Sovereign cloud voor bedrijven

  • Hoogste beveiliging voor uw data
  • Uw data blijven in België

Gevoelige data maximaal beveiligd in de cloud

Met de sovereign cloud combineert u het beste van 2 werelden: de functionaliteiten, flexibiliteit en schaalbaarheid van de publieke cloud en de sterkst mogelijke beveiliging die voldoet aan de strenge Europese privacy- en datawetgeving.

Wat is de sovereign cloud?

Cloud computing biedt bedrijven veel voordelen. Veel CIO's zijn nog steeds huiverig om de cloud op grote schaal te gebruiken, omdat ze de beveiliging van gegevens willen waarborgen en een zekere mate van operationele en technologische autonomie willen behouden met betrekking tot leveranciers. Dit noemen we soevereiniteit in de cloud. Dankzij de sovereign-oplossingen van Proximus is het nu mogelijk om de garantie te krijgen dat geen enkele derde partij, ook niet de Amerikaanse technologieleveranciers, toegang heeft tot de gegevens…

Sovereign cloud en data classificatie

Bedrijven hebben te maken met gevoelige gegevens en zijn beperkt tot private datacenters vanwege GDPR. Het probleem met privédatacenters is dat ze achterlopen op innovatie in vergelijking met de hyper-scale cloud. Maar nu is het mogelijk om cloud computing-oplossingen op een nieuwe manier te gebruiken die GDPR-compliance mogelijk maakt en ervoor zorgt dat je gegevens veilig blijven. U kunt nu de beste omgeving kiezen, afhankelijk van het niveau van beveiliging en privacy dat u nodig hebt voor uw eigen gegevens. Hiervoor gebruiken we dataclassificatie.

Wat zijn de verschillende soorten of sovereign cloud?

Hoe kunt u de cloud gebruiken en er tegelijkertijd voor zorgen dat gegevens beschermd blijven tegen derden en de afhankelijkheid van leveranciers beperken? De soevereine cloud is het antwoord. Wist u dat cloudsoevereiniteit bestaat uit 3 elementen? Gegevenssoevereiniteit, operationele soevereiniteit en technologische soevereiniteit.

Wat is de sovereign cloud?

De sovereign cloud is een deel van Proximus Cloud Fusion, het platform waarin u uw hybride cloudoplossingen beheert. Dankzij de sterkst mogelijke encryptie voldoet de sovereign cloud aan de strenge Europese wetgeving. Zo geniet u het hoogste niveau van beveiliging.

In de sovereign cloud blijven uw bedrijfskritische data in België en ze zijn niet toegankelijk vanuit het buitenland.

Wilt u weten welke cloudomgeving het beste bij uw onderneming past?

Waarom Proximus als partner kiezen?

Proximus werkt met verschillende niveaus van soevereiniteit.

We hebben complementaire partnerships met Microsoft en Google om voor elke nood een sovereign cloud oplossing aan te bieden om gevoelige gegevens te beschermen.

Meer info over de sovereign cloud?

Cybersecurity, geopolitieke kwesties en concurrentievoordeel... Onze deskundigen behandelen alle dimensies van de sovereign cloud.

Migratie naar de sovereign cloud

Met verschillende services van advies over implementatie tot beheer helpen we u om een cloudstrategie op maat van uw bedrijf op te stellen, uw data en applicaties optimaal te beveiligen in de juiste cloudomgeving en uw overstap naar de sovereign cloud tot een goed einde te brengen.

Wil u meer weten over de cloud?

Overschakelen naar de cloud kan complex zijn. Onze experts in cloud, data en cybersecurity helpen u daar graag bij.