Wat is een Whatsapp community en hoe maak ik er eentje aan?

Gepubliceerd op 15/05/2024 in Apps

WhatsApp is een zeer praktische toepassing om te chatten, maar het is vooral handig dat hij zeer regelmatig wordt bijgewerkt. Er worden voortdurend nieuwe functies toegevoegd en een daarvan zijn de ‘communities’. Wat is deze functie en hoe gebruik je hem? Ontdek het hieronder.

Wat is een Whatsapp community en hoe maak ik er eentje aan?

Als je WhatsApp dagelijks gebruikt om te chatten met vrienden en familie, maar ook om feestjes en evenementen te organiseren, vind je het volgende misschien interessant. De community-functie is al enige tijd beschikbaar in de app en bijzonder nuttig. Ontdek hieronder wat het is en hoe je het gebruikt.

Wat is de WhatsApp-communityfunctie?

Met de community-functie kan je verschillende groepsgesprekken onder dezelfde naam samenvoegen zonder ze door elkaar te halen. Met andere woorden, met deze functie kan je mailinglijsten maken om een bericht te sturen naar alle groepen die deel uitmaken van de betreffende community. Deze functie is perfect voor professioneel gebruik, omdat je er bijvoorbeeld klanten, collega's en medewerkers mee informeert door één enkel bericht te sturen. Maar je kan het ook privé gebruiken om een vereniging te leiden of om alle huurders/bewoners van je gebouw samen te brengen.

De functie is nog handiger als je veel contacten hebt, want een community kan tot 2.000 leden bevatten. Je kan alleen lid worden van een community op uitnodiging en natuurlijk worden alle uitwisselingen binnen een community beschermd door end-to-endencryptie, net als alle andere gesprekken op WhatsApp. Deze functie is echt bedoeld om een aantal mensen iets te laten weten, niet om urenlang te chatten. Met deze functie hoef je niet meerdere keren te controleren of een stukje informatie naar alle betrokkenen is verzonden door elk groepsgesprek te controleren. Dat bespaart tijd en verhoogt de efficiëntie.


Hoe maak ik een community aan op WhatsApp?

De community-functie is beschikbaar op iOS en Android. Volg de onderstaande stappen om je eigen community te maken en te profiteren van een handige mailinglijst:

  • Open het tabblad “Community” op WhatsApp. De knop bevindt zich links van het tabblad "Gesprekken".
  • Klik op "Nieuwe community" en vervolgens op "Starten".
  • Hier begin je met het maken van je community. Je kan een beschrijving en een afbeelding toevoegen.
  • De naam van je community mag niet langer zijn dan 100 tekens. Je beschrijving moet een idee geven van waar je community over gaat.
  • Je hoeft alleen nog maar alles te valideren door op de groene knop te klikken en je kan aan de slag.
  • Om leden uit te nodigen, open je je community en klik je op "Leden uitnodigen" bovenaan het scherm.
  • Je kan vervolgens kiezen hoe je nieuwe leden uitnodigt voor je community: met een QR-code, door een link te versturen via WhatsApp of door de link op een andere manier te versturen.
  • Als je wil voorkomen dat vreemden een reeds verzonden link gebruiken om lid te worden van je community, klik je op "Link resetten".

En dat is het, je hebt leden uitgenodigd voor je community. Nu hoef je deze functie alleen nog maar goed te gebruiken om het leven in je gebouw, je bedrijf of je sportclub te verbeteren.


Om te genieten van de community-functie en alle andere functies die beschikbaar zijn op WhatsApp, heb je een goed mobiel abonnement nodig. Dan zit je goed met Proximus Mobile! Kies het abonnement dat het beste bij je gewoontes past: van 5 GB mobiele data tot 100% onbeperkt.

Ontdek Mobile nu!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie