De Samsung Galaxy S21 5G: alles wat je erover moet weten

Gepubliceerd op 05/01/2022 in Smartphones

De Samsung Galaxy S21 5G: alles wat je erover moet weten

Met de Samsung Galaxy S21 5G begon de Zuid-Koreaanse fabrikant 2021 meteen goed. De smartphone heeft een innovatief design en bouwt voort op de sterke punten van voorgaande versies. Maak je klaar voor een nieuwe manier van omgaan met foto en video. Lees hier alles over de Samsung Galaxy S21 5G.

Nu in de winkel: de Samsung Galaxy S21 FE 5G

Om het succes van hun topsmartphone te vieren, hebben de Zuid-Koreanen nu een speciale versie uitgebracht. De Samsung Galaxy S21 FE 5G is er namelijk in verschillende nieuwe kleuren. Bovendien heeft deze editie een paar specifieke features aan boord. Zo heb je alles in huis, om te doen waar je van houdt:

  • Een Dynamic AMOLED X2 scherm van 6,4 inch, inclusief een vlotte beeldverversing van 120 Hz. Scrollen en gamen wordt eens zo plezant.
  • Een nog verder gefinetunde Space Zoom, waarmee je tot 30x inzoomt bij het nemen van foto’s (of tijdens het filmen). Zo zie je alles in detail, zelfs van veraf.
  • Een riante batterij van 4.500 mAh. Je komt dus makkelijk de dag door, zonder te hoeven opladen.

Hieronder lees je meer over de belangrijkste kenmerken van de Samsung Galaxy S21.

Een heel nieuwe ervaring voor foto en video

De Samsung Galaxy S21 5G schotelt je een reeks interessante foto- en videomogelijkheden voor, zodat je jezelf perfect kan uitdrukken en zo je ervaringen kan delen met anderen. De drie nieuwe smartphones zijn zo ontwikkeld dat je niet meer moet kiezen tussen foto of video. Met Single Take film je bijvoorbeeld voortaan in 8K: iets wat momenteel in de filmindustrie wordt gebruikt en nog straffer is dan ultra-hd. Bovendien kan je uit elke video de mooiste en meest spontane glimlach plukken en vertalen in volwaardige 33 megapixel-portretten. Ook Dynamic Slow-Motion is daarbij een mogelijkheid.

Alles begint natuurlijk bij de camera’s zelf. Naast de selfiecamera heeft de Galaxy S21 5G en de S21+ 5G achteraan drie lenzen van 12, 64 en 12 megapixels. De Galaxy S21 Ultra 5G doet zelfs nog beter met vier lenzen. Naast twee exemplaren van 108 en 12 megapixels worden namelijk twee zoomlenzen van 10 megapixels gecombineerd, zodat je nog scherpere foto’s krijgt.

Onder de motorkap wordt alles zonder problemen verwerkt, dankzij het uitgebreide RAM-geheugen. Dit begint van 8 GB bij de Galaxy S21 5G en loopt op tot liefst 16 GB. Qua intern geheugen krijg je 128 tot 512 GB, afhankelijk van het gekozen model.


De Samsung Galaxy S21 5G: een sterk en innovatief design

De standaard Samsung Galaxy S21 5G heeft een 6,2 inch Dynamic AMOLED X2-display, wat de ideale verzoening is tussen compactheid en schermgrootte. Ga je liever toch wat groter? Dan is er de Galaxy S21+ 5G met een 6,7 inch beeldscherm en de S21 Ultra 5G met een touchscreen van 6,8 inch. Alle drie zijn de nieuwe topsmartphones voorzien van Gorilla Glass Victus, zodat je scherm eens zo beschermd is tegen valpartijen. Bovendien voldoet de Galaxy S21 5G aan de redelijk strenge IP68-norm.

Dat wil zeggen dat je smartphone een halfuur in het water kan liggen tot op twee meter diepte en nog steeds perfect zal werken. Verder springt de 120 Hz verversingssnelheid van het scherm in het oog, waarbij de Galaxy S21 Ultra 5G dit zelfs kan bij een maximale resolutiekwaliteit van WQHD+, in plaats van het lagere Full HD.

De Samsung Galaxy S21 5G is bij ons verkrijgbaar in vier trendy kleuren: grijs, roze, wit en violet. Voor de S21+ kan je kiezen uit zwart, zilver en violet en de S21 Ultra is er in zwart of zilver.


Een riante batterij, ook voor de heavy users

Bij een smartphone met indrukwekkende features is het natuurlijk niet de bedoeling dat de batterij je in de steek laat, net wanneer je op het punt staat een kostbare herinnering vast te leggen. Welke versie je ook kiest: met de Galaxy S21 5G ben je gerust. De standaardversie heeft een batterij van 4.000 mAh, terwijl de S21+ nog een stapje verder gaat met 4.800 mAh.

De S21 Ultra 5G scheert de hoogste toppen met zijn 5.000 mAh-batterij. Met enkele slimme softwaretoepassingen wordt de batterij bovendien eens zo efficiënt gebruikt, zodat je langer verder kan met één laadbeurt. Zo zorgt de Auto Refresh Rate ervoor dat je Galaxy S21 pas tijdens het gamen naar 120 Hz upscalet.


Met de Galaxy S21 ben je klaar voor 5G

De drie nieuwe smartphones zijn compatibel met ons eerste 5G-netwerk van België. Zo surf je voortaan supersnel, waar je ook bent. Je uploadt al die knappe foto’s en video’s eens zo vlot naar je social media en delen met de wereld. En je bent al helemaal voorzien voor de hypergeconnecteerde toekomst.

Goesting gekregen in de nieuwe Samsung Galaxy S21? Vergelijk alle modellen in onze webshop en kies degene die bij je past. We sturen je nieuwe smartphone dan gratis naar je op.

Bestel nu je Samsung Galaxy S21 5G

Tim

Gek van technologie en gefascineerd door de manier waarop het ons leven gemakkelijker en tegelijkertijd complexer maakt. Fervent console gamer, Lego bouwer, Pokemon trainer & vader van drie.

Andere artikels van Tim

Categorieën