×
×

Dit zijn ze: 6 zalige nieuwigheden in Pokémon GO

Gepubliceerd op 27/12/2016 in Gouden tips van…

Dit zijn ze: 6 zalige nieuwigheden in Pokémon GO

Waarom je deze kerstvakantie terug Pokémon moet gaan vangen.

Pokémon GO was dé hype van 2016. En toegegeven, ook ik ging er helemaal in op. Maar op den duur was de fun een beetje weg en haakte ik af. Ten onrechte blijkbaar, want wist je dat er sinds de lancering in juli al heel wat leuke nieuwe functies aan de app zijn toegevoegd?

En dat maakt het dus net weer de moeite om terug Pokémon te gaan vangen. Een ideaal plan voor deze kerstvakantie lijkt me. Cheats kan ik je niet geven. Alleen 6 goede redenen om de app terug op te diepen uit je smartphone:

 1. Nieuwe Pokémon

  Op een bepaald moment had ik zowat alle Pokémon in mijn buurt gevangen en bleef ik wat op mijn honger zitten. Da’s nu voorbij, want recent voegde de makers een 100-tal nieuwe diertjes toe, die je naar hartenlust kan vangen of uitbroeden. En daar zitten een aantal legendarische exemplaren tussen, zoals Pichu, Togepi, Ditto, Mew, Jumpluff en Chikorita.

 2. Die je makkelijker kan vinden

  Vroeger wist je gewoon dat een bepaalde Pokémon ergens in de buurt was. En daarmee moest je het doen. Nu kan je echter gerichtere informatie vragen over de exacte locatie. Maar ook bij welke Pokéstop de Pokémon in kwestie zich schuilhouden. 

 3. En zelf kan opvoeden

  Een regelrechte throwback naar die goeie oude Tamagotchi-tijd (voor de ouderen onder ons). Want van zodra de eitjes zijn uitgekomen, kan je jouw Pokémon nu een en ander aanleren. Zo kan je hem nog beter inzetten in jouw gevechten.

 4. Battles tegen vrienden

  In de beginperiode van Pokémon GO kon je enkel met andere clans vechten in gyms. Maar recent werd het ook mogelijk om de strijd aan te gaan op eender welke locatie, met jouw vrienden. Eindelijk!

 5. Of Pokémon ruilen

  Nog zo’n leuke nieuwe functie. Heeft iemand van jouw vrienden of familie een Pokémon dubbel, die jij nog wanhopig zoekt? Vroeger had je dan dikke pech. Maar nu kan je deze gewoon wisselen voor een Pokémon die je zelf tweemaal in je verzameling hebt zitten.

 6. Bovendien zijn de kinderziektes opgelost

  Net als bij elke nieuwe app had ook Pokémon GO in het begin wat last van kwaaltjes. Zo klaagden sommige spelers dat ze vast bleven zitten in het laadscherm. Daarnaast leek de camera soms wat traag te bewegen, zeker in een gevecht. Van dat alles heb je nu helemaal geen last meer. De app werkt nu tiptop, op elk moment van de dag.

Klaar om terug op jacht te gaan? Super, maar het wordt nog beter! Want bij je Mobilus- of Tuttimus-abonnement krijg je nu onbeperkte data voor jouw favoriete app. En het goede nieuws is: je kan ook kiezen voor Pokémon GO.

Peter

Internet en communicatie zijn mijn passie! Ik ben een enorme fan van ons merk.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: