Hoe benut je het volledige potentieel van fiber thuis?

Gepubliceerd op 10/07/2023 in Gouden tips van…

De ultrasnelle glasvezel vindt zijn weg naar de Belgische woningen zodat jij kan internetten aan een ongekende snelheid. Dat is al mooi, maar wist je dat er manieren zijn om het volledige potentieel van fiber te benutten? Ontdek hieronder al onze tips.

Hoe benut je het volledige potentieel van fiber thuis?

Fiber van Proximus is in steeds meer Belgische steden beschikbaar. Je kan trouwens nagaan of het beschikbaar is bij jou in de buurt door hier te klikken. Met Fiber geniet je thuis van een supersnelle internetverbinding. Maar omdat het een relatief nieuwe technologie is, zijn er veel dingen die je misschien nog niet weet.

Hieronder vind je enkele tips over hoe je optimaal gebruikmaakt van glasvezel bij je thuis!

1. Gebruik de internetbox met wifi 6

Proximus biedt een internetbox aan die compatibel is met wifi 6. Wat betekent dat? Wifi 6 is tot wel 40 procent sneller dan wifi 5. Voeg daarbij de kracht van Fiber en je krijgt een ultrasnelle internetverbinding, ideaal om films of series in maximale kwaliteit te bekijken of om in een mum van tijd grote bestanden te downloaden.

Als je een Flex-pack hebt, is deze internetbox trouwens gratis!


2. Gebruik een Wifi Booster

Een Wifi Booster is een apparaat dat het signaalbereik van je wifi uitbreidt. Met andere woorden, met zo’n apparaat mag je er zeker van zijn dat je in elke kamer van je huis van een optimale verbinding geniet. Dat is vooral handig als je Fiber in huis hebt, omdat je dan in elke kamer die snelheid hebt.

Installeer de Wifi Booster gewoon in de buurt van de internetrouter, zodat hij het signaal goed kan oppikken en gemakkelijk kan uitbreiden. Je kan ervoor kiezen deze twee apparaten via wifi of via een ethernetkabel met elkaar te verbinden. Voor het beste resultaat kan je de booster aansluiten met een ethernetkabel. We leggen je alle details uit in ons artikel over de Wifi Booster! De Wifi booster is trouwens inbegrepen in je Flex-pack.


3. Gebruik de Proximus+ toepassing om je verbinding te optimaliseren

De Proximus+ -toepassing is zeer praktisch in het dagelijkse leven én nog meer sinds de toevoeging van de "internetconnectiviteitstest". Daarmee meet je nauwkeurig de prestaties van je wifi-netwerk in elke kamer van het huis. Zo ken je in elke kamer van het huis de verbindingssnelheid, maar ook de sterkte van het wifi-signaal.

Maar dat is nog niet alles! Als de app ontdekt dat je verbinding geoptimaliseerd kan worden, geeft hij je een heleboel tips om je wifi-prestaties te verbeteren. Deze functie is overal in België beschikbaar. Het is een geweldige manier om alles uit Fiber te halen!


4. Plaats je router correct

Al het bovenstaande advies heeft geen zin als je router niet op de juiste plaats in huis staat. Hij moet in een centrale kamer van het huis worden geïnstalleerd. Zo is de sterkte van het wifi-signaal in alle kamers hetzelfde. Houd er rekening mee dat je de locatie alleen kan kiezen bij de installatie van de internetdiensten. Praat daarom met je technicus om de beste locatie van je router te kiezen.


5. Je apparaten correct gebruiken

Naast je huisinstallatie moet je ook goed gebruik maken van de apparaten die op het wifi-netwerk aangesloten zijn, zoals je computer of smartphone. Er zijn namelijk een aantal technieken om de snelheid van je verbinding te optimaliseren:

  • Sluit zoveel mogelijk apps op je computer, tablet of smartphone.
  • Schakel de energiebesparende opties op je apparaat in.
  • Zorg dat je minstens 10% vrije ruimte hebt op de harde schijf van je computer.
  • Start je computer regelmatig opnieuw op.
  • Open zo weinig mogelijk webpagina's of tabbladen tegelijk.
  • Onthoud dat hoe meer mensen op het netwerk zijn aangesloten, hoe trager de verbinding is.

6. Ga voor de nog snellere Ultra Fiber!

Fiber is al heel snel, maar het kan nog beter! Proximus biedt Ultra Fiber, een nog snellere verbinding tot 8,5 Gbps download en 1 Gbps upload. Deze optie is ideaal voor gezinnen waar veel mensen tegelijkertijd verbinding maken met het internet. En als er gamers in je huishouden zijn, is het de logische keuze. Meer informatie nodig over Fiber en de verbindingssnelheid die het biedt? Bekijk onderstaande video voor meer informatie.

Klaar voor Fiber? Ontdek of het beschikbaar is bij jou en bestel je Flex-pack om te genieten van Fiber bij je thuis. Bovendien krijg je nog heel wat andere diensten zoals digitale TV of verschillende mobiee abonnementen.

Bestel je Flex-pack met Fiber nu meteen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie