Welke smartphones hebben de beste camera?

Gepubliceerd op 18/12/2023 in Smartphones

Smartphones zijn tegenwoordig veel meer dan toestellen om mee te bellen en berichtjes te sturen. We gebruiken ze ook om eindeloos veel foto’s en video’s te maken. De kwaliteit van de camera is dus enorm belangrijk. In dit blogartikel overlopen we welke toestellen over de beste camera beschikken.

Welke smartphones hebben de beste camera?

De beste foto’s maak je niet met één, maar met drie of zelfs vier camera’s. Steeds meer smartphonemerken pakken daarom uit met een meervoudig camerasysteem. Dat maakt het natuurlijk ook moeilijker om een keuze te maken. Daarom hebben wij vijf smartphones met de betere camera’s van het moment op een rij gezet.

1. Samsung Galaxy S23 Ultra

De nieuwste modellen high-end smartphones bieden uiteraard camera's van hoge kwaliteit. En dat geldt zeker ook voor de Samsung Galaxy S23 Ultra.

De gehele Galaxy S23-serie is uitgerust met uitstekende camera's die op elk moment van de dag en in alle lichtomstandigheden geweldige foto's maken. Maar de Ultra-versie gaat nog verder en biedt eindeloze mogelijkheden. Deze topsmartphone beschikt over een 12MP ultra-groothoeklens, een 200MP groothoeksensor en een 10MP telelens met 10x optische zoom en 100x ruimtezoom.

Dat betekent dat je foto's van dichtbij of veraf maakt, in elk formaat, zonder verlies van kwaliteit of resolutie. Toch niet tevreden van het resultaat? Dan kan je ze bewerken als een professional dankzij de Professional Expert RAW-functie. Laten we tot slot vermelden dat je aan de voorkant van de smartphone een 12 MP frontcamera vindt voor je selfies, vlogvideo's, etc. Kortom, de Samsung Galaxy S23 Ultra is zonder twijfel het beste van het beste en dus zeker de moeite waard.

Meer weten? Lees onze review van de Samsung Galaxy S23 Ultra hier.

De Samsung Galaxy S23 Ultra kopen? Ontdek hem nu in onze webshop!


2. iPhone 15 Pro Max

Apple focust al enkele jaren op professionele cameramogelijkheden bij hun iPhones, zowel voor het maken van foto’s als video’s. Voor de iPhone 15-serie heeft Apple alles uit de kast gehaald zodat gebruikers foto’s kunnen maken met een superhoge resolutie, ongeacht de context. De iPhone 15 Pro Max heeft een 48 MP hoofdcamera, zodat je je mooiste momenten moeiteloos vastlegt zonder op details te beknibbelen. Al je foto's zitten boordevol voor- en achtergronddetails. De hoofdcamera wordt ondersteund door een krachtige telelens van 5x zoom voor perfecte close-up opnamen.

Aan de voorkant van het toestel haal je voor selfies of blogvideo's je hartje op met de 12 MP frontcamera. Maar dé opvallende nieuwe fotofunctie voor de iPhone 15 Pro Max is de verbeterde portretmodus. Met deze modus geef je je onderwerpen op spectaculaire wijze weer door het detailniveau van elke foto te verbeteren. Je hoeft alleen maar het scherm aan te raken om de focus te verplaatsen naar het gewenste onderwerp in elke foto. Bovendien kan je de scherpstelling zelfs wijzigen nadat je de foto hebt genomen.

Ontdek onze complete review van de iPhone 15 Pro Max hier.

De iPhone 15 Pro Max kopen? Ontdek hem nu in onze webshop!


3. OPPO Reno 10 Pro 5G

De Reno10 Pro 5G-versie is voorzien van een Ultra-Clear Portrait Camera System. Dat bestaat uit een drievoudige camera met een 50MP hoofdcamera en 32MP telefoto-portretcamera. Daarmee til je jouw portretfotografie meteen naar een hoger niveau en maak je bijna professionele beelden. Aan de achterkant vind je daarnaast ook nog een 112° 8MP ultragroothoekcamera. Met de 2X optische zoom van de telefotolens en de verbeterde portretmodus maakt de Reno10 Pro 5G in alle omstandigheden natuurlijke, zeer heldere portretten. Aan de voorzijde heb je dan weer een 32MP selfiecamera om jezelf ook op je mooist vast te leggen.

Meer lezen over de OPPO Reno 10 Pro 5G? Ontdek onze review hier.

De OPPO Reno 10 Pro 5G kopen? Ontdek hem nu in onze webshop!


4. Google Pixel 8 Pro

Ben jij iemand die altijd foto's en video's maakt? Dan zijn de camera's op de Google Pixel 8 Pro precies wat je nodig hebt. Het toestel heeft een 50 MP groothoeklens met x2 optische zoom, een 48 MP ultra-groothoeklens en 48MP telelens met 5x optische zoom. Aan de voorkant biedt hij een 10,5 MP frontcamera met Dual PD voor selfies. Maar naast de kwaliteit van de foto's zijn het vooral de verschillende functies die de Google Pixel 8 onderscheiden. De meeste daarvan maken gebruik van Google's kunstmatige intelligentie om een unieke en innovatieve ervaring te bieden.

Allereerst moet je weten dat elke opname of scherpstelling wordt verbeterd dankzij AI. Zo krijg je prachtige kleuren en een geoptimaliseerde helderheid in elke foto. Maar het beste voorbeeld van het gebruik van AI is ongetwijfeld de magische gom. Nadat je een foto hebt gemaakt, ga je naar Google Photo en gebruik je de magische gum om ongewenste elementen van elke foto te verwijderen. Met deze functie kan je ook de helderheid en kleur van een gefotografeerd object verbeteren. Daarnaast heb je de Best Shot-functie, zodat je altijd een goede groepsfoto hebt.

Deze functie voegt meerdere foto's van hetzelfde object samen om de best mogelijke opname te maken. Dus vaarwel gesloten ogen in groepsfoto's of andere lastige details. Er is ook een anti-onscherpte functie, Real Tone, Motion Mode en Clean Face Mode.

Meer weten over de Google Pixel 8 Pro? Lees onze volledige review!

Al overtuigd? Bestel je Google Pixel 8 Pro in onze webshop!


5. OnePlus 11

Net als OPPO vertrouwt OnePlus op de knowhow van Hasselblad, een expert op het gebied van fotografie. Je mag dus zeker zijn van hoogwaardige camera's. Aan de achterkant van de smartphone zijn drie camera's beschikbaar: de 50MP hoofdcamera, een 48MP Ultra Wide-lens voor je groothoekopnames om zoveel mogelijk van het beeld vast te leggen, en een 32MP telelens met 20x digitale zoom en 2x optische zoom. Al deze camera’s maken gebruik van autofocus en optische stabilisatie. De frontcamera is 16MP en beschikt over Fixed Focus voor optimale scherpstelling.

Met de OnePlus 11 experimenteer je met een aantal verschillende modi: een krachtige Portretmodus en een Video Portretmodus, een nachtmodus, de beroemde Dual View Modus, een Movie Modus voor je video's en panorama én je hebt zelfs de mogelijkheid om timelapses te maken. Als je alles naar een hoger niveau wil tillen, kan je de Pro-modus proberen, die nog meer mogelijkheden biedt.

Aan de videokant kan de OnePlus 11 filmen in 8K en met 24 FPS. Als je meer frames per seconde wil, kies je voor de 4K-modus met 120 FPS.

Wil je meer info over de OnePlus 11? Lees onze review hier.

Overtuigd door de nieuwe OnePlus 11? Ga snel naar onze webshop om je OnePlus 11 te bestellen en haal hem meteen in huis.


Een nieuwe smartphone aanschaffen voor nog mooiere foto’s? Gelijk heb je! Ontdek de bovenstaande smartphones en nog vele andere modellen in onze webshop!

Vind nu jouw ideale smartphone!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie