Hoe werkt een smartphone scanner voor QR-codes?

Gepubliceerd op 11/08/2021 in Gouden tips van…

Hoe werkt een smartphone scanner voor QR-codes?

Tegenwoordig zijn QR-codes werkelijk overal te vinden. Ze hebben vele toepassingen, maar je hebt er altijd een smartphone scanner voor nodig. Hieronder leggen we uit waarvoor QR-codes dienen en hoe je een smartphone scanner gebruikt.

QR-codes vind je overal, in de stad op posters, op het internet, op advertenties, ... Maar wat zijn ze, waar komen ze vandaan en hoe gebruik je ze?

Wat is het nut van QR-codes?

Een QR-code is een soort tweedimensionale streepjescode die meer informatie bevat dan een traditionele streepjescode. Het belangrijkste is dat een QR-code gegevens bevat die worden verstrekt door de applicatie of website die de code aanmaakt. Elke QR-code is dus gekoppeld aan een website of applicatie.

Een QR-code is een geweldig hulpmiddel voor beheerders van een website of app omdat de code internetgebruikers eenvoudig en snel toegang geeft tot hun site. Iedereen met een smartphone scanner kan zo’n code gebruiken voor bijvoorbeeld volgende zaken:

  • Navigeren naar een website
  • Online video’s of andere multimedia-inhoud bekijken.
  • Verbinding maken met een wifi-hotspot.
  • Bellen naar een telefoonnummer of een sms versturen.
  • Een e-mail versturen.
  • Een betaling doen via je smartphone scanner.
  • Een tekst weergeven.

QR-codes zijn bijzonder nuttig voor bedrijven om bijvoorbeeld een nieuw product te introduceren en het eenvoudig te verkopen. Door een QR-code te scannen, worden klanten doorgestuurd naar een onlinewinkel om een product te kopen. Snel en doeltreffend!


Hoe werkt een smartphone scanner voor QR-codes?

Het grote voordeel van QR-codes is vooral hun gemak en snelheid. Zulke codes zijn dan ook supermakkelijk te gebruiken. Je hoeft alleen maar een smartphone scanner te installeren die ontworpen is om dergelijke codes te scannen. Er zijn er genoeg beschikbaar in de App Store en Google Play Store.

Zodra je de applicatie hebt geïnstalleerd, vraagt hij om toegang tot de camera. Het enige wat je moet doen om een QR-code te openen, is er een foto van te maken met je smartphone scanner. Binnen een seconde verwijst de scan je door naar de website, de app of een pagina die aan de code is gekoppeld. Klaar!


Om het volledige potentieel van een smartphone scanner te benutten, heb je permanent internet nodig om de QR-codes te openen. Met Mobilus is dat geen probleem. Kies het mobiele abonnement dat het best bij jouw wensen en surfgedrag past.

Ontdek Mobilus nu meteen!

Daarbovenop kan je je favoriete toepassing kiezen waarvoor je geen mobiele data verbruikt.

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën