8 applicaties om video’s met je smartphone te monteren

Gepubliceerd op 29/01/2020 in Apps

8 applicaties om video’s met je smartphone te monteren

We maken tegenwoordig allemaal leuke video’s met onze smartphone. In één click film je om het even wat en je deelt de beelden meteen op de sociale media. Maar als je echt indruk wil maken met je filmpjes, dan bewerk je ze eerst nog even. Ook dat gaat bijzonder gemakkelijk met applicaties die je op je smartphone installeert. Wij verzamelden de beste apps voor iOS en Android.

Onze smartphones hebben ons leven helemaal veranderd. De hele dag door maken we foto’s en filmpjes van wat we zien, wat we doen, wat we eten, … En natuurlijk willen we de beelden zo snel mogelijk met onze vrienden en volgers delen. Je maakt er vast al de gewoonte van om foto’s snel even te bewerken, maar ook filmpjes heb je in een handomdraai nog knapper gemaakt.

De meeste applicaties voor het bewerken van video’s zijn gratis te downloaden en gebruiken. Er zijn meer dan genoeg apps voor zowel Android als iOS. Maar welke app is jou op het lijf geschreven? Wij maakten een selectie …


1. Splice

De eerste applicatie in ons lijstje is enkel geschikt voor toestellen van Apple. Maar daar heeft de app zeker een indrukwekkende reputatie opgebouwd. De functies van Splice zijn amper te tellen: videofragmenten monteren, muziek toevoegen, foto’s in de video plakken, tekst en visuele effecten toevoegen, … Je kunt er zelfs audio mee mixen en commentaar geven.

Bovendien is het erg gemakkelijk om video’s van Splice snel op je favoriete sociale media-kanalen te delen. Het is dus de perfecte app voor iedereen die vlug filmpjes wil maken en die aan z’n volgers op Facebook, Instagram en co wil laten zien. Het wordt nog mooier, want Splice is een gratis app. Er is daarnaast wel een betaalde variant waarmee je nog een paar extra mogelijkheden krijgt.

Splice downloaden? Deze app is enkel beschikbaar voor iOS


2. PowerDirector

Je vond de vorige app interessant, maar je hebt een Android-toestel? Geen paniek, er komen nog genoeg interessante apps waarmee je even knappe video’s maakt als met Splice. PowerDirector bijvoorbeeld. De functionaliteiten zijn ongeveer dezelfde als die van Splice: je plaatst leuke overgangen tussen videobeelden, je vertraagt fragmenten, je maakt een timelapse, of je voegt tekst en leuke effecten toe.

PowerDirector heeft misschien nog een streepje voor op Splice, want het is mogelijk om je video’s in 4K en met 60 frames per seconde te exporteren. Met andere woorden, je maakt met deze app video’s met een waanzinnige beeldkwaliteit.

Ook met PowerDirector plaats je video’s rechtstreeks op de sociale media en YouTube. Of je slaat ze natuurlijk gewoon op je smartphone op. Je gebruikt PowerDirector eveneens gratis. De betaalde variant biedt extra effecten die je aan montages kunt toevoegen.

Filmpjes delen? Met Epic stories heb je eindeloze data voor de belangrijkste social media-apps, zoals Facebook en Instagram. En 3GB extra voor al de rest!

PowerDirector downloaden? Beschikbaar voor Android & iOS


3. Adobe Premiere Rush

Adobe Premiere is natuurlijk een klinkende naam voor iedereen die iets van montage kent. De meeste professionals gebruiken dit om hun video’s te maken. Bij Adobe zien ze echter ook dat de smartphone een steeds grotere rol begint op te eisen en dus wilden ze een stukje van de koek meegraaien door zelf een applicatie te ontwikkelen. De mogelijkheden lijken eindeloos en sluiten perfect aan bij de vorige twee apps in dit lijstje. Ook hiermee deel je de video’s meteen met je volgers.

Adobe is er toch in geslaagd om ook een paar unieke eigenschappen aan de app toe te voegen. Zo monteert de app zelfs automatisch, waarbij de beelden op het ritme van de muziek op elkaar aansluiten. Op die manier maak je dus een snelle montage die eruitziet alsof een expert ze met veel zorg heeft zitten finetunen. Zeker als je filmpjes meteen wil delen, is deze functie superhandig.

Wie al op computer met Adobe monteert, moet deze applicatie op z’n smartphone zeker installeren. De app synchroniseert montages immers met andere platformen. Maak je onderweg een montage, dan vind je die dus meteen ook op je pc terug. Ook al verwacht je het met al deze mogelijkheden misschien niet, deze applicatie is wel degelijk gratis.

Adobe Premiere Rush downloaden? Beschikbaar voor Android & iOS


4. GoPro Quick

Niet alleen met je smartphone of tablet maak je filmpjes onderweg, er is natuurlijk ook de GoPro. Hiermee breng je al je avonturen op reis of op festivals in beeld. De applicatie GoPro Quick is bijzonder eenvoudig te gebruiken en heeft veel van de functionaliteiten die we bij andere apps al zagen terugkeren.

Je zet de beelden van je GoPro met deze app in enkele seconden over op je smartphone. Van zodra ze opgeladen zijn, begin je met bewerken, voeg je geluid en effecten toe, etc. De applicatie geeft je zelfs de mogelijkheid om filters te gebruiken, een beetje zoals je gewend bent van Instagram. Het spreekt voor zich dat je de filmpjes met deze app dan ook gemakkelijk op de sociale media deelt. Je kiest zelfs het beeld dat je volgers te zien zullen krijgen. Ook deze app is gratis.

GoPro Quick downloaden? Beschikbaar voor Android & iOS


5. Kinemaster

Deze applicatie is gericht op de ‘professionals’ van YouTube, Instagram en TikTok. Zij die als geen ander weten hoe je een steengoed filmpje voor de sociale media maakt. De interface is heel goed leesbaar, praktisch en bovenal aangepast aan kleine schermen zoals die van smartphones. Kinemaster heeft ook een uitgebreide bibliotheek met rechtenvrije muziek. Maar je mag ook je eigen muziek importeren om video’s een persoonlijke toets te geven. Let natuurlijk wel op voor auteursrechten als je de video op YouTube plaatst.

Van tekst of muziek en foto’s toevoegen tot het versnellen of vertragen van beelden. Ook Kinemaster heeft verschillende filters die je over beelden mag schuiven. En je exporteert de video’s in 4K. De app is gratis, maar als je liever geen watermerk op je video’s hebt, dan ga je best voor de betalende variant.

Kinemaster downloaden? Beschikbaar voor Android & iOS


6. RePlay

Als het bovenstaande allemaal toch een beetje te professioneel klonk, dan hebben we ook een simpele app waarmee je gewoon heel veel tijd wint. Met RePlay bewerk je in enkele clicks je video’s door de beelden te vertragen. Of versnel beelden om de video een grappig effect te geven. Wat je ook doet, je video’s zullen er geweldig uitzien. Je kunt deze effecten perfect op bepaalde stukken van je filmpje toepassen, zodat je niet het hele filmpje in slow-motion moet bekijken.

Van zodra je klaar bent, deel je de video meteen op Facebook, Instagram of Twitter. De app is gratis, maar is enkel voor iOS beschikbaar. Voor Android bestaan er zeker nog andere apps die van slowmotion hun specialiteit hebben gemaakt. Een goed alternatief is Slow motion video FX. Hiermee kan je zelfs in slow-motion filmen.

RePlay downloaden? Deze app is enkel beschikbaar voor iOS


7. Emulsio

Ook al is het geweldig dat je met je smartphone overal kunt filmen, toch zijn er ook wel een paar moeilijkheden. Probeer je toestel maar eens stil te houden om een echt stabiel beeld te verkrijgen. Zeker als je in beweging bent, durft het beeld als eens trillen. Gelukkig bestaan er ook applicaties die dit specifieke probleem verhelpen.

Emulsio is enkel beschikbaar voor iOS. Hoewel de camera van de iPhone trillingen zeker voor een stukje opvangt, ga je met deze app nog een stapje verder om je video helemaal stabiel te krijgen. De app pakt beeld per beeld aan om ervoor te zorgen dat je hele video er geweldig uitziet. Met de gratis app kan je in totaal dertig seconden van je filmpje stabiliseren. Ga je voor de betaalde variant, dan kan je veel meer beelden opkuisen.

Android-gebruikers moeten gelukkig niet vrezen. Met Google Photos heb je immers al de mogelijkheid om beelden te stabiliseren.

Emulsio downloaden? Deze app is enkel beschikbaar voor iOS


8. Magisto

Tot slot nog de meest eenvoudige app om snel video’s te monteren en via je kanalen op de sociale media te delen. Stap 1: kies de juiste stijl voor je video. Stap 2: kies de foto’s en video’s die je graag in je filmpje zou verwerken. Stap 3: kies de muziek die je aan de beelden wil toevoegen. Daarna moet je enkel nog even het resultaat bevestigen, en een paar seconden later is je video klaar. Als kers op de taart voeg je nog enkele filters en effecten toe om je filmpje te personaliseren.

Daarna is het aan jou om de video met je vrienden en volgers op de sociale media te delen. Deze app is bovendien helemaal gratis.

Magisto downloaden? Beschikbaar voor Android & iOS


Maak jij graag video’s en wil je filmpjes zo snel mogelijk vanaf je smartphone met vrienden delen? Dan heb je Epic stories nodig. Hiermee krijg je immers eindeloze data voor je belangrijkste apps van de sociale media, zoals Facebook en Instagram. Voor al de rest heb je 3GB extra mobiele data, en je mag er bovendien 90 minuten mee bellen en onbeperkt sms’en.

Ontdek Epic stories nu!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën