Sluit jouw woning aan op fiber

Test of je in aanmerking komt voor fiber en geniet van ultrasnel en stabiel internet

Kan ik fiber hebben?

Het internet van de toekomst is nu!

Proximus installeert fiber stap voor stap in België. Daardoor kun je een aantal sterke staaltjes genieten:

 • een stabiele verbinding zelfs wanneer iedereen online is
 • verbazingwekkende snelheden
 • een scherper beeld op al je schermen

10 Gbps fibertechnologie, veruit het snelste internet van België

Met Ultra Fiber beschikbaar vanaf eind februari in Brussel, Antwerpen, Namen, Gent en Luik

Ultra Fiber, dat is:

 • het snelste internet van het land, met 10 Gbps-technologie die snelheden tot 8,5 Gbps download en 1 Gbps upload biedt.
 • een ultrastabiele verbinding voor het hele gezin, op al je toestellen, overal bij je thuis.
 • ultrakorte reactietijd om voorsprong te nemen op je tegenstanders en je games in een paar seconden te downloaden of te updaten.

Ultrasnel en stabiel internet

Zelfs wanneer iedereen online is!

Met fiber geniet je van ultrastabiel internet en verbazingwekkende snelheden, ongeacht met hoeveel toestellen of mensen je online bent.

Ultra Fiber
9,4 sec

Fiber 1 Gbps
1 min 20

Koper 100 Mbps
13 min 20

Ultra Fiber
1 min 20

Fiber 100 Mbps
13 min 20

Koper 30 Mbps
44 min 27

'Ik kan veel sneller werken. Tijdens meetings hoef ik niet meer te vragen wat er gezegd werd. De verbinding is heel stabiel, zonder haperingen.'

Martin, 28, Antwerpen

'Wow, wat een snelheid, wat een stabiliteit! Met fiber surfen we met ons vijven allemaal met dezelfde snelheid. Zelfs als mijn zoon met zijn vrienden aan het gamen is.'

Julie, 46, Luik

Ontdek Flex Fiber

Het pack op maat van elk gezinslid

Flex Fiber is…

 • een stabiel verbinding zelfs wanneer iedereen online is
 • een onbeperkt en supersnel internet
 • een onbeperkte toegang tot Het Laatste Nieuws Digitaal met My e-Press
 • supervoordelige mobiele abonnementen voor het hele gezin
 • een ongeëvenaarde Pickx TV-ervaring op al jouw schermen
Gratis installatie

Wist je dat?

De installatie van fiber bij je thuis volledig  is.

Ben je al Proximus-klant? Je huidige koperkabel zal op termijn moeten worden vervangen. Zijn opvolger, fiber, komt tegemoet aan de vraag naar steeds meer connectiviteit. Fiber biedt sterkere prestaties, nu en in de toekomst.

Hoe krijg ik fiber?

Vragen die je misschien nog hebt

Fiber of glasvezel is de technologie van de toekomst: het verzendt gegevens over grote afstanden met de snelheid van het licht. Fiber biedt tal van voordelen, waaronder een ultrasnelle en veel stabielere internetverbinding.

Proximus moderniseert daarom zijn netwerk door deze koperkabels geleidelijk te vervangen door fiberkabels. Op lange termijn zal ons kopernetwerk volledig worden vervangen door deze nieuwe technologie.

De meeste nieuwe woonwijken en appartementsgebouwen worden onmiddellijk op ons glasvezelnetwerk aangesloten, in overleg met de bouwsector.

En in tegenstelling tot de meeste andere operatoren, installeert Proximus glasvezel tot in het hart van je woning. Zo ben je zeker van de best mogelijke prestaties, nu en in de toekomst.

Ontdek wat fiber is in een video.

Meer weten over dit nieuwe netwerk?

Je huidige kabel, die in koper is, binnenkort moet worden vervangen? Zijn opvolger, fiber, komt tegemoet aan de vraag naar steeds meer connectiviteit. Fiber biedt sterkere prestaties, nu en in de toekomst.

Dankzij glasvezel profiteer je van een ultrasnelle en stabiele internetverbinding, ultralage latentie, een scherper beeld dan ooit op al je schermen, en vooral: je bent voorbereid op de toekomst:

 • Ultrasnel en stabiel internet: geen onderbrekingen of vertragingen bij het importeren of exporteren van documenten, het bekijken van video's of het spelen van onlinegames, ongeacht hoeveel mensen of apparaten er tegelijkertijd zijn aangesloten.
 • Ultralage latentie: de latentie is het tijdsinterval tussen het moment waarop informatie wordt opgevraagd en het moment waarop een respons wordt ontvangen. Wanneer je online speelt, telt elke milliseconde. Met fiber blijf je je tegenspelers een stap voor.
 • Scherper beeld dan ooit op al je schermen: tv, tablet of smartphone ... Met fiber is er geen detail dat je ontgaat.
 • Klaar voor de toekomst: in de wereld van morgen is je woning steeds meer verbonden via het internet. Met glasvezel in huis is deze evolutie de minste van je zorgen.

Ben je al Proximus-klant? Je huidige koperkabel zal op termijn moeten worden vervangen. Zijn opvolger, fiber, komt tegemoet aan de vraag naar steeds meer connectiviteit. Fiber biedt sterkere prestaties, nu en in de toekomst.

Als huurder volstaat het je aanvraag te doen bij Proximus. De eigenaar kan zich niet verzetten tegen de keuze van een operator, noch tegen de installatie van fiber op verzoek van de huurder. Toch raden we je aan de verhuurder op de hoogte te brengen.

In een gebouw in mede-eigendom zullen alle eigenaren normaal gezien al in kennis zijn gesteld van de komst van fiber in het gebouw via de algemene vergadering of door de syndicus/beheerder van het gebouw.

Alles over de installatie

Glasvezel is niet alleen sneller en stabieler dan traditionele koperkabel, maar ook milieuvriendelijker.

Het kan volledig in Europa worden geproduceerd en bestaat uit glas dat is gemaakt van siliciumdioxide, na zuurstof het meest voorkomende element op aarde. Siliciumdioxide wordt aangetroffen in zand, klei, rotsen en zelfs water. De winning ervan is niet schadelijk voor het milieu.

Bovendien verbruikt fiber 4x minder elektriciteit dan koper en laat de productie ervan een zeer kleine ecologische voetafdruk achter: 0,06 kg CO2 voor fiber tegenover 1000 kg voor 2 kg koperdraad (waarmee aansluitingen momenteel worden gerealiseerd).

Kiezen voor deze toekomstgerichte technologie is dus een goede zaak voor het milieu en het klimaat!

Bekijk een video waarom fiber goed is voor het milieu.

De installatie duurt 2 tot 4 uur, maar maak je geen zorgen, de verbinding wordt maar een paar minuten verbroken. Je kunt je activiteiten dus probleemloos voortzetten.

Voor nieuwe woonwijken en appartementsgebouwen, die doorgaans al op ons glasvezelnetwerk zijn aangesloten, activeert de installateur alleen je diensten op het fibernetwerk, wat veel minder tijd kost.

Bekijk een video over hoe fiber bij je thuis wordt geïnstalleerd.

Alles over installatie

Alle veelgestelde vragen

Kom langs, we geven graag meer info

Klantendienst

Proximus Shop

Fiber infopunt

(met of zonder afspraak)

De Algemene Voorwaarden en Prijslijst & tarieven zijn van toepassing.

Snelheid vast internet:

10 Gbps Fiber is een technologie die downloadsnelheden tot 8,5 Gbps en uploadsnelheden tot 1 Gbps mogelijk maakt. De downloadsnelheden via fiber kunnen alleen worden bereikt met een vast toestel dat rechtstreeks op de modem is aangesloten. Het gebruik van wifi kan je surfsnelheid verminderen. De werkelijk ervaren snelheid hangt onder meer af van het computersysteem, maar in uitzonderlijke gevallen ook van het algemene gebruik. Om te controleren hoe snel het internet bij jou thuis is, surf je naar proximus.be/internetsnelheid.

Voorwaarden voor de actie:

Om de optie Ultra Fiber in avant-première te testen, moet je een abonnement nemen. Het abonnement is gratis tot en met februari. Daarna wordt je gratis proefperiode automatisch betalend en kost het je € 30 /maand bovenop de prijs van jouw (Business) Flex Fiber-pack, tenzij je je abonnement vóór het einde van deze periode opzegt.

Om 10 Gbps-technologie te genieten, moet je huidige hardware worden vervangen. Er zal een afspraak voor de installatie moeten worden gemaakt. Een technicus zal op de afgesproken datum bij je langskomen voor de gratis installatie van je Internet Box + en je nieuwe ONT-box, waarmee je box op het fibernetwerk wordt aangesloten. Als je Wi-Fi Boosters hebt, zullen ook deze worden vervangen door Wi-Fi Boosters +.

Als je de optie Ultra Fiber opzegt, zal je worden gevraagd je Internet Box + en eventuele Wi-Fi Boosters + terug te geven. Je zult worden teruggezet op je basisinternetabonnement (met een snelheid van 1 Gbps/100 Mbps) en je zult via de post ook de juiste hardware, een nieuwe Internet Box en eventueel een of meer Wi-Fi Boosters ontvangen.

Selectiecriteria:

Er zullen maximaal 250 mensen worden geselecteerd die kunnen intekenen op de optie Ultra Fiber om 10 Gbps Fiber te ervaren. Deze selectie vindt plaats op basis van verschillende criteria:

 • Flex Fiber-klant zijn.
 • Je Flex Fiber-installatieadres hebben in een van de volgende vijf steden: Antwerpen, Brussel, Gent, Luik of Namen.
 • Voldoen aan een reeks technische criteria, waaronder de grootte en de configuratie van de woning. Meer informatie over de technische criteria vind je hier(pdf, 62KB).

Met de geselecteerde klanten wordt eind november contact opgenomen.

Waarom voor fiber of glasvezel kiezen?

Kiezen voor glasvezel is kiezen voor ultrasnel en ultrastabiel internet, ongeacht met hoeveel toestellen of mensen je online bent. Een fiberverbinding is de droom van gameliefhebbers en zij die graag razendsnel downloaden.

Downloadsnelheid
voor een bestand van 10 GB
Uploadsnelheid
voor een bestand van 10 GB
10 Gbps fibertechnologie 9,4s 1min20
Fiber 1 Gbps/100 Mbps 1min20 13min20
Koper 100 Mbps/30 Mbps 13min20 44min27

Ontdek hieronder de voordelen van fiber of glasvezel:

 • Glasvezel voor een razendsnelle internetverbinding
 • Glasvezel voor een uiterst stabiele internetverbinding
 • Glasvezel voor ultra high definition beeldkwaliteit
 • Glasvezel is niet duurder dan een traditionele verbinding
 • Glasvezel verhoogt de waarde van je woning

Waar is fiber al beschikbaar?

Glasvezel is al beschikbaar in verschillende grote steden in België en op andere plaatsen is de uitrol bezig. Het wordt ook aangelegd in bedrijvenparken of industriële gebouwen, evenals in de meeste nieuwbouwwijken en nieuwe appartementsgebouwen.

Dankzij onze partnerships met Fiberklaar in Vlaanderen en Unifiber in Wallonië zal de uitrol van glasvezel de komende maanden en jaren nog verder versnellen om je het beste netwerk op de markt aan te bieden. Het doel is te zorgen voor een supersnel en stabiel netwerk dat in staat is het dataverkeer – dat de komende jaren zal blijven groeien – probleemloos op te vangen.

Controleer of jouw woonplaats al fiber heeft