Een storing in Snapchat? Zo kan je het oplossen

Gepubliceerd op 10/02/2021 in Gouden tips van…

Een storing in Snapchat? Zo kan je het oplossen

Snapchat is een zeer populaire app waarmee je foto’s, video’s en berichtjes naar je vrienden kan sturen en ontvangen. Maar net zoals bij elke andere app kunnen bugs soms de werking verstoren. Om dat op te lossen, kan je alvast deze stappen ondernemen.

Snapchat is vooral populair bij jongeren en influencers omdat je ongelimiteerd grappige foto’s, video’s en boodschappen naar je vrienden kan sturen. Alleen is de app, net zoals elke andere app, niet perfect. Soms kom je een storing in Snapchat tegen en werkt het sociale netwerk niet meer zoals het hoort. Opeens kan je niet meer inloggen, krijg je foutmeldingen of stopt de app gewoon met werken. Wat doe je dan? Wij geven je enkele stappen die je kan ondernemen.

1. Update de app

De meest voorkomende methode voor het oplossen van bugs in apps is het uitvoeren van updates. Als er problemen opduiken, kan je ze meestal verhelpen dankzij updates. Dus bij problemen met Snapchat, begin je met het uitvoeren van alle updates. Ga hiervoor naar de App Store of de Google Play Store.


2. Herstart je smartphone

Dit is dikwijls de simpelse manier om problemen op te lossen met computer of smartphone. Je doet er sowieso geen kwaad mee. Kom je een bug tegen in Snapchat, zet dan je smartphone eens uit, wacht een paar seconden en start hem weer op. Open Snapchat om te controleren of het probleem opgelost is.


3. Wis de cache van Snapchat

Net als op je computer, kan het leegmaken van de chache soms de oplossing zijn. Daarom moet je de cache van de Snapchat-app leegmaken bij aanhoudende storing. Weet je niet hoe dat moet? Het is heel eenvoudig. Ga naar de instellingen van je smartphone en naar “Toepassingen en meldingen”. Zoek Snapchat in de lijst, klik de app aan en ga naar het tabje “Geheugen”. Klik daar op “Clear Cache”.


4. Verwijder alle gegevens van de app

Als het probleem niet opgelost raakt met voorgaande stappen, kan je proberen om alle gegevens van Snapchat te verwijderen om eventuele fouten te herstellen. Je volgt daarvoor dezelfde stappen als bij het wissen van de cache, maar in de laatste stap klik je nu op “Verwijder geheugeninhoud”. Let op, dat wil ook zeggen dat je opnieuw moet inloggen in de app, dus zorg dat je je aanmeldgegevens kent!


5. Controleer of het over een algemene storing gaat

Het kan ook zijn dat het probleem niet bij jou ligt, maar dat het om een algemene storing in Snapchat gaat. Dat kan je controleren op deze site door te zoeken naar jouw regioNieuw venster.


6. Verwijder en herinstalleer de app

Als geen enkele methode nog werkt, blijft er nog een optie over. Je kan de hele app verwijderen en vervolgens opnieuw installeren. Verwijder Snapchat via de Google Play Store of App Store en zet daarna je smartphone uit. Start hem weer op en installeer de app opnieuw.


7. Check je internetverbinding

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maaar een storing in Snapchat kan ook gewoon aan je internetverbinding liggen. Het kan gebeuren dat je verbonden bent met een wifi- of mobiel netwerk, maar dat de verbinding toch niet werkt. Probeer dan een andere app te gebruiken om te controleren of het probleem aan je internetverbinding ligt. Als dat het geval blijkt, kan je je smartphone even in vliegtuigmodus zetten en daarna opnieuw verbinding maken. Blijft het probleem, dan neem je beter contact op met je mobiele provider.


Blijft de storing in Snapchat ondanks alles nog steeds bestaan, dan kan je enkel nog contact opnemen met de helpdesk van de app via deze linkNieuw venster.


Zodra de storing in Snapchat opgelost is, kan je opnieuw genieten van onbeperkt Snapchatten dankzij epic stories! Met dit abonnement krijg je 25 GB mobiele gegevens om te gebruiken voor je favoriete social media zoals Snapchat, Facebook, Instagram etc.

Ontdek epic stories nu!

Meer nog, je krijgt ook nog eens 3 GB aan data voor de rest van je surfgedrag, 120 belminuten en een ongelimiteerd aantal smsjes.

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie