Alles over de Too Good to Go-app en de strijd tegen voedselverspilling

Gepubliceerd op 20/08/2021 in Apps

De laatste jaren is voedselverspilling meer dan een aandachtspunt geworden. Geconfronteerd met deze uitdaging ontstond een app om deze kwestie aan te pakken: Too Good To Go. Maak kennis met het concept en leer hoe je de app gebruikt.

Alles over de Too Good to Go-app en de strijd tegen voedselverspilling

De cijfers over voedselverspilling zijn gewoonweg verbijsterend. Naar schatting wordt wereldwijd elke seconde meer dan 41.200 kilo voedsel weggegooid. Dat is 1,3 miljard ton voedsel dat elk jaar wordt verspild. In België wordt niet minder dan 3,5 miljoen ton voedsel verspild. Dat is dramatisch.

Gelukkig zijn er toepassingen zoals Too Good To Go die hun best doen om dit fenomeen tegen te gaan.

Wat is Too Good to Go?

Too Good to Go, gelanceerd in 2016, is een eenvoudig maar handig concept. Het zorgt ervoor dat consumenten zoals jij onverkochte goederen kunnen overnemen van winkels bij sluitingstijd. Met dit concept wint iedereen: detailhandelaren kunnen zich ontdoen van al hun onverkochte goederen door deze te verkopen (tegen 70% tot 80% van de oorspronkelijke prijs), terwijl zij tegelijkertijd naamsbekendheid verwerven en nieuwe klanten aantrekken. En de consumenten kan winkelen of van een maaltijd genieten tegen een enorme besparing terwijl ze goed doen voor de planeet.

En je hebt keuze genoeg! Veel verschillende detailhandelaren zijn geregistreerd op de app: restaurants, bakkerijen, hotels, supermarkten en zelfs bloemisten! Over het algemeen kan je jezelf trakteren op een verrassingsmand voor tussen de 3 en 5 euro.


Hoe werkt Too Good to Go?

Een van de sterke punten van Too Good to Go is dat het zeer gemakkelijk te gebruiken is. Dit zijn de stappen die je moet volgen om je pakket aan te vragen:

  • Maak een account aan en activeer je geolocatie, zodat de app een lijst van winkeliers kan voorstellen die geregistreerd zijn op Too Good to Go en bij jou in de buurt gevestigd zijn. Je kan ook een andere locatie kiezen als je van plan bent ergens heen te reizen.
  • Zodra je account is aangemaakt, kan je verrassingsmanden reserveren bij de handelaren van jouw keuze. Je weet pas wat er in de mand zit als je er bent. De app vertelt je wanneer je de mand kan ophalen. Gewoonlijk is dat de volgende dag, 15 minuten voor sluitingstijd. Soms is de mand dezelfde dag nog beschikbaar.
  • Je hoeft alleen maar je verrassingspakket op te halen en de planeet een beetje te helpen. Je krijgt ook nog een bevestigingsmail met herinnering aan het tijdstip en de dag van ophaling. Toon bij afhaling je kassabon aan de winkelier om je pakket op te halen.

Ben je allergisch of intolerant voor bepaalde voedingsmiddelen? Dat kan een probleem zijn, omdat je niet kiest wat er in je pakket zit. Maar geen paniek, Too Good to Go heeft aan alles gedacht! Je kan winkels filteren op "speciaal dieet". Geef aan welke voedingsmiddelen je niet mag eten en de applicatie zal winkels voorstellen die aan jouw eisen voldoen.

Overtuigd door Too Good To Go? Je kan de applicatie gratis downloaden in de l’App StoreNieuw venster en Google Play StoreNieuw venster .

Om Too Good To Go te kunnen gebruiken zoals het hoort, heb je een internetverbinding nodig. Met Mobilus, kan je de applicatie met een gerust hart gebruiken door het abonnement kiezen dat het beste bij jouw surfgedrag past.

Ontdek Mobilus nu meteen!

Daarbovenop kan je je favoriete toepassing kiezen waarop je geen mobiele data verbruikt.

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie