Digitaal met respect voor de planeet

Gepubliceerd op 12/07/2021 in Bits & Bytes

Ontdek hoe Proximus bijdraagt tot de overgang naar een groenere samenleving door zijn milieu-impact te minimaliseren en hoe technologische toepassingen ons kunnen helpen op weg naar een groene planeet.

Digitaal met respect voor de planeet

Verpakking

We maken de verpakking zo groen mogelijk en verspillen geen papier met onze digitale gebruiksaanwijzingen.

’t Is de inhoud die telt? Nee, niet altijd … Want we kijken ook naar hoe we onze pakketten verpakken.

Minder materiaal nodig? Ah, dan gebruiken we kleinere dozen. Die zijn gemaakt van gerecycleerd karton en worden lokaal bedrukt met plantaardige inkt.

De handleiding die je krijgt is beknopt, en de lange versie vind je online. Gevolg? Efficiënter transport en een kleinere voetafdruk.

Energie

We gebruiken zo weinig mogelijk electriciteit, en wat we gebruiken is 100% hernieuwbaar.

Een wereld van digitale oplossingen openen? Allemaal goed en wel … maar dat vraagt ook energie.

Daarom gaan we daar milieuvriendelijk mee om: gsm-masten van een slaapstand voorzien, ons netwerk delen, en veel verbruikende telefooncentrales vervangen door efficiënte kleine containers.

En daar stop het niet. In onze winkels gaan om 22 uur de lichten en schermen uit. In onze gebouwen verbruikten we de laatste 8 jaar al 17% minder elektriciteit. Wat we toch verbruiken, is 100% hernieuwbaar. We leggen zonnepanelen waar we kunnen en bekijken hoe we onze energie nog lokaler kunnen aankopen.

Zo garanderen we onze klanten binnenkort waar precies in België deze duurzame elektriciteit wordt opgewekt.

Ons netwerk

Ons netwerk, net als onze gebouwen overigens, werkt uitsluitend op groene elektriciteit afkomstig van hernieuwbare bronnen.

Om 100% hernieuwbare en lokale energie te verbruiken tegen 2023, werken we aan het afsluiten van de overeenkomsten voor de aankoop van elektriciteit van Belgische producenten. Producenten van groene energie – voornamelijk windenergie – zijn diegene die ons helpen bij het behalen van onze ambitie om van België een perfecte plaats te maken.

Om alle green initiatieven van Proximus te ontdekken, bezoek de minisite Think Possible

Katleen

Efficiënt zijn, da’s mijn dada. Verwacht je aan concrete tips, apps en diensten die het je gemakkelijk maken!

Andere artikels van Katleen