Welke smartphones hebben de beste camera?

Gepubliceerd op 27/02/2023 in Smartphones

Smartphones zijn tegenwoordig veel meer dan toestellen om mee te bellen en berichtjes te sturen. We gebruiken ze ook om eindeloos veel foto’s en video’s te maken. De kwaliteit van de camera is dus enorm belangrijk. In dit blogartikel overlopen we welke toestellen over de beste camera beschikken.

Welke smartphones hebben de beste camera?

De beste foto’s maak je niet met één, maar met drie of zelfs vier camera’s. Steeds meer smartphonemerken pakken daarom uit met een meervoudig camerasysteem. Dat maakt het natuurlijk ook moeilijker om een keuze te maken. Daarom hebben wij vijf smartphones met de betere camera’s van het moment op een rij gezet.

1. Samsung Galaxy S23 Ultra

De nieuwste modellen high-end smartphones bieden uiteraard camera's van hoge kwaliteit. En dat geldt zeker ook voor de Samsung Galaxy S23 Ultra.

De gehele Galaxy S23-serie is uitgerust met uitstekende camera's die op elk moment van de dag en in alle lichtomstandigheden geweldige foto's maken. Maar de Ultra-versie gaat nog verder en biedt eindeloze mogelijkheden. Deze topsmartphone beschikt over een 12MP ultra-groothoeklens, een 200MP groothoeksensor en een 10MP telelens met 10x optische zoom en 100x ruimtezoom.

Dat betekent dat je foto's van dichtbij of veraf maakt, in elk formaat, zonder verlies van kwaliteit of resolutie. Toch niet tevreden van het resultaat? Dan kan je ze bewerken als een professional dankzij de Professional Expert RAW-functie. Laten we tot slot vermelden dat je aan de voorkant van de smartphone een 12 MP frontcamera vindt voor je selfies, vlogvideo's, etc. Kortom, de Samsung Galaxy S23 Ultra is zonder twijfel het beste van het beste en dus zeker de moeite waard.

Meer weten? Lees onze review van de Samsung Galaxy S23 Ultra hier.

De Samsung Galaxy S23 Ultra kopen? Ontdek hem nu in onze webshop!


2. iPhone 14 Pro

Apple focust al enkele jaren op professionele cameramogelijkheden bij hun iPhones, zowel voor het maken van foto’s als video’s.

Jouw foto’s en video’s hebben er nog nooit zo professioneel uitgezien, dankzij de 48 MP hoofdcamera met geavanceerde quad-pixel sensor van de iPhone 14 Pro. In ProRaw krijg je daardoor een resolutie die 4 keer hoger ligt dan bij vorige modellen van de iPhone. Ben je meer fan van het bewegende beeld? Ook dan heeft de iPhone 14 Pro alles in huis om je dromen waar te maken. In Filmmodus maak je voortaan video’s in 4K HDR aan 24 bps. Zo hoef je niet onder te doen voor professionele videografen. Ook de nabewerking doe je probleemloos vanop je smartphone.

Het is de enige smartphone op de markt waarmee je kan filmen, kijken en bewerken in ProRes of Dolby Vision HDR. Je kan zelfst de scherptediepte nog aanpassen na je opnames. En met de Actiemodus zijn je beelden altijd stabiel, zelfs als jij volop in beweging bent tijdens het filmen.

Ontdek onze complete review van de iPhone 14 Pro hier.

De iPhone 14 Pro kopen? Ontdek hem nu in onze webshop!


3. OPPO Find X5 Pro 5G

De OPPO Find X5 Pro 5G heeft geen enkel probleem om indruk op je te maken. Hij biedt een module met drie camera's: een 50MP hoofdsensor, een 13MP telelens en een 50MP groothoeklens. Je krijgt ook een 5x hybride optische zoom en een 20x digitale zoom zodat je alles haarscherp vastlegt. Daarnaast heeft hij een 32 MP frontcamera.

Maar het mooiste is dat alle lenzen ontwikkeld zijn door Hasselblad, een expert op dit gebied. De camera's bieden een aantal modi om je aan te passen aan elke situatie: nachtmodus, panorama, dual view, timelapse en meer. Bovendien kan je experimenteren met de 5x hybride optische zoom en 20x digitale zoom om zelfs de meest verre onderwerpen vast te leggen.

Hou je meer van video? Geen probleem, want de OPPO Find X5 Pro 5G kan fotograferen in 4K en met 30 fps met videostabilisatie! Geen trillingen meer en onberispelijke kwaliteit op al je video's.

Meer lezen over de OPPO Find X5 Pro 5G? Ontdek onze review hier.

De OPPO Find X5 Pro 5G kopen? Ontdek hem nu in onze webshop!


4. Xiaomi 12T Pro

Toen hij eind 2022 uitkwam, maakte de Xiaomi 12T Pro op iedereen indruk met de kwaliteit van zijn camera's. De hoofdcamera van deze smartphone biedt maar liefst 200MP. Daarmee kan je scherpe, mooie foto's maken in elke context en met een zeer snelle autofocus. We raden je ook aan om de Mega Nights-modus te proberen, waardoor je nachtfoto's nog beter worden.

De Xiaomi 12T Pro biedt tal van modi, zoals de ProCut-functie, waarmee je snel een foto kan retoucheren of bijsnijden, of de ProFocus-modus, waarmee je scherpstelt terwijl je een video opneemt. Overigens kan de Xiaomi 12T Pro probleemloos in 8K filmen. Naast de hoofdcamera heeft de Xiaomi 12T Pro ook een 8M ultra-groothoeklens en een 2MP macrolens. De frontcamera is 20MP.

Lees hier onze volledige review van deze smartphone.

De Xiaomi 12T Pro kopen? Ontdek hem nu in onze webshop!


5. OnePlus 11

Net als OPPO vertrouwt OnePlus op de knowhow van Hasselblad, een expert op het gebied van fotografie. Je mag dus zeker zijn van hoogwaardige camera's. Aan de achterkant van de smartphone zijn drie camera's beschikbaar: de 50MP hoofdcamera, een 48MP Ultra Wide-lens voor je groothoekopnames om zoveel mogelijk van het beeld vast te leggen, en een 32MP telelens met 20x digitale zoom en 2x optische zoom. Al deze camera’s maken gebruik van autofocus en optische stabilisatie. De frontcamera is 16MP en beschikt over Fixed Focus voor optimale scherpstelling.

Met de OnePlus 11 experimenteer je met een aantal verschillende modi: een krachtige Portretmodus en een Video Portretmodus, een nachtmodus, de beroemde Dual View Modus, een Movie Modus voor je video's en panorama én je hebt zelfs de mogelijkheid om timelapses te maken. Als je alles naar een hoger niveau wil tillen, kan je de Pro-modus proberen, die nog meer mogelijkheden biedt.

Aan de videokant kan de OnePlus 11 filmen in 8K en met 24 FPS. Als je meer frames per seconde wil, kies je voor de 4K-modus met 120 FPS.

Wil je meer info over de OnePlus 11? Lees onze review hier.

Overtuigd door de nieuwe OnePlus 11? Ga snel naar onze webshop om je OnePlus 11 te bestellen en haal hem meteen in huis.


Een nieuwe smartphone aanschaffen voor nog mooiere foto’s? Gelijk heb je! Ontdek de bovenstaande smartphones en nog vele andere modellen in onze webshop!

Vind nu jouw ideale smartphone!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie