Cloud Management Platform (CMP)

Vereenvoudig het beheer van uw hybride cloud

Niet langer jongleren tussen verschillende cloudproviders en interfaces. Ons gecentraliseerde beheerplatform vereenvoudigt uw cloudoperaties en bevordert een efficiënt gebruik van middelen.

Wat is een Cloud Management Platform?

Een Cloud Management Platform (CMP) is een centrale interface die is ontworpen om cloudresources en -diensten efficiënt te beheren en te optimaliseren.

Een CMP biedt een gecentraliseerde interface die bedrijven in staat stelt hun volledige cloudinfrastructuur te overzien en te beheren, of het nu meerdere cloudproviders beslaat of een hybride cloudomgeving betreft (combinatie van on-premises, private en publieke cloudresources).

Voordelen van het Cloud Management Platform

Geen afhankelijkheid van leveranciers

Wissel en mix zonder leveranciersafhankelijkheid voor behendige operaties en benut een bibliotheek van bijna 100 integraties.

Responsiviteit

Pas je gemakkelijk aan met een uitbreidbaar ontwerp en een uitgebreide no-code integratiesuite.

Kosten efficiëntie

Optimaliseer clouduitgaven met bruikbare inzichten, een krachtige analysemodule en budgetcontroles.

Proximus CMP key features

Cloud Ops

 • Geïntegreerd multi-cloud beheer: beheer en orkestreer resources in verschillende cloudomgevingen vanuit één overzicht, waardoor zichtbaarheid en controle worden verbeterd.
 • Geautomatiseerde resourcevoorziening: vereenvoudig implementaties met geautomatiseerde voorziening, verminder handmatige inspanningen en versnel de levering.
 • Intelligent auto-scaling: pas automatisch resource-toewijzing aan op basis van de vraag, zodat optimale prestaties en kostenefficiëntie worden gegarandeerd.
 • Self-service catalogus: geef gebruikers on-demand toegang tot cloudresources via een gebruiksvriendelijke self-service catalogus, waardoor wendbaarheid en autonomie worden bevorderd.

Pijplijnintegratie

 • Stroomlijn softwareontwikkelingen en -implementatie, en gebruik continue integratie en leveringspijplijnen om op het juiste moment eender welke cloudinfrastructuur te implementeren.
 • Infrastructuur als code (IaC): automatiseer en beheer de voorziening van infrastructuur met behulp van code voor consistentie en snelheid.
 • Collaboratieve workflows: verbeter de samenwerking tussen ontwikkelings- en operationele teams, wat een cultuur van continue verbetering bevordert.

SecOps

 • Compliance management: initieer en beheer compliance checks, zorg ervoor dat uw cloudomgeving in lijn is met industriestandaarden en best practices.
 • Beleidsbeheer: handhaaf beveiligingsbeleid binnen uw infrastructuur.
 • Automatisering van incidentrespons: automatiseer reacties op beveiligingsincidenten, waardoor de tijd van detectie tot oplossing wordt verkort.

FinOps

 • Kostenoptimalisatietools: identificeer en elimineer verspilling van uitgaven met geavanceerde kostenoptimalisatie- en analysehulpmiddelen.
 • Budgettering en prognoses: stel budgetten in en beheer toekomstige uitgaven nauwkeurig om af te stemmen op financiële doelstellingen.
 • Toewijzing van kosten en terugkoppeling: wijs cloudkosten toe aan de juiste afdelingen of projecten, ter bevordering van verantwoordelijkheid en transparantie.

CMP in the Proximus Cloud Hybrid environment

Een diagram van het Proximus Cloud Management Platform, bestaande uit housing, Proximus private cloud, Microsoft Azure public cloud, on-premise oplossingen en Proximus Edge. Het Proximus CMP zorgt voor databeveiliging en continue toegang dankzij de cyberbeveiligings- en connectiviteitsdiensten van Proximus.

Ons aanbod voor Cloud Management Platform

 • Betaling naar gebruik: u betaalt alleen voor de middelen die u actief beheert via ons platform.
 • Flexibele hostingopties:
  • Gedeeld platform: het CMP wordt gehost op een infrastructuur die gedeeld wordt met andere klanten.
  • Toegewijd platform: voor organisaties die soevereiniteit zoeken of bedrijven die een aanzienlijk volume aan werklasten willen beheren, kan het CMP gehost worden op een toegewijde infrastructuur.
 • Snelle starttraining: om ervoor te zorgen dat uw team zo snel mogelijk de toegevoegde waarde van ons CMP kan benutten.
 • Trainingssessies onder leiding van experts: we voorzien uw team van diepgaande kennis om de mogelijkheden van het platform te maximaliseren. Verkocht als aanvullende consultancydienst.
 • Het Proximus CMP-aanbod is gecombineerd met Proximus Private Cloud. Dit betekent dat het Proximus CMP altijd wordt geleverd met een Proximus Private Cloud geconfigureerd als een betaal-naar-gebruik-oplossing.
 • Genoemd als leider van Cloud Management Platform in Gartner’s Magic Quadrant, ons CMP werd ook genoemd als representatieve oplossing in hun Container Management Gids.

Waarom kiezen voor Proximus NXT voor het CMP?

 1. Betrouwbaarheid: Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring in cloudhosting en datacenterservices, met meer dan 15.000 tevreden klanten, met een focus op veiligheid en gegevenssoevereiniteit.
 2. Flexibiliteit: Ons flexibele aanbod stelt u in staat uw clouddiensten aan te passen, naadloos integrerend met cybersecurity en netwerkoplossingen.
 3. Kwaliteit: Onze toewijding wordt benadrukt door ultramoderne serverruimtes (Tier III+), naleving van ISO-normen en uitgebreide SLA's, ondersteund door meertalige support.
 4. Schaalbaarheid: Onze oplossing evolueert en past zich gemakkelijk aan uw bedrijf aan, waardoor een performante applicatieomgeving wordt gewaarborgd.
 5. Geloofwaardigheid: Ons CMP is gebaseerd op Morpheus Data, dat gepositioneerd is als leider in Gartner’s Magic Quadrant.

Vragen over cloud in uw bedrijf?

Niet zeker welke cloudomgeving het beste past bij uw bedrijf? Doe onze test om erachter te komen.

Als u vragen heeft over onze oplossing of als u klaar bent om uw cloudinfrastructuur efficiënter te maken, staan onze experts klaar om u te begeleiden op deze cloudreis.

Duik in de wolken: op maat gemaakte oplossingen wachten op u

Privécloud

Een volledig beschermde en beveiligde cloudomgeving die alleen door uw bedrijf wordt gebruikt.

Openbare cloud

In de openbare cloud gebruikt u een schaalbare gedeelde infrastructuur zonder dat u of uw klanten dit merken.

Hybride cloud

Hybride cloud combineert de voordelen van private en openbare cloudomgevingen.

Soevereine cloud

In de soevereine cloud wordt uw bedrijfskritieke data gehost in de EU volgens strikte Europese regelgeving.