Getest: de Samsung Galaxy A6+

Gepubliceerd op 10/01/2019 in Bits & Bytes

Getest: de Samsung Galaxy A6+

De Zuid-Koreanen weten maar al te goed hoe ze smartphones moeten maken. Naast de toptoestellen in de S-lijn, bracht Samsung in 2018 namelijk ook flink wat nieuwe smartphones uit in hun A-serie. Concreet betekent dit dat je hetzelfde mooie design als in de hoge prijsklasse krijgt, met onder de motorkap de kenmerken van een goede middenklasse-gsm. En dat blijkt ook het geval te zijn bij deze Galaxy A6+, die nota bene de opvolger is van de destijds terecht populaire Galaxy A5 (2017).

Belangrijk om weten daarbij, is dat naast de Samsung Galaxy A6+ ook een kleinere Samsung Galaxy A6 te krijgen is. Maar aangezien je behoorlijk wat meer krijgt voor een paar tientallen euro’s extra, focussen we ons in deze review op de grote broer. En we checkten ineens of de Samsung Galaxy A6+ zijn naam van degelijke smartphone in de middenklasse ook effectief waard is.

Samsung Galaxy A6+

8/10

Pluspunten:
  • Goede batterij
  • Degelijke bouwkwaliteit
  • Dubbele camera met extra functies
  • Gezichtsherkenning
  • Plaats voor 2de simkaart én geheugenkaart tegelijk
Minpunten:
  • Geen USB-C
  • Geen snellaadfunctie
De Samsung Galaxy A6+ in detail: een prima prijs-kwaliteitsverhouding
De camera ...

Tegenwoordig hebben ook enkele middenklasse-smartphones meer dan één camera achteraan zitten. Neem nu de Samsung Galaxy A6+: die heeft naast de lens van 16 Megapixels (die ook op de gewone A6 zit) een extra exemplaar van 5 Megapixels in huis. Deze extra lens wordt daarbij gebruikt om de zogenaamde Live Focus-functie met scherptediepte én bokeh-effect mogelijk te maken. In mensentaal: je kan de achtergrond wazig maken en zo nog meer nadruk op het onderwerp van je foto leggen.

Ideaal bijvoorbeeld om professionele portretten van vrienden en familie te maken. Vooraan vind je dan weer een selfiecamera van 24 Megapixels, die als leuke extra ook een led-flits heeft. Ideaal om foto’s van jezelf te maken tijdens leuke avondjes weg.

De camera’s leveren zeer degelijke kiekjes af, zeker bij optimale omstandigheden vol omgevingslicht. In een donkere omgeving kan de Galaxy A6+ al eens wat last hebben van ruis op de foto’s, maar dat is eigenlijk niet meer dan normaal in deze prijsklasse.

Het scherm ...

Met deze smartphone trakteer je je qua touchscreen op technologie uit een premium-toestel. De Samsung Galaxy A6+ heeft namelijk een sAMOLED-scherm van 6 inch, met een resolutie in Full HD+ van 1080 x 2220. Daarbij wordt het lange Infinity Display met een verhouding van 18,5 bij 9 gebruikt, dat we al kennen van de Galaxy S8 en S9. Dit totaalpakket zorgt ervoor dat het scherm zeer aangenaam is om te gebruiken, bijvoorbeeld om video’s on the go mee te bekijken.

Bijkomend voordeel is dat Samsung ervoor zorgde dat de randen rondom het scherm klein zijn, wat ervoor zorgt dat de smartphone helemaal mee is met de tijd. Samen met de metalen achterkant zorgt het voor een fraai design, dat lekker in de hand ligt.

En onder de motorkap ...

Daar vinden we bij de Samsung Galaxy A6+ een 1,8 GHz Octa-core processor van Qualcomm. In combinatie met de 3 GB aan werkgeheugen kan deze smartphone gerust de dagdagelijkse taken aan. Bovendien kan je er prima 3D-games mee spelen. Of apps met Augmented Reality mee gebruiken. Ook goed om weten: de harde schijf van 32 GB kan worden uitgebreid tot 256 GB, met een microSD-geheugenkaartje.

En hoe zit het eigenlijk met de batterij van deze Samsung Galaxy A6+? Wel, met 3.500 mAh merkten we dat je genoeg power op zak hebt bij een gemiddeld gebruik van je smartphone.

Andere features ...

Naast al deze interessante zaken heeft de Samsung Galaxy A6+ nog een aantal andere trucks in de mouw zitten. Zo is er het Always On Display, dat ervoor zorgt dat je op eender welk moment de tijd, datum of belangrijke notificaties kan checken. En ook qua veiligheid zit het goed: naast de vingerafdrukscanner heeft de Galaxy A6+ namelijk ook gezichtsherkenning aan boord.

De hoogtepunten van de Samsung Galaxy A6+

Een aantal leuke features sprongen er voor ons uit:

Infinity Display

Een touchscreen van 18,5 x 9, net zoals bij de absolute topsmartphone van Samsung: de Galaxy S9.

Live Focus-functie

Fotografeer met het populaire Bokeh-effect. En dat naast AI-stickers, filters en diverse cameramodi.

Premium design

Voor een zacht prijsje!


Kortom …

De Samsung Galaxy A6+ bewijst dat je ook in de middenklasse een goed toestel kan scoren. Met name het scherm uit het premium-segment en de goede camera voor een smartphone in deze prijsklasse, kunnen ons zeker bekoren. Een ideaal toestel qua prijs-kwaliteitsverhouding.


Helemaal verkocht? Allright, want deze smartphone ligt al voor je klaar in onze webshop.

Ja, ik wil een Samsung Galaxy A6+!

Tim

Gek van technologie en gefascineerd door de manier waarop het ons leven gemakkelijker en tegelijkertijd complexer maakt. Fervent console gamer, Lego bouwer, Pokemon trainer & vader van drie.

Andere artikels van Tim

Categorieën