×
×

4 tips bij het inrichten van je nieuwe vakantiehuis

Gepubliceerd op 01/06/2018 in Gouden tips van…

4 tips bij het inrichten van je nieuwe vakantiehuis

Het is beslist: je gaat een vakantiehuisje of appartement kopen aan zee of in de Ardennen. Een plek waar je gegarandeerd topmomenten met vrienden en familie zal beleven.

Het is natuurlijk ook belangrijk om dit nieuwe plekje volledig in te richten naar jouw eigen smaak. En liefst van al zonder grote sommen te moeten neertellen. Denk er daarbij ook zeker aan dat je ook tijdens regenachtige dagen voldoende om handen hebt. Heb je naast je meubels en decoratie bijvoorbeeld al gedacht aan je internetverbinding en tv?

Dit zijn alvast 4 goede tips bij het inrichten van je nieuwe vakantiehuis:

 1. Weg met het overbodige

  Less is more. Je tweede verblijf moet vooral de plek zijn waar je je goed voelt. Een overdaad aan spulletjes is nefast voor dat gevoel. Hou dus in de eerste plaats de praktische kant van je voorwerpen voor ogen, gecombineerd met handige opbergruimtes.

  De keuze is aan jou, maar dat alles hoeft natuurlijk geen massa geld te kosten. Tik wat tweedehandsmeubelen op de kop en geef ze een nieuw likje verf. Of ga eens naar een vlooienmarkt in je buurt.

 2. Maar denk ook aan je decoratie

  Met een aantal accentvoorwerpen kom je al een heel eind in een vakantiehuisje. Daarbij is een andere stijl dan bij je gewone thuis geen slecht idee. Kwestie van weg te zijn uit je normale habitat. En waarom niet meteen in een thema waarbij je je goed voelt? De zee, het platteland, iets exotischer, ...

  Bovendien maakt een leuk interieur je vakantiehuis meteen ook een pak aantrekkelijker, als je het doorheen de rest van het jaar wil verhuren.

 3. Vermijd huishoudelijke klusjes

  Geef nu toe, werken is iets is dat je absoluut niet wilt doen als je op vakantie bent. Uitrusten en plezier hebben is toch de reden waarom je een vakantiehuis neemt! Als je er de ruimte en het budget voor hebt, zet je er dan ook best niet alleen een microgolfoven en wasmachine neer, maar ineens ook een afwasmachine.

 4. En vermijd verveling

  Als het weer meezit, is een buitenverblijf ideaal om er eens samen met de fiets op uit te trekken. Of eens lekker een eindje te gaan wandelen. En als je een terras aan je vakantiehuisje hebt, is het natuurlijk plezant om er een barbecue neer te zetten.

  Maar wat als de weergoden je trakteren op typisch Belgische toestanden? Zorg er op voorhand voor dat zelfs een regendag je hele verlof niet om zeep helpt. Voorzie dus ook wat boeken en leuke gezelschapsspellen, voor wanneer je binnen moet blijven.

  En heb je daarbij ook al aan je internet en tv gedacht? Want ook dat is ideaal bij slecht weer. Bovendien: ook na een leuke dag op het strand is het geweldig om in de zetel neer te ploffen. Om bijvoorbeeld met een aperitiefje erbij een goede serie of film te zien, via tv of Netflix. En een internetverbinding is ook altijd handig om leuke eetadresjes of uitstapjes op te zoeken. Of als het echt moet, even in te loggen voor je werk.

Wij hebben precies wat jij nodig hebt in je vakantiehuis. Als je Minimus, Familus of Tuttimus hebt in je eerste verblijf, is er bij ons namelijk een speciale oplossing voor je tweede verblijf, aan een scherpe prijs. Voor internet en tv samen, betaal je namelijk maar 35 euro per maand (in plaats van 59 euro). En de installatie ervan is ook nog eens helemaal gratis.

Erik

Digital en content marketer, tuinieren is mijn passie net als eten. Na het sporten wat series of films bingen, da’s mijn ding.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: