8 smart devices die we in 2020 zullen gebruiken

Gepubliceerd op 15/02/2020 in Bits & Bytes

8 smart devices die we in 2020 zullen gebruiken

De toekomst is hier! In 2020 verschijnen weer heel wat geweldige smart devices op de markt. Apparaten die ons leven zowel thuis als onderweg een pak gemakkelijker zullen maken. Overal verbonden met het internet en met al je slimme toestellen. Het wordt dit jaar meer dan ooit mogelijk. Wij selecteerden enkele prachtige gadgets die we in de loop van 2020 zullen kunnen kopen.

Al deze gadgets zijn begin januari op CES in Las Vegas voorgesteld. CES staat voor ‘Consumer Electronics Show’ en is een van de grootste technologiebeurzen ter wereld. In het begin van een nieuw jaar is dit voor veel producenten altijd de uitgelezen kans om hun nieuwste snufjes, apparaten en gadgets voor te stellen. Hieronder vind je een beknopte selectie van de leukste smart devices die voor 2020 aangekondigd zijn.

1. Een douchekop die je favoriete muziek speelt

We durven allemaal wel eens onze zangkunsten te laten horen wanneer we ’s ochtends onder de douche staan. De nieuwste douchekop van Kohler helpt je hierbij. Hij heeft een draagbare smart speaker met Alexa als ingebouwde spraakassistent. Je vraagt dus eenvoudig om je favoriete playlist af te spelen om je dag optimaal te beginnen. Maar je checkt er ook het nieuws mee of bestelt verse shampoo terwijl je onder de douche staat.

Het water stroomt door de gaatjes in de cirkelvormige douchekop, de smart speaker is het middenstuk dat je er gemakkelijk uit neemt. En natuurlijk is alles volledig waterdicht. We mogen dit gadget in de loop van 2020 in onze badkamer verwachten. Afhankelijk van het gekozen model zal de douchekop tussen 90 en 205 euro kosten.


2. Een slimme spiegel waarmee je iedere ochtend opgewekt opstaat

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand … Wie is de mooiste van het land? De Poseidon Smart Mirror zou je het antwoord wel eens kunnen geven. Deze spiegel is eigenlijk een grote smart speaker die je ook met je vingers bedient. Zo verandert het glas in een groot scherm zoals we dat al vaak in films hebben gezien. De slimme spiegel is ideaal voor iedereen die geen ochtendmens is en graag op z’n wenken bediend wordt.

Je agenda doornemen terwijl je je tanden poetst? Het water van de douche verwarmen terwijl je jezelf scheert? Zelfs je postuur analyseer je in een vingerknip met deze slimme spiegel. En natuurlijk kan je de spiegel ook gewoon gebruiken om naar jezelf te kijken. Goedkoop wordt de slimme spiegel zeker niet. Dit smart device zal vermoedelijk ongeveer 5.000 euro kosten.


3. Een slimme tandenborstel die van poetsen een spelletje maakt

We blijven nog even in de badkamer met een slimme tandenborstel. Je hebt in principe geen tandenborstel nodig die je data online verzamelt, maar de Oral-B iO maakt tanden poetsen echt een leuke en aangename bezigheid. Niet alleen voelt de borstel heel goed aan, dit gadget houdt zelfs een scorebord bij waarmee je ziet hoe goed je je tanden gepoetst hebt. Iedere dag je score proberen verbeteren en tegelijk gaatjes bestrijden … Geef toe, deze tandenborstel is veel leuker dan het exemplaar dat je thuis hebt.

Wanneer je slimme toestellen gaat gebruiken in je woning, wil je natuurlijk dat alles vlot werkt. Daarom is fiber iets om absoluut in huis te hebben. Zo wordt online data zonder onderbrekingen of vertragingen gedeeld, in beide richtingen.

En met zo’n glasvezelkabel tot in het hart van je woning, download je bijvoorbeeld een hele film van 1,5 GB, in slechts 31 seconden. Ook mooi meegenomen!

Ontdek hier of je in aanmerking komt

4. Een slimme broeksriem die valpartijen voorkomt

Zo goed als alles verandert tegenwoordig in een smart device. Zelfs je broeksriem, zo blijkt. WELT is een Koreaans bedrijf dat voor z’n Smart Belt Pro op CES bekroond werd met de prijs voor het meest innovatieve product. Het gaat om een nieuwe versie van een broeksriem die vorig jaar al op de markt verscheen. Eigenlijk is het een soort smart watch die je rond je middel draagt en zich vooral op je gezondheid focust.

De riem meet bijvoorbeeld je buikomtrek, houdt bij hoelang je hebt stilgezeten en telt ook de stappen die je per dag zet. Nieuw is een feature die naar patronen in de bewegingen van een gebruiker kijkt en op die manier valpartijen voorkomt. Bovendien zit de riem ook echt goed. Hij is gemaakt van echt leer dat de bekendste Italiaanse modehuizen hanteren.


5. Een slimme deurbel die je met je smartphone bedient

Slimme deursloten zijn al een tijdje in opmars, maar wat dacht je van een systeem dat zo’n slot met een slimme deurbel combineert. Belt iemand aan? Dan stuurt de deurbel van Lockly Vision via een camera de beelden naar je Android- of iOS-apparaat. Het systeem laat je vervolgens van op afstand ook praten met je gasten en werkt met verschillende spraakassistenten. De deurbel is rechtstreeks met je wifi-connectie verbonden.

Daarnaast werkt de bel ook in combinatie met het deurslot. Je opent het slot op tal van manieren: met je stem, met de bijhorende app, met een code of gewoon met een ouderwetse sleutel. En als je bang bent dat hackers je uit je eigen huis zouden sluiten, dan hebben de makers ook de mogelijkheid om met een PIN-code zonder internetverbinding het slot te bedienen.


6. De slimme kattenbak die je kat analyseert

Dit smart device klinkt voor de ene misschien knotsgek, terwijl de andere het meteen in huis wil halen. Zeker de echte kattenliefhebbers die alleen het beste willen voor hun kleine viervoeter. Deze kattenbak is voorzien van Artificiële Intelligentie en analyseert letterlijk de urine en uitwerpselen van de kat. De data vertellen je vervolgens veel over de gezondheid van je huisdier. De kattenbak laat je bijvoorbeeld weten of je kat meer water moet drinken, meer moet eten of zelfs wanneer het dier te dik staat.


7. Het slimme kooksysteem dat zelfs de afwas doet

Koken, afwassen, … Voor veel mensen is dit er na een lange werkdag te veel aan. Gelukkig duiken ook in de keuken steeds meer smart devices op. Julia is een soort keukenrobot die werkelijk alles voor jou doet: ingrediënten wegen, snijden, opkloppen, kneden, koken, mixen en stomen. En alsof dat nog niet genoeg is, wast het toestel zich nadien met de mixerfunctie helemaal af.

Zelfs keukenklunzen maken plots de lekkerste gerechten klaar. Julia komt met een soort tablet waarop je instructies ziet over hoe je een recept moet bereiden. Of stuur het apparaat foto’s van de ingrediënten in de koelkast en Julia zal je op basis hiervan zelf een paar heerlijke recepten voorstellen. Uiteraard helpt Julia je ook graag om boodschappen te doen. Het slimme kooksysteem zou in de herfst van 2020 beschikbaar zijn. Over de prijs is nog niet veel geweten, maar goedkoop is het natuurlijk niet om een vijfsterrenchef in huis te halen.


8. Een slimme matras die je slaapcyclus volgt

Een goede nachtrust kan wonderen doen. Sleep Number Climate 360 is een slimme matras die je slaapcyclus op de voet volgt en de meest optimale omstandigheden voor een goede slaap voorziet.

In het begin van de nacht verwarmt de matras je voeten, omdat je hierdoor sneller in slaap zou vallen. Van zodra je naar dromenland vertrokken bent, zal de matras je lichaam koelen. Op die manier zou je veel vaster moeten slapen. Uiteraard geeft de matras je ook inzicht in je nachtrust.

Ga jij het jezelf in 2020 ook gemakkelijker maken, met deze of andere nieuwe smart devices? Gelijk heb je!

Van een slimme thermostaat en koelkast tot echte gadgets: om al deze toestellen vlot te bedienen heb je een snelle en betrouwbare internetverbinding nodig. Met één van onze packs in huis moet je je daarover geen zorgen maken. Bovendien surf je sowieso onbeperkt!

Vergelijk nu onze packs

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën