5 redenen om Safety First te bekijken op Proximus TV

Gepubliceerd op 18/04/2016 in Showtime!

5 redenen om Safety First te bekijken op Proximus TV

Na het succes van de reeks kon een film amper uitblijven. Wij vertellen je graag waarom je Safety First - The Movie niet mag missen!

Dirk, Smos, Luc en Ingrid zijn vier bewakingsagenten van de firma Safety First die op Tomorrowland mogen instaan voor de beveiliging van de artiesten. Maar niet alles loopt van een leien dakje: de catering komt zonder water te zitten, Dirk twijfelt aan zichzelf en Smos zoekt Dimitri Vegas & Like Mike op in plaats van zijn taken ter harte te nemen.

Regisseur met een patent op humor

Tim Van Aelst is de man die Vlaanderen verraste met tv-programma’s als Benidorm Bastards en Wat als? en toen de komische serie ‘Safety First’ een gesmaakte intrede maakte op vtm bleek ook dat een recept voor succes. De humor scoorde zelfs internationaal. Ook met de film is het weer gieren en da’s uiteraard de hoofdbedoeling.

Acteurs

De tv-kijker viel massaal voor de capriolen van Matteo Simoni, die er met zijn rol als Simon Vos – beter bekend als Smos – heel wat fans bijkreeg. Van Aelst liet zich ooit ontvallen dat Sam Gooris zijn inspiratiebron was toen hij het personage bedacht. Maar ook Ruth Beeckmans, Bruno Vanden Broecke en de al even onnavolgbare Ben Segers zijn geknipt voor dit soort rollen. Discipline, Dedication and Friendship!

Film met een boodschap

Verpakt in al die lol zit toch nog een iets serieuzer thema: Dirk komt eindelijk uit voor zijn geaardheid. De film kreeg een Cavaria-award voor de ‘gelaagde portettering van het coming out-proces’.

Onderbroekenlol van de bovenste plank

Laat ons duidelijk wezen: voor gecompliceerde grapjes en humor met dubbele bodems moet je niet naar Safety First: The Movie kijken, maar wel voor onvervalste Vlaamse kolder, toiletgrappen en gênante situaties. Je bent fan of je bent het niet. Te veel nadenken hoeft niet. Een ideale film dus om na een zware dagtaak te bekijken.

Extra lange aflevering

De filmversie is in feite een lang uitgerokken aflevering van de serie, en da’s nog niet zo’n slecht idee: de episodes duurden namelijk amper een half uurtje en dus zaten de fans te wachten op een ietwat langdurigere portie vermaak. Maar toch is dit kijkstuk zo voorbij. Voor de soundtrack kon men overigens Johnny Logan strikken.


Met Ben Segers, Matteo Simoni, Ruth Beeckmans, Bruno Vanden Broecke, ...

'Safety First - The Movie' is vanaf 21/04 beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV

Meer info over het Op aanvraag-aanbod van Proximus TV

Julie

Verantwoordelijk voor de site www.proximustv.be, waar ik mijn passie voor tv en film voor de volle 100% in kwijt kan.

Andere artikels van Julie

Categorieën