×
×

Proximus uitgeroepen tot snelste mobiele netwerk

Gepubliceerd op 29/09/2017 in Uit eerste hand

Proximus uitgeroepen tot snelste mobiele netwerk

Mobiel surfen, ook jij doet het wellicht de hele dag door. En terecht! Daarom onderzocht een gekende consumentenorganisatie hoe snel ons mobiele netwerk en dat van onze concullega’s is. En wat blijkt? Proximus komt overduidelijk als beste uit de bus.

Onafhankelijk bevestigd dus: wij zorgen dat je het snelste foto’s met je vrienden en familie kan delen via Facebook, WhatsApp en co. Waar je ook zit. Maar ook dat je vlot je favoriete Netflix-serie kan bingewatchen.

Belangrijk daarbij is dat dit onderzoek zich baseert op échte ervaringen van ongeveer 3.000 consumenten. Daarvoor gebruikt men een gratis app. Die meet na het downloaden ervan de kwaliteit van de mobiele internetverbinding, wanneer je dat wenst.

Snelste in downloaden én uploaden

Kijken we naar de algemene surfervaring van de smartphone-gebruikers in heel België doorheen het laatste jaar, dan scoort Proximus het hoogst voor 2G/3G/4G. Dat betekent dus: zowel het vlotst surfen, downloaden, uploaden als streamen.

Daarbij halen we gemiddeld genomen de snelste mobiele downloadsnelheid, met 21,7 Mbps. Dat is liefst 25% sneller dan bij de vorige test, in 2015-2016. Ook het uploaden doe je bij ons het snelst, met 8,8 Mbps. Een verbetering van 16% tegenover het vorige onderzoek.

En in het Brussels Hoofdstedelijk gewest zetten wij het beste Belgische resultaat van alle operatoren neer. Daar krijgen we een perfecte 10 op 10, zowel qua stabiliteit als snelheid van het mobiele internet.

Ook het onafhankelijke bureau Commsquare test trouwens regelmatig ons netwerk. In de periode april-mei kwamen wij er ook al uit als de snelste qua downloadsnelheid in België. Plus, het BIPT riep ons ook nog eens uit tot de beste qua bereik in België (99,35%).

De andere resultaten

Het is ook belangrijk dat een internetpagina supersnel wordt geopend. Wij zorgen in 7% van gevallen voor een laadtijd van minder dan een seconde. En in 66% van de gevallen doen we het binnen de drie seconden.

En nu jullie alsmaar meer muziek en video streamen, is het ook belangrijk dat dit vlot binnenstroomt en niet hakkelt. Wij blijven in 89% van de gevallen binnen de aanvaardbare wachttijd (tot 8 seconden).

Heb je goesting gekregen om bij onze club te komen? Dan is ons vetste gsm-abonnement Mobilus vast iets voor jou!

Erik

Digital en content marketer, tuinieren is mijn passie net als eten. Na het sporten wat series of films bingen, da’s mijn ding.

Blog topics

Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Reageer

{{ totalResults ? (((totalResults == 0) || (totalResults == 1)) ? "reactie" : "reacties") : ("reactie") }}


Avatar


 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: