7 redenen waarom wij fan zijn van The Walking Dead

Gepubliceerd op 09/02/2017 in Showtime!

7 redenen waarom wij fan zijn van The Walking Dead

Yep, wij zullen zeker kijken naar de nieuwe afleveringen!

Want hoewel The Walking Dead alweer aan zijn zevende seizoen bezig is, blijft het gewoon razend spannend om te volgen. En vanaf 13 februari gaat het verhaal weer verder, dus jullie weten al waar mij te vinden op maandagavond.

Voor wie nog niet mee is met deze veelbesproken serie, zijn dit de 7 belangrijkste redenen waarom je gewoon met ons mee moet beginnen kijken naar The Walking Dead:

 1. De personages die vechten om te overleven ... 


  Walking Dead

  De hoofdfiguren zijn namelijk doodgewone mensen, die in een uitzonderlijke situatie terechtkomen. Zowat iedereen moet leren leven met het verlies van heel wat dierbaren rondom hen én tegelijk alles doen om te overleven. Die combinatie maakt dat je helemaal met hen meeleeft. Van sommige hou je dan ook oprecht (Hershel, Glenn), terwijl je sommige simpelweg vervloekt (jawel Shane, we hebben het over jou).

 2. ... met in het bijzonder onze favoriet: Daryl


  Walking Dead

  Onze echte held in bange dagen. Onafscheidelijk met zijn kruisboog en coole motor heeft hij absoluut een slechte kant in zich, maar tegelijk toont hij zichzelf al snel heel menselijk. Wij zijn stiekem ook benieuwd naar wat Daryl eigenlijk deed voordat de hel losbarstte.

 3. De vrouwen hebben stuk voor stuk sterke karakters


  Walking Dead

  Geen saaie dames die slechts tweederangs personages zijn in deze serie. Neen, we zien doorheen de seizoenen heel wat sterke vrouwen opduiken, die hun mannetje kunnen staan. Als het moet, met gevechtskunsten. Zeker van Carol (en in de latere seizoenen Michonne) staan we telkens weer versteld.

 4. Maar vooral: niemand is veilig


  Walking Dead

  Natuurlijk, want het is een wereld in complete verdoemenis. Geloof ons, niemand is ooit helemaal veilig in deze serie. Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben, wanneer je hart gebroken wordt ...

 5. En dan zijn er ook nog de slechteriken ...


  Walking Dead

  Misschien denk je dat de hele hordes zombies de grootste vijanden zijn in dit verhaal. Wel, je bent mis. Bij momenten zijn de vaak psychopathische bad guys een veel groter gevaar, in hun strijd om de totale macht over de levenden. Ze doen ook ons bloed spontaan koken. En dat van jou vast en zeker ook.

 6. ... en de schitterend in beeld gebrachte confrontaties


  Walking Dead

  In het bijzonder met de ‘Walkers’, zoals de zombies worden genoemd. Heerlijk expliciet, we houden er stiekem van. Maar ook de gevechten tussen de levenden zijn beklijvend. En als er dan iemand belangrijk sterft, wordt je meteen ook meegezogen in het emotionele moment.

 7. Dat alles zorgt voor emotionele scènes en waanzinnige cliffhangers


  Walking Dead

  Wat The Walking Dead in het bijzonder typeert zijn de complete plot twists op het einde van een aflevering. Je weet wel, zo’n wendingen die je met een stomp in de maag doen achterblijven. Denk bij een aflevering die wat saaier lijkt dus zeker niet dat je alles al gezien hebt ...

Goesting gekregen in The Walking Dead? Kijk dan gewoon mee naar de nieuwe afleveringen van seizoen 7! Vanaf 13 februari, elke maandagavond om 22 uur op FOX. Het is inbegrepen in Entertainment Channels, een van de tv-opties die je gratis kan kiezen bij jouw Tuttimus.

Of wil je beginnen kijken vanaf seizoen 1? Geen probleem, want de eerste zes seizoenen zijn beschikbaar op Netflix, via Proximus TV. En jawel, ook dat is nu 3 maanden lang gewoon inbegrepen in jouw Tuttimus.

Peter

Internet en communicatie zijn mijn passie! Ik ben een enorme fan van ons merk.

Andere artikels van Peter

Categorieën