Maak van jouw zaak een fiber zaak

Kan ik fiber hebben?
Kan ik fiber hebben?

Wat is fiber precies?

Fiber is de technologie van de toekomst. De fiberkabels versturen data aan lichtsnelheid over grote afstanden en bieden dus veel voordelen. In tegenstelling tot de meeste operatoren installeert Proximus bovendien fiber tot in het hart van jouw woning of bedrijf. Zo krijg je de best mogelijke resultaten.

Wow, supersnel internet!

Geniet van verbazingwekkende snelheden tot 1 GIGA per seconde om te downloaden en tot 150 Mbps om te uploaden met Business Flex Fiber Premium.

Fiber 1 GIGA per seconde
12 sec

Koper 70 Mbps
2 min 56

Fiber 1 GIGA per seconde
42 sec

Koper 70 Mbps
10 min

Meer info over snelheidsverhoging

Waarom kiezen voor fiber?

Sneller dan ooit surfen en bestanden delen met collega’s en klanten. In een fiberzaak wordt je geduld niet langer op de proef gesteld.

Een groot bestand up- of downloaden, in een fiberzaak kan dit zonder onderbrekingen, zelfs als iedereen tegelijk online is.

Of je nu kijkt op je tv, je tablet of smartphone, in een fiberzaak zie je alles in de beste beeldkwaliteit.

Meer en meer toestellen in je zaak bedien je via het internet. Een fiberzaak kan deze evolutie moeiteloos aan.

Gratis aansluiting en activering

Onze technicus komt  bij je langs om Fiber te installeren en je producten te activeren ( Business Flex Fiber ).

Alles over de installatie

Ben jij klaar voor fiber?

Het Proximus-netwerk wordt gemoderniseerd: de traditionele koperkabels worden geleidelijk aan vervangen door fiberkabels. Maar wat heb je nodig om over te schakelen op deze nieuwe technologie?

Een stad waar fiber komt

Fiber is beschikbaar in verschillende grote steden in België en wordt uitgerold of gepland in diverse andere steden. Het eerste wat je moet doen, is dus controleren of fiber beschikbaar is in je stad.

Een adres waar fiber beschikbaar is

Aangezien fiber per wijk en per straat wordt uitgerold, controleer of er op je adres al fiber beschikbaar is. Als dat het geval is, bestel dan zonder aarzelen het Fiber-pack van je keuze!

Een zaak aangesloten op fiber

Om ten volle te kunnen genieten van alle voordelen ervan, dient fiber te worden geïnstalleerd tot in het hart van je zaak. Een van onze technici zal dus bij je langskomen om  je aansluitdoos voor aansluiting op fiber te installeren en je Fiber-pack te activeren.

Nog vragen?

Onze klantendienst beantwoordt al uw vragen:

Eerst, bekijk of fiber beschikbaar is voor je zaak.

  • Indien dit het geval is, zul je uitgenodigd worden om je aansluiting op ons fibernetwerk aan te vragen en je producten te bestellen. Zodra er een afspraak is gemaakt, komt een van onze technici op de afgesproken dag naar uw bedrijf om de fiberverdeeldoos te installeren en uw producten te activeren. Houd er rekening mee dat een stopcontact in de buurt van de doos nodig is. Volg de instructies op onze website en maak een afspraak.
  • Is voor je zaak nog geen fiber beschikbaar, maar heeft Proximus de aanleg daarvan wel gepland? Vul dan het formulier in zodat een van onze medewerkers zo snel mogelijk telefonisch contact met je opneemt.
  • Aangezien we fiber in verschillende fasen inzetten, kan het zijn dat uw bedrijf zich bevindt in een gebied waar nog geen werkzaamheden zijn gepland of in een gebied waar we fiber om technische of administratieve redenen niet kunnen installeren. In dit geval wordt er echter pas contact met u opgenomen wanneer fiber beschikbaar is voor uw adres. In de tussentijd kunt u uiteraard uw huidige Proximus-producten blijven gebruiken tot fiber beschikbaar is voor uw bedrijf.

Straat voor straat, we leggen onze fiberkabel bij u in de buurt. Om de installatie tot aan uw bedrijf toe te laten is voorbereidend werk nodig: graaf- of gevelwerk. Wij doen er alles aan om het ongemak tot een minimum te beperken en houden u altijd op de hoogte van de deadlines.

Meer info over de installatie van fiber op gevel

Als de werkzaamheden in uw straat zijn afgerond en u uw Fiber Pack heeft gekozen, komt de fiberkabel discreet bij uw bedrijf aan. Er wordt dan contact met u opgenomen voor de installatie van de fiberaansluitdoos en de activering van uw producten.

Ja, de aansluiting op fiber is gratis voor in aanmerking komende adressen binnen 3 maanden na de eerste melding van de aankomst van fiber, voor elke activatie van een fiberproduct. In de bedrijvenparken wordt ook aansluiting aangeboden, maar tot een maximum bedrag van € 1.550 voor installatiekosten, - excl. Btw per klant. Er wordt een bestek gemaakt voor elk bedrag hoger dan € 1.550 en u bent al dan niet vrij om te accepteren.

 

Kom langs, we geven graag meer info

Snelheid van het vaste internet: de werkelijke ervaarde snelheid is afhankelijk van het computersysteem, maar ook in uitzonderlijke gevallen, van het algemene gebruik. Als je wifi gebruikt, kan je surfsnelheid ook lager zijn. Om de surfsnelheid bij jou thuis te kennen: www.proximus.be/internetspeed

De downloadsnelheid van 1 GIGA per seconde kan alleen worden gehaald met een vast toestel dat rechtstreeks op de modem is aangesloten.

Waarom een glasvezellijn of fiberlijn kiezen voor je zaak?

Rust je zaak uit met een glasvezellijn en haal een maximale download- en uploadsnelheid van respectievelijk tot 1 GIGA per seconde en 150 Mbps met Business Flex Fiber Premium. Fiber wordt steeds populairder bij Belgische zakenmensen en bedrijven. Ontdek hieronder de voordelen van fiber voor jouw zaak:

  • Fiber voor een razendsnelle internetverbinding
  • Fiber voor een stabiele en betrouwbare internetverbinding
  • Fiber voor een vlotte communicatie via videoconferentie
  • Fiber voor samenwerkingsactiviteiten (vb. cloud) van betere kwaliteit
  • Fiber als kwaliteitsgarantie voor jouw zaak

Waar is fiber al beschikbaar?

Fiber wordt momenteel ingezet in verschillende grote steden in België, namelijk Aalst, Anderlecht, Antwerpen-Diamant, Antwerpen-Oost, Antwerpen-West, Brugge, Brussel-Anspach, Charleroi, Deurne, Elsene, Etterbeek, Evere, Gent, Hasselt, Knokke-Heist, Kortrijk, Leuven, Luik, Mechelen, Molenbeek-Koekelberg, Namen, Oostende, Roeselare, Schaarbeek, Sint Niklaas, Ukkel en Vilvoorde

Het doel is om een supersnel en stabiel netwerk te bieden dat in staat is om het dataverkeer dat de komende jaren zal blijven groeien, gemakkelijk te absorberen. Andere steden zullen volgen. Fiber wordt ook ingezet in industriegebieden of industriële gebouwen, evenals in alle nieuwe ontwikkelingen.

Komt er fiber naar mijn stad?

Hulp nodig?