3 redenen om je smartphone te beschermen

Gepubliceerd op 16/12/2016 in Bits & Bytes

3 redenen om je smartphone te beschermen

Een goed antivirusprogramma is écht geen overbodige luxe.

Dat er veel creepy mensen met slechte bedoelingen op het net zitten, dat weten we ondertussen wel. Maar toch gaan de meesten onder ons nog altijd te nonchalant met hun smartphone om. Ik weet ondertussen al dat ik best regelmatig het besturingssysteem update. Maar blijkbaar is dat niet helemaal voldoende.

Daarom kreeg ik recent van een collega de raad om ook de nodige antivirussoftware op mijn gsm te installeren. Ik dacht spontaan dat dat alleen iets voor de laptop was. Maar niet dus. 

Waarom het geld eraan uitgeven? Wel, hij gaf mij drie goede redenen:

 1. Er staat zoveel kostbaars op

  Op je smartphone staat zoveel persoonlijk materiaal. Waarschijnlijk sta je er niet eens bij stil, maar denk er eens even over na. Er zijn de foto’s van memorabele momenten, maar ook je volledige adresboek en al je wachtwoorden. En nog zoveel meer.

  Bovendien gebruiken we onze smartphone de hele dag door. Ik mag er alleszins niet aan denken dat hij het ineens niet meer zou doen. Horror!

 2. Er zijn meer en meer mobiele virussen …

  De tijd dat virussen alleen maar voor Windows-pc’s werden gemaakt, is écht wel voorbij. Nu er zoveel smartphones zijn, is het veel interessanter geworden om er ook hiervoor te maken. Zeker voor al die Android-toestellen.

  Bovendien zijn deze virussen alsmaar geniepiger verpakt. We kennen allemaal de spammails en vuile websites, waar je er bijna zeker eentje langs binnenhaalt. Maar tegenwoordig loopt je er zelfs eentje op via tekstberichten van besmette vrienden, of via mooie apps waarvan je het niet zou vermoeden. Denk dus niet dat de kans om EuroMillions te winnen groter is dan het oplopen van een smartphone-virus.

 3. … maar ook heel wat andere gevaren

  Virussen zijn zowat het eerste waar ik aan dacht. Maar er zijn nog heel wat andere zaken die je blijkbaar kunnen overkomen:

  • Je privacy wordt te grabbel gegooid: naast virussen is er ook de nodige spyware, die al je persoonlijke gegevens achterhalen. Ook die slechte software komt niet alleen meer en meer via onveilige apps binnen, naast de klassieke wegen. De nodige bescherming hierbij is dus echt geen overbodige luxe meer.

  • Je smartphone wordt gestolen: erg pijnlijk, want het is zo’n persoonlijk toestel. Wel, een goede beveiligingssoftware kan je zelfs helpen bij het lokaliseren van je gsm.

Bovendien zorgt een goed beveiligingsprogramma er mee voor dat je kinderen veilig kunnen surfen. Ook niet onbelangrijk, toch?

Nog op zoek naar de perfecte bescherming voor je smartphone? Dat treft! Want nu krijg je van ons 1 maand Norton Mobile Security gratis bij elk nieuw abonnement met mobiel bellen. Ga er vandaag nog voor.

Of heb je al Norton Mobile Security, maar heb je wat hulp nodig bij het installeren ervan? Wij leggen het je graag uit!

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Categorieën