je al Proximus-klant bent en wilt profiteren van de 10 Gbps-technologie, moet je huidige hardware worden vervangen. Er zal een afspraak voor de installatie moeten worden gemaakt. Een technicus zal op de afgesproken datum bij je langskomen voor de gratis installatie van je Internet Box+ en je nieuwe ONT-box, waarmee je box op het fibernetwerk wordt aangesloten. Als je Wi-Fi Boosters hebt, zullen ook deze worden vervangen door Wi-Fi Boosters+.

Meer informatie over de installatie.

Als huurder volstaat het je aanvraag te doen bij Proximus. De eigenaar kan zich niet verzetten tegen de keuze van een operator, noch tegen de installatie van fiber op verzoek van de huurder. Toch raden we je aan de verhuurder op de hoogte te brengen.

In een gebouw in mede-eigendom zullen alle eigenaren normaal gezien al in kennis zijn gesteld van de komst van fiber in het gebouw via de algemene vergadering of door de syndicus/beheerder van het gebouw.

Alles over de installatie.

Ontdek onze interactieve kaart om te zien waar fiber beschikbaar is en waar het binnenkort beschikbaar zal zijn.

Alle veelgestelde vragen

Wil je meer weten over fiber?

Klantendienst

Fiber evenementen

De Algemene Voorwaarden en Prijslijst & tarieven zijn van toepassing.

Snelheid van het vaste internet

De werkelijke ervaarde snelheid is afhankelijk van het computersysteem, maar ook in uitzonderlijke gevallen, van het algemene gebruik. Als je wifi gebruikt, kan je surfsnelheid ook lager zijn. Om de surfsnelheid bij jou thuis te kennen proximus.be/internetsnelheid.

Mega Fiber

De maximaal haalbare snelheid is tot 500 Mbps in download en 500 Mbps in upload voor alle apparaten in het thuisnetwerk samen.

Het onbeperkte internetvolume geldt voor persoonlijk en normaal gebruik, volgens de algemene voorwaarden. Na gebruik van 3 TB, wordt je snelheid beperkt tot het einde van de maand, tenzij activering van je gratis 300 GB extra volume activeert via MyProximus. Meer info op proximus.be/internetpolicy.

Giga Fiber

De maximaal haalbare snelheid is tot 2,5 Gbps in download en 500 Mbps in upload voor alle apparaten in het thuisnetwerk samen. Deze maximale snelheden kunnen alleen worden bereikt door gebruik te maken van de volgende technologieën:

 • Categorie 6A RJ45 netwerkkabels
 • 10 Gbps netwerkkaart of 10 Gbps Thunderbolt 3-adapter

Het onbeperkte internetvolume geldt voor persoonlijk en normaal gebruik, volgens de algemene voorwaarden. Na gebruik van 6 TB, wordt je snelheid beperkt tot het einde van de maand, tenzij activering van je gratis 300 GB extra volume activeert via MyProximus. Meer info op proximus.be/internetpolicy.

De klant heeft recht op een Internet Box+ en maximaal 2 Wi-Fi Boosters bij een Flex Giga Fiber- pack. De Wi-Fi Boosters zijn altijd op aanvraag of op initiatief van de technieker en alleen voor gebruik in België.

De vaste lijn is ook inbegrepen, met onbeperkt bellen naar vaste lijnen en 1000 minuten/maand naar mobiele telefoons in België 24/7 (niet geldig met het Flex Giga Fiber XS pack).

Ultra Fiber

De maximale bruikbare snelheid is tot 8,5 Gbps in download en 1 Gbps in upload voor alle apparaten in het thuisnetwerk samen. Deze maximale snelheden kunnen alleen worden bereikt door gebruik te maken van de volgende technologieën:

 • Categorie 6A RJ45 netwerkkabels
 • 10 Gbps netwerkkaart of 10 Gbps Thunderbolt 3-adapter

Het onbeperkte internetvolume geldt voor persoonlijk en normaal gebruik, volgens de algemene voorwaarden. Na gebruik van 3 TB, wordt je snelheid beperkt tot het einde van de maand, tenzij activering van je gratis 300 GB extra volume activeert via MyProximus. Meer info op proximus.be/internetpolicy.

De Ultra Fiber-optie is alleen beschikbaar met een Flex Giga Fiber-pack. De klant heeft recht op een Internet Box+ en maximaal 2 Wi-Fi Boosters bij deze pack configuratie. De Wi-Fi Boosters zijn altijd op aanvraag of op initiatief van de technieker en alleen voor gebruik in België.

De vaste lijn is ook inbegrepen, met onbeperkt bellen naar vaste lijnen en 1000 minuten/maand naar mobiele telefoons in België 24/7 (niet geldig met het Flex Giga Fiber XS pack).

Gratis installatie

Installatie door een technicus, aangeboden bij elke activering van een Flex Fiber-pack. Kies je voor een ander Fiber-producten buiten een pack, bijvoorbeeld Internet Fiber, dan wordt voor een nieuwe installatie € 59 in rekening gebracht.

Waarom voor fiber of glasvezel kiezen?

Kiezen voor glasvezel is kiezen voor ultrasnel en ultrastabiel internet, ongeacht met hoeveel toestellen of mensen je online bent. Een fiberverbinding is de droom van gameliefhebbers en zij die graag razendsnel downloaden.

Tabel waarin koper- en glasvezelsnelheden worden vergeleken
Downloadsnelheid voor een bestand van 10 GB Uploadsnelheid voor een bestand van 10 GB
10 Gbps fibertechnologie 9,4s 1min20
Fiber 1 Gbps/100 Mbps 1min20 13min20
Koper 100 Mbps/30 Mbps 13min20 44min27

Ontdek hieronder de voordelen van fiber of glasvezel:

 • Glasvezel voor een razendsnelle internetverbinding
 • Glasvezel voor een uiterst stabiele internetverbinding
 • Glasvezel voor ultra high definition beeldkwaliteit
 • Glasvezel is niet duurder dan een traditionele verbinding
 • Glasvezel verhoogt de waarde van je woning

Waar is fiber al beschikbaar?

Glasvezel is al beschikbaar in verschillende grote steden in België en op andere plaatsen is de uitrol bezig. Het wordt ook aangelegd in bedrijvenparken of industriële gebouwen, evenals in de meeste nieuwbouwwijken en nieuwe appartementsgebouwen.

Dankzij onze partnerships met Fiberklaar in Vlaanderen en Unifiber in Wallonië zal de uitrol van glasvezel de komende maanden en jaren nog verder versnellen om je het beste netwerk op de markt aan te bieden. Het doel is te zorgen voor een supersnel en stabiel netwerk dat in staat is het dataverkeer – dat de komende jaren zal blijven groeien – probleemloos op te vangen.

Controleer of jouw woonplaats al fiber heeft

Proximus Digital Assistant