Krijg meer stabiliteit en snelheid met fiber

Gratis installatie
Upgrade naar fiber
Upgrade naar fiber

Waarom kiezen voor fiber? 

Ultrastabiele verbinding

Zijn al je collega's tegelijk online? Al je toestellen – inclusief je bancontact-terminal – blijven perfect werken! Je internetverbinding blijft even stabiel.

Supersnel internet

Verhoog je internetsnelheid tot 1 Gbps, dat is 10 keer sneller dan klassieke internetverbindingen!

Toekomstbestendig

Voortdurende investeringen in het fibernetwerk houden de bandbreedte-eisen van nieuwe technologieën op peil.

Wat kan je verwachten voor de installatie van fiber?

  • Een technicus komt bij jou langs om fiber in je gebouw binnen te brengen. Dan wordt die aangesloten op je modem en is je fiberverbinding klaar om geactiveerd te worden.
  • Onze technici bepalen samen met jou hoe en waar de glasvezel het best in je gebouw wordt binnengebracht. Er gebeurt niets zonder jouw expliciete goedkeuring.
  • Tijdens het hele installatieproces wordt je vaste internetverbinding slechts enkele minuten onderbroken.

WiFi-tip

Bij de installatie kunnen de technici meteen je wifi controleren en – indien nodig – voorstellen doen om die te optimaliseren in jouw lokalen.

Andere vragen over fiber?

Als huurder volstaat het je aanvraag te doen bij Proximus. De eigenaar kan zich niet verzetten tegen de keuze van een operator, noch tegen de installatie van fiber op verzoek van de huurder. Toch raden we je aan de verhuurder op de hoogte te brengen.

In een gebouw in mede-eigendom zullen alle eigenaren normaal gezien al in kennis zijn gesteld van de komst van fiber in het gebouw via de algemene vergadering of door de syndicus/beheerder van het gebouw.

Fiber is niet alleen sneller en stabieler, maar ook ecologischer. Het versturen van data kost immers tot 12 keer minder energie dan met je huidige koperkabel! Overstappen op fiber is dus een goede beslissing voor het milieu en het klimaat.

Fiber of glasvezel bestaat uit glas gemaakt van siliciumdioxide, na zuurstof het meest voorkomende element op aarde. Het wordt aangetroffen in zand, klei, rotsen en zelfs in water. De winning ervan is niet schadelijk voor het milieu.

Vergeleken met koper heeft de productie van glasvezel een kleine ecologische voetafdruk: 0,06 kg CO2 voor glasvezel vs. 1000 kg voor 2 kg koperdraad (gebruikt voor het bestaande netwerk).

Tot slot recycleert Proximus tot 500 ton koper per jaar om het een tweede leven te geven.

Andere vragen over fiber

Gratis installatie: installatie door een technicus aangeboden bij elke activering van een Fiber-pack.

Snelheid van het vaste internet: de werkelijke ervaarde snelheid is afhankelijk van het computersysteem, maar ook in uitzonderlijke gevallen, van het algemene gebruik. Als je wifi gebruikt, kan je surfsnelheid ook lager zijn. Ga de snelheid van jouw internetverbinding na bij jou thuis.

De downloadsnelheid van 1 Gbps kan alleen worden gehaald met een vast toestel dat rechtstreeks op de modem is aangesloten.

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar