7 redenen waarom een smartphone wél iets voor jou is

Gepubliceerd op 20/03/2023 in Gouden tips van…

Tegenwoordig loopt zowat iedereen met een smartphone rond, maar misschien ben jij nog niet helemaal overtuigd van het nut? We geven je graag 7 redenen waarom een smartphone iets voor jou is.

7 redenen waarom een smartphone wél iets voor jou is

Een smartphone heeft tal van voordelen, ook als geen jongere meer bent. We zetten ze graag voor je op een rijtje:

1. Je hebt de wereld onder je duim

Om te beginnen kan je op je smartphone makkelijk je agenda bijhouden en je mailtjes lezen, maar net zo goed het nieuws checken en de openingsuren van winkels bekijken.

2. Een smartphone is multifunctioneel

Er zitten ook een aantal handige hulpmiddelen in, zodat je niet telkens met aparte elektronische spullen moet zeulen. Denk maar aan een gps om je weg makkelijk te vinden. Maar ook zaken als een zaklamp en dictafoon heb je nu altijd bij je.

3. Je kan er prachtige foto’s mee maken

Bovendien heb je met de huidige generatie smartphones altijd een goede foto- en videocamera bij. Ideaal om onverwachte leuke momenten vast te leggen, maar net zo goed om ook op reis volop mooie kiekjes te maken.

4. Je blijft in contact met vrienden en familie

Wil je op elk moment contact houden met je familie en vrienden, zonder te bellen? Op je smartphone kan je makkelijk apps zoals Skype en WhatsApp installeren zodat je kan videobellen!

5. Je hebt altijd entertainment bij de hand

Of ben je iemand die graag films kijkt, muziek luistert of interessante nieuwsartikels leest? Dan kan je dat met een smartphone altijd en overal doen.

6. Een smartphone is makkelijk te gebruiken

De huidige generatie smartphones zijn echt gebruiksvriendelijk en zitten logisch in elkaar. Kom langs in een Proximus Shop in je buurt en laat je door onze collega’s helpen bij het kiezen en configureren van je eerste smartphone.

Bovendien kan je ook in onze shops terecht voor een gratis opleiding, waarin we je tonen hoe je:

  • surft met je smartphone
  • informatie opzoekt met Google
  • foto’s neemt en die nadien terugvindt
  • zelf verder je smartphone instelt
  • en de juiste apps kiest en installeert

7. Je betaalt je niet blauw aan mobiele data

Bij je gsm-abonnement zit standaard een aantal mobiele data inbegrepen. Er bestaan tal van formules die afgestemd zijn op jouw behoeften. De goedkoopste formule bij Proximus is Mobilus S, waarbij je 3 GB aan mobiele data krijgt. Daarnaast kan je onbeperkt sms’en en krijg je 120 gratis belminuten. Kies jouw mobiele Mobilus-abonnement en je kan meteen van start gaan met jouw nieuwe smartphone.Via MyProximus kan je altijd exact volgen hoeveel mobiele data er nog in je bundel zit.

Wil je precies weten wat je met 1 GB aan mobiele data kan doen? We geven je graag een aantal voorbeelden van dataverbruik.

Welke smartphone kies je om mee te starten?

Je kan perfect een smartphone kopen met een beperkt budget, mét een degelijke batterij en een goede camera om foto’s en filmpjes mee te maken. We stellen graag een aantal modellen aan je voor zodat jij een doordacht keuze kan maken:

De Samsung Galaxy A13 is een degelijke smartphone om mee te starten. Hij beschikt over een groot scherm van 6,5 inch met een overzichtelijke indeling. Hij heeft bovendien een krachtige batterij zodat je smartphone vlot tot wel twee dagen kan meegaan. Ook maak je voortaan zoveel foto’s van familie en vrienden als je maar wil, dankzij de hoofdcamera van 50MP en een frontcamera van 5MP.

De Xiaomi Redmi Note 10 5G is ideaal voor wie graag volop wil surfen en gebruikmaken van het snelste netwerk. Hij is namelijk compatibel met 5G, waardoor je op verschillende plaatsen in België toegang hebt tot het snelste mobiele netwerk. Wist je trouwens dat Proximus de eerste Belgische operator is die zo’n netwerk uitrolt in ons land? Het toestel biedt straffe prestaties voor een laag budget.

Hij weegt niet veel en is dun, waardoor hij makkelijk in de hand ligt terwijl je toch geniet van een 6,5 inch beeldscherm. Deze smartphone heeft een drievoudige camera aan de achterkant met een 48MP hoofdlens.

Daarnaast heeft hij ook een 8 MP frontcamera, voor als je wil experimenteren met het maken van selfies. Ook deze smartphone heeft een batterij die tot twee dagen meegaat bij normaal gebruik, ideaal als je hem eens vergeet op te laden.

Meer weten over de Xiaomi Redmi Note 10 5G? Lees de review hier!

OPPO is een smartphonemerk dat de laatste jaren steeds populairder wordt. In 2021 bracht de fabrikant de OPPO Find X3 Lite uit, het meest compacte model uit deze serie. Hij heeft een 6,43 inch beeldscherm met zeer heldere kleuren. Bovendien staat OPPO bekend om zijn meer dan degelijke camera’s. Hij is uitgerust met maar liefst 4 camera’s aan de achterkant van het toestel, met een hoofdcamera van 64 MP en een frontcamera van 32 MP. Daarmee maak je dus zonder problemen scherpe beelden van alles wat je maar wil.

Meer weten over de OPPO Find X3 Lite? Lees de review hier!


Zin gekregen in een nieuwe smartphone? Neem dan zeker eens een kijkje in onze webshop en ontdek de vele modellen of kom langs in een Proximus Shop in je buurt en we helpen je meteen ook bij je keuze.

Ja, ik wil een nieuwe smartphone

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie