Sluit je zaak aan op fiber

Kan ik fiber hebben?

Het internet van de toekomst is nu!

Om nu en in de toekomst de best mogelijke prestaties te garanderen, leggen wij in België geleidelijk aan een glasvezelnetwerk aan tot in het hart van jouw zaak om jou te bieden:

 • Supersnel en stabiel internet
 • Ultra-lage latency
 • Een duidelijker beeld op al je schermen

Supersnel en stabiel internet

Gebruikers merken het verschil

Geniet van verbazingwekkende snelheden tot 1 Gbps per seconde om te downloaden en tot 150 Mbps om te uploaden.

Fiber 1 Gbps
42 sec

Koper 70 Mbps
10 min

Fiber 1 Gbps
12 sec

Koper 70 Mbps
2 min 56

Fiber 1 Gbps
6 min

Koper 70 Mbps
19 min 30

"Ik ben een freelance video editor. Ik werk dus aan zeer grote bestanden die ik moet downloaden en uploaden voor mijn klanten."

Bram, 34, Oostende

"Als trainer moest ik mij aanpassen naar afstandsonderwijs en online trainingen. Een snelle fiber verbinding zonder onderbrekingen heeft het mij echt gemakkelijker gemaakt, en heeft dus bijgedragen tot mijn succes."

Marie, 49, Brussel
 

Ontdek Business Flex Fiber

Een flexibel pack voor je zaak

 • Onbeperkt en supersnel internet
 • Stabiele internetverbinding, zonder onderbrekingen
 • Prime service, met een Business Expert die jouw vraag van A tot Z volgt
 • Zoveel mobiele abonnementen als je wilt, tegen een ultravoordelige prijs
Webpromo

Vanaf In plaats van € 89 49 /maand gedurende
3 maanden (mobiel abonnement inbegrepen)

Wist je dat?

Gratis installatie

Een technieker zal  glasvezel komen installeren in jouw kantoren.

Ben je al Proximus-klant? Binnenkort moet je huidige koperen kabel sowieso vervangen worden door glasvezel om te voldoen aan de steeds toenemende behoefte aan connectiviteit en om je de beste prestaties te garanderen, nu en in de toekomst.

Hoe krijg ik fiber?

Vragen die je misschien nog hebt

Fiber is de technologie van de toekomst. De fiberkabels versturen data aan lichtsnelheid over grote afstanden en bieden dus heel wat voordelen, waaronder een supersnelle en veel stabielere internetverbinding dan met traditionele koperkabels.

Proximus moderniseert daarom zijn netwerk door deze koperkabels geleidelijk te vervangen door fiberkabels. En in tegenstelling tot de meeste andere operatoren die stoppen aan de straat, installeert Proximus fiber tot in het hart van jouw zaak, om de best mogelijke prestaties te garanderen, nu en in de toekomst. Op lange termijn zal ons kopernetwerk volledig worden vervangen door deze nieuwe technologie.

Met fiber profiteer je van een supersnel, stabiel en betrouwbaar internet, een scherpste beeld op al je schermen en bovenal ben je klaar voor de toekomst:

 • Supersnel: sneller dan ooit surfen en bestanden delen met collega’s en klanten. Met fiber wordt je geduld niet langer op de proef gesteld.
 • Stabiel en betrouwbaar internet: een groot bestand up of downloaden, met fiber kan dit zonder onderbrekingen, zelf als iedereen tegelijk online is.
 • Het scherpste beeld op al je schermen: of je nu kijkt op televisie, je tablet of je smartphone, met fiber zie je alles in de beste beeldkwaliteit.
 • Klaar voor de toekomst: meer en meer toestellen in je zaak zullen via internet worden verbonden. Met fiber kan deze evolutie moeiteloos aan.

Ben je al Proximus-klant? Je huidige koperen kabel moet binnenkort sowieso vervangen worden door glasvezel om te voldoen aan de steeds toenemende behoefte aan connectiviteit en om je de beste prestaties te garanderen, nu en in de toekomst.

Mbps is een maat voor de hoeveelheid data die in één seconde wordt overgedragen en wordt wereldwijd gebruikt om internetsnelheden te kwantificeren. Mbps staat voor megabit per seconde. Gbps staat voor gigabit (of GIGA) per seconde. Eén gigabit (of 1 GIGA) is 1000 megabit ... heel snel dus!

Wanneer Proximus een snelheid aangeeft, is dat vrijwel altijd de downloadsnelheid. Wanneer voor een Fiber Internet-product 1 GIGA wordt aangegeven, betekent dit dat de verbinding tot 1 gigabit data per seconde kan downloaden. Een voorbeeld: met een verbinding van 1 gigabit per seconde download je een videobestand met een volume van 1,5 gigabit in slechts 12 seconden, terwijl je bij een traditionele snelheid (70 Mbps) bijna 3 minuten nodig hebt.

Fiber biedt je niet enkel de snelste en stabielste internetverbinding op de markt, het is ook de meest ecologische oplossing. Gegevens versturen via fiber verbruikt immers heel weinig energie. Tot wel 12 keer minder dan via je huidige koperkabel! Overschakelen op fiber is dus een goede zaak voor het milieu en het klimaat. Door onze huidige koperkabels uit te faseren, recycleren we momenteel 500 ton koper per jaar door het een tweede leven te geven.

Fiber bestaat uit glas dat uit siliciumdioxide gemaakt wordt. Dat is het meest voorkomende element op aarde, na zuurstof. Het zit in zand, klei, rotsen en zelfs water. De ontginning ervan brengt geen schade toe aan het milieu.

Vergeleken met koper, heeft de productie van fiber ook geen grote ecologische voetafdruk. Volgens de industrie komt er bij de ontginning en productie van 2 kg koperdraad (die voor je huidige verbinding wordt gebruikt) zo’n 1.000 kg CO2 vrij, terwijl dit voor fiber maar 0,06 kg is.

Op de gekozen datum komt een technieker van Proximus  langs om jouw huidige koperkabel te vervangen door een glasvezelkabel. De installatie duurt tussen 2 en 4 uur, maar de verbinding wordt slechts enkele minuten verbroken zodat je je activiteiten kan voortzetten. Hij gaat pas weg als alles vlot werkt.

Alles over installatie

 

Kom langs, we geven graag meer info

Webpromo: geldig van 16/08 t.e.m. 14/11/2021, voor elke nieuwe internetabonnee die voor Business Flex (Fiber) kiest. Maandelijkse korting van maximaal € 49/maand gedurende de eerste 3 maanden, afhankelijk van de samenstelling van het pack. Nadien betaal je de gewone prijs. Niet compatibel met andere promoties, met uitzondering van het gezamenlijke aanbod van een smartphone met een gsm-abonnement en de DataPhone-optie. Gratis installatie bij elke activering van een Fiber-pack. Als je kiest voor een ander fiberproduct buiten het pack, zoals bijvoorbeeld een Internet Fiber alleen, wordt een installatiekost van € 48,76 BTW UITGESLOTEN aangerekend in geval van een nieuwe installatie.

Snelheid van het vaste internet: de werkelijke ervaarde snelheid is afhankelijk van het computersysteem, maar ook in uitzonderlijke gevallen, van het algemene gebruik. Als je wifi gebruikt, kan je surfsnelheid ook lager zijn. Om de surfsnelheid bij jou thuis te kennen: www.proximus.be/internetspeed

De downloadsnelheid van 1 Gbps kan alleen worden gehaald met een vast toestel dat rechtstreeks op de modem is aangesloten.

Waarom een glasvezellijn of fiberlijn kiezen voor je zaak?

Rust je zaak uit met een glasvezellijn en haal een maximale download- en uploadsnelheid van respectievelijk tot 1 Gbps en 150 Mbps met Business Flex Fiber Premium. Fiber wordt steeds populairder bij Belgische zakenmensen en bedrijven. Ontdek hieronder de voordelen van fiber voor jouw zaak:

 • Fiber voor een razendsnelle internetverbinding
 • Fiber voor een stabiele en betrouwbare internetverbinding
 • Fiber voor een vlotte communicatie via videoconferentie
 • Fiber voor samenwerkingsactiviteiten (vb. cloud) van betere kwaliteit
 • Fiber als kwaliteitsgarantie voor jouw zaak

Waar is fiber al beschikbaar?

Fiber wordt momenteel ingezet in verschillende grote steden in België, namelijk Aalst, Anderlecht, Antwerpen-Diamant, Antwerpen-Oost, Antwerpen-West, Brugge, Brussel-Anspach, Charleroi, Deurne, Elsene, Etterbeek, Evere, Gent, Harelbeke, Hasselt, Knokke-Heist, Kortrijk, Kraainem, Leuven, Luik, Machelen, Mechelen, Molenbeek-Koekelberg, Mons, Namen, Oostende, Roeselare, Schaarbeek, Sint Niklaas, Strombeek-Bever, Ukkel, Vilvoorde en Waregem.

Het doel is om een supersnel en stabiel netwerk te bieden dat in staat is om het dataverkeer dat de komende jaren zal blijven groeien, gemakkelijk te absorberen. Andere steden zullen volgen. Fiber wordt ook ingezet in industriegebieden of industriële gebouwen, evenals in alle nieuwe ontwikkelingen.

Komt er fiber naar mijn stad?

Hulp nodig?