×
×

Wat heeft de nieuwste Huawei P20 allemaal in petto?

Gepubliceerd op 25/04/2018 in Bits & Bytes

Wat heeft de nieuwste Huawei P20 allemaal in petto?

Vorig jaar werden we al omvergeblazen met de Huawei P10: een smartphone met een nog steeds straffe dubbele camera. Maar stilstaan is achteruitgaan en dus stelde de fabrikant uit het land van de rijzende zon ons in Parijs de opvolger ervan voor, die de lat weer een pak hoger legt. Het beste bewijs: de nieuwe Huawei-smartphone kreeg meteen de P20 als naam mee, in plaats van de Huawei P11.

Maar wat heeft deze gsm allemaal onder de motorkap zitten? En wat is het verschil eigenlijk met de twee varianten: de P20 Pro en P20 Lite? Wij zetten het allemaal voor je op een rijtje.

De Huawei P20: een smartphone met complete camera

Uiteraard borduurt deze nieuwe smartphone verder op z’n degelijke voorganger, de Huawei P10. En dat betekent dat je een goede allround gsm krijgt voor je geld: niet alleen een goede camera, maar bijvoorbeeld ook een goede batterij en processor.

 • Ook deze keer wordt de samenwerking met topmerk Leica voortgezet. De experts van dit topmerk gaven advies over de lenzen en meer, zodat de kwaliteit van de foto’s erg goed in de buurt van een echt fototoestel komt.
 • Achteraan krijg je twee lenzen: een 20 megapixel camera en een 12 megapixel camera. De ene neemt zwart-witinfo plus scherpte en diepte op, terwijl de andere kleur toevoegt.
 • Vooraan combineert Huawei dit met een selfie-camera van liefst 24 megapixel.
 • Nieuw daarbij is de kunstmatige intelligentie. Die tilt het toestel overal naar boven, van goede foto’s bij weinig licht en het automatisch instellen van je camera, plus het herkennen van gebouwen en meer, tot een langere accuduur.
 • Mooi daarbij is het grote touchscreen van 5,8 inch. Hierbij kiest ook deze Huawei-smartphone voor een scherm zonder randen. Voor de fans is er nog wel een fysieke home button, met daarin een vingerafdrukscanner.
 • Uiteraard combineert Huawei dit alles met gezichtsherkenning en supersnel opladen. Beiden features zouden de strafste op de markt zijn qua snelheid en omstandigheden.

Helemaal overtuigd van deze smartphone? De Huawei P20 kopen kan nu in onze webshop.

En wat nog beter is: tot eind januari kan je de Huawei P20 scoren voor maar € 9, in combinatie met een Mobilus of Epic naar keuze met DataPhone van 2 GB. Plus als extra cadeau: een Huawei Band 3 Pro smartwatch ter waarde van € 99!

Maar er is ook de nieuwe Huawei P20 Pro

Heeft de klassieke P20 al flink wat in huis, dan doet de P20 Pro er nog wat bovenop. Ben je een absolute fotofreak en wil je écht het maximale uit je smartphone halen? Dan is deze een aanrader, als het binnen je budget past. In vergelijking met de Huawei P20 krijg je dit extra:

 • Niet twee maar drie camera’s achteraan, heeft de P20 Pro. Bijkomend krijg je een 40 megapixel camera voor nog betere foto’s bij weinig licht. Dat wil ook zeggen: minder ruis en korreligheid en meer contrast.
 • Daarbij heeft de Huawei P20 Pro 5x Hybrid Zoom, zodat je ook perfect van wat verder weg kunt fotograferen zonder de details te verliezen.
 • Verder is er in de Pro-versie een slowmotion-functie, die 960 frames per seconde neemt.
 • Het oled-touchscreen, dat is met 6,1 inch nog wat groter dan het lcd-scherm van klassieke Huawei P20. Leuk meegenomen als je filmpjes wilt kijken onderweg, want ook de kleuren komen er nog een tikkeltje rijker uit.
 • Nog een verschil dat we je willen meegeven: de Huawei P20 Pro heeft een ietsje straffere waterdichtheid, met een waarde IP67. Concreet betekent dat: volledig bestand tegen stof en onderdompeling in water.
 • En de batterij, die is in de P20 Pro ongezien straf, met een sterkte van 4.000 mAh.

Klaar om de hele dag door topfoto’s te maken? De nieuwe Huawei P20 Pro kopen kan nu in onze webshop.

De P20 Lite: als je een Huawei kopen wilt met een kleiner budget

Ben je op zoek naar een compleet toestel, maar heb je wat minder euro’s in de portefeuille zitten? Wel, dan kunnen we je vertellen dat ook de Lite-versie van de nieuwste Huawei flink wat leuks aan boord heeft. Deze dingen zitten er namelijk ook in:

 • Een touchscreen van 5,8 inch. Het formaat is hierbij identiek aan dat van de klassieke P20 Lite, inclusief het design zonder randen en uitsparing bovenaan, voor de frontcamera en sensoren.
 • Ook deze smartphone heeft een dual camera, wat bijzonder is in z’n prijsklasse. De ene heeft 16 megapixels, de andere 2 megapixels.
 • En ook in deze versie van de Huawei-smartphone zit een mogelijkheid tot snelladen.

Goesting in deze goede smartphone in de middenklasse? De Huawei P20 Lite kopen kan nu in onze webshop.

En wat nog beter is: tot eind januari kan je de Huawei P20 Lite scoren voor maar € 59, in combinatie met een Mobilus of Epic naar keuze met DataPhone van 500 MB.

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: