Uw hybride cloud bouwen

Ook dat is Proximus

De geschikte cloud voor uw onderneming?

Welke cloudoplossing voor mijn bedrijf?

Uw organisatie wil concurrentieel blijven en zich snel aan veranderingen kunnen aanpassen? Een flexibele, schaalbare en veilige IT-infrastructuur is hiervoor cruciaal. Dankzij partnerships met cloud marktleiders, bieden we moderne, hybride cloudoplossingen aan:

  • Advies over de beste cloudstrategie voor uw bedrijf
  • Begeleiding bij uw cloudmigratie
  • Unieke oplossingen om makkelijk van clouds te switchen
  • Toegang tot de modernste datacenters van België

Want bedrijven helpen met hun cloudomgeving, van strategie tot implementatie en beheer. Ook dat is Proximus.

De geschikte cloud voor uw onderneming?

Publiek? Private? On-site? Of hybride? Hoe kiest u de juiste cloud? Proximus helpt u graag op weg.

Aan de hand van 10 vragen ontdekt u snel welke cloudstrategie het best bij uw businessnoden past.

Ontdek onze nieuwste cloudoplossingen

Hybride cloud combineert de voordelen van private, publieke en/of on-site cloudomgevingen.

Met onze hybride cloudoplossingen, onder de naam Cloud Fusion, bouwen we samen met u uw cloudomgeving naargelang de noden van uw organisatie. De implementatie gebeurt op uw tempo. Cloud Fusion laat u toe om uw IT-infrastructuur snel en makkelijk te laten evolueren.

Private cloud

Oplossingen zoals IaaS in het Proximus datacenter.

Publieke cloud

Microsoft Azure, Google Cloud Platform, Amazon Web Services, ...

On-site infrastructuur

Uw eigen infrastructuur in uw datacenter.

Ontdek Cloud Fusion

Als IT-partner kan Proximus u uiteraard ook adviseren over gans uw IT-infrastructuur zoals de beveiliging van uw bedrijfsgegevens en -applicaties, hybride werkplekken en connectiviteits- en netwerkoplossingen.

U ontvangt graag een eerste vrijblijvend advies?

Laat u gegevens en specifieke vragen die u misschien heeft hier achter. Wat mag u verwachten?

Eén van onze cloud adviseurs contacteert u via e-mail om een datum te prikken voor een telefoongesprek. Tijdens dit gesprek van ongeveer een uur, krijgt u antwoord op uw vragen. Wat er nadien gebeurt, bepaalt u zelf.

Uw transitie naar de cloud

Deze leidraad helpt businessprofessionals begrijpen waarom en hoe de cloud als een computingstijl moet worden aangegrepen, welke combinatie van technologieën u in overweging moet nemen, waarom u een cloudstrategie nodig hebt, en hoe een vertrouwenspartner u kan helpen de mogelijkheden van de cloud maximaal te benutten.

Tevreden Klanten

We ondersteunen de groei van Autofix met een cloud-first strategie: toepassingen in de cloud zijn makkelijk te schalen en te beheren.

Christophe Declercq, zaakvoerder van Autofix

Lees het verhaal van Autofix

Het projectteam van Proximus speelde kort op de bal, wat ons toeliet de migratie binnen vijf maanden af te ronden.

Rudi Op de Beeck, CIO bij Groep Autoveiligheid

Lees het verhaal van Groep Autoveiligheid

De overstap naar de cloud is heel vlot verlopen, bestaande uit een grondige analyse van onze behoeften.

François De Tandt, VP Finance & Operations van EP Equipment

Vraag en antwoord

Een publieke cloud zoals bijvoorbeeld Microsoft Azure, Google Cloud Platform (GCP) en Amazon Web Services (AWS) steunt op een gedeelde infrastructuur. Samen met anderen maakt u gebruik van de clouddiensten van een provider.

De Proximus private cloud is een gedeelde infrastructuur in de Proximus datacenters. Gegevens blijven in België.

Een private cloud is het tegenovergestelde van een publieke cloud. De hardware zit in een volledig afgezonderde cloudomgeving (onsite in uw bedrijf) die enkel voor u is bestemd. 

De hybride cloud combineert de voordelen van de drie types cloud.

Multi-cloud staat voor het gecombineerd gebruik van verschillende publieke cloud omgevingen.

Verschillende factoren hebben een invloed op de kost van zowel een cloud- als een onsite-infrastructuur. Daarom is er geen eenduidig antwoord welke cloudomgeving het goedkoopste is. Veel hangt af van de behoeften van de onderneming. Voor sommige ondernemingen is onsite goedkoper dan cloud en vice versa.

Als u overweegt om over te stappen naar de cloud om kosten te besparen, zorg er dan voor dat u zowel de financiële voordelen als nadelen onderzoekt en begrijpt.

Er zijn verschillende use cases zowel op het gebied van applicaties, operations en data waar het gebruik van een hybride cloudomgeving een belangrijke meerwaarde kan betekenen. Eén van de use cases is voor ondernemingen die in hun business te maken krijgen met piek- en dalverbruik van workloads adopteren een hybride cloud model. Zo hoeft er niet permanent verhoogde capaciteit voorzien te worden. Ook de snelheid waarmee een IT-infrastructuur opgeschaald moet worden, speelt een belangrijke rol.

In een hybrid cloud model kan een publieke cloud dan bijvoorbeeld gebruikt worden als aanvulling op de beschikbare capaciteit van een private cloud. En voor ondernemingen die een deel van hun data en applicaties onder eigen beheer willen of moeten houden, is een hybride cloud model een goede keuze.

Geen enkele cloudmigratie is dezelfde. Een cloud journey kan eenvoudig of complex zijn, afhankelijk van verschillende factoren zoals bijvoorbeeld waar u met uw bedrijf naartoe wilt, de complexiteit van uw IT-infrastructuur, enz.

Bij Proximus geloven we dat een zorgeloze cloud journey uit een opeenvolging van 6 fases bestaat: ontdek, evalueer, bouw, migreer, optimaliseer en beheer. Een cloud service provider zoals Proximus kan bedrijven helpen doorheen alle of enkele fases afhankelijk van de behoeften.

Meer uitleg over de Proximus cloud journey? Lees er hier meer over.

De vraag luidt niet langer of de cloud veilig is, maar wel of we die op een veilige manier gebruiken. Bij een mogelijke migratie naar de cloud, moet security vanaf het begin meegenomen worden. Hoe die beveiliging er moet uitzien, hangt in grote mate af van uw cloudarchitectuur, uw cloudstrategie en de data en applicaties die u er gebruikt en verwerkt. Alles begint met een risicoanalyse. Dat schept een overzicht van de aanwezige dataflows en applicaties, gekoppeld aan hun risicograad. Die oefening vormt de basis voor een actielijst met alle te implementeren controles en processen.

Meer uitleg over cloud en cybersecurity? Lees er meer over in dit blogartikel.

U vond geen antwoord op uw vragen?

Laat u gegevens en specifieke vragen die u misschien heeft hier achter. Wat mag u verwachten?

Eén van onze cloud adviseurs contacteert u via e-mail om een datum te prikken voor een telefoongesprek. Tijdens dit gesprek van ongeveer een uur, krijgt u antwoord op uw vragen. Wat er nadien gebeurt, bepaalt u zelf.

Onze partners